شیوه انتخاب و داوری قصه‌گویان تشریح شد

به گزارش کودک پرس ، محمدرضا زمردیان در اولین جلسه هماهنگی ناظران استانی جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با تاکید بر این‌که ناظران استانی این جشنواره، نماینده مدیرعامل و معاون فرهنگی و وجدان کانون پرورش فکری هستند و اجازه نمی‌دهند این وجدان خدشه‌دار شود؛ امضا و گزارش آن‌ها حجتی برای صحت برگزاری جشنواره‌های استانی است، گفت: شیوه برگزاری جشنواره قصه‌گویی در سال جاری، با دوره‌های قبلی تغییرهای محسوسی داشته است.

زمردیان در ادامه گفت: در گذشته روند فعالیت‌ها به گونه‌ای بود که استان‌ها برای خود سهمیه‌ای داشتند و بر اساس آن سهمیه نفرات خود را برای جشنواره ملی معرفی می‌کردند اما در دوره بیست و یکم، جشنواره کاملاً رقابتی است و تنها نفرات برتر که با نظر داوران انتخاب شده‌اند به مرحله منطقه‌ای و ملی وارد خواهند شد.

وی تاکید کرد: هیچ تفاوتی بین شرکت‌کنندگان کانونی و غیرکانونی وجود ندارد و بدون شک، درصورتی که شرکت‌کنندگان غیرکانونی اجرا و محتوای بهتری داشته باشند، می‌توانند به عنوان نفر برتر انتخاب شوند.

معاون فرهنگی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در خصوص انتخاب داوران در جشنواره امسال خاطرنشان کرد: تلاش شده تا به خصوص داوران بخش ملی از میان چهره‌هایی انتخاب شوند که در سطح کشور شناخته شده و در میان اهالی هنر و فرهنگ هم جایگاه بالایی داشته باشند. این انتخاب علاوه بر افزایش سطح کیفی برگزاری جشنواره، باعث می‌شود تا تمامی شرکت‌کنندگان در فضایی کاملاً رقابتی، به قصه‌گویی بپردازند.

وی افزود: البته حتماً یکی از قصه‌گویان به‌نام کانونی هم در میان داوران خواهد بود تا نقطه‌نظرهایی که برای این مجموعه اهمیت دارد از طریق او در هیات داوران مطرح شود.

رییس بیست و یکمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی با اشاره به این‌که ملاک رسیدگی به اعتراض‌ها و همچنین انتخاب داوران، بارگذاری قصه قصه‌گویان در سایت جشنواره است، تاکید کرد: ملاک اصلی برای انتخاب افراد، ثبت اثر آن‌ها پیش از برگزاری مسابقه در سایت جشنواره است. بدیهی است اگر شرکت‌کننده‌ای ولو به عنوان نفر اول انتخاب شود اما اثرش در سایت بارگذاری نشده باشد، از دایره رقابت خارج شده و نفرات بعدی جایگزین او خواهند شد.

زمردیان در ادامه در توضیح‌های کلی درباره جشنواره بیست‌ویکم، تلاش برای ارتباط بیشتر این جشنواره با مردم را گامی مثبت ارزیابی کرد و گفت: در جشنواره امسال بنا داریم تا با گسترده‌تر کردن دایره مخاطبان فضایی را به وجود آوریم تا قشر وسیعی از علاقه‌مندان به حوزه ادبیات و قصه جذب این جشنواره شوند و در همین راستا، شب یلدا را به عنوان شب قصه‌گویی معرفی کنیم.

معاون فرهنگی کانون در پایان، اضافه شدن بخش قصه 90 ثانیه به جشنواره قصه‌گویی امسال را راهی برای عمومی‌تر شدن این جشنواره دانست و گفت: ممکن است که خیلی‌ها بر این باور باشند که در 90 ثانیه نمی‌توان یک قصه را روایت کرد اما باید این را بدانیم که دنیای امروز دنیای سرعت است و این‌که در کوتاه‌ترین زمان، بیش‌ترین اثر را بر مخاطب بگذاریم؛ همان‌گونه در زندگی روزمره، وقتی قرار است فردی را راهنمایی کنیم، ممکن است بخشی از زندگی خود را روایت کنیم تا مفهوم را برسانیم، قصه 90 ثانیه به دنبال آن است که این شکل از روایت زندگی را به صورت کانالیزه در میان عموم مردم جا بیاندازد.

منبع: کانون پرورش فکری