به گزارش کودک پرس ،درباره پرداختن به موضوعات مذهبی در کتابهای کودک و نوجوان توضیح داد: در این زمینه کارهای زیادی انجام شده و کتابهای بسیاری منتشر شده ولی کار شاخص، کمتر انجام شده است. در اغلب آثار تا حد زیادی شاهد تکرار وقایع هستیم و کمتر نگاه خاص یا پرداختن به واقعه خاصی را میبینیم.
شیخی با بیان اینکه نوآوری در کتابهای مذهبی و دینی کمتر دیده میشود، گفت: بچهها در مدرسه، خانواده و جامعه چیزهای زیادی درباره موضوعات مذهبی مانند ماه محرم و عاشورا و تاسوعا و قیام امام حسین(علیهالسلام) در ایام عزاداری امام حسین(علیهالسلام) میشنوند و میبینند، به همین دلیل باید اطلاعات جامع و کاملی نسبت به این شخصیتها داشته باشند و بدانند که آنها از دوران کودکی تا بزرگسالی چگونه زندگی کردهاند و چه ویژگیهایی داشتهاند که به این جایگاه رسیدهاند و امروز اینقدر دربارهشان صحبت میشود.
به گفته خالق «زندگی حضرت یوسف(علیهالسلام)» این شخصیتها الگوی خوبی برای کودکان و نوجوانان هستند و نباید به گونهای عمل شود که بچهها فقط با بخشی از زندگی آنها آشنا باشند و اطلاعاتی درباره سایر بخشها و جنبههای زندگی آن بزرگان نداشته باشند.
شیخی درباره کتابهایی که باموضوع مذهبی برای کودکان و نوجوانان نوشته است، گفت: من در زمینههای مختلف برای کودکان و نوجوانان کار کردهام و کتاب نوشتهام. یکی از این زمینهها، پرداختن به موضوعات دینی و مذهبی است. سعی کردهام با استفاده از مستندات، آثاری بنویسم که شناخت بیشتر و دقیقتری را در بچهها نسبت به رخدادهای دینی و مذهبی ایجاد کند.
وی درباره جدید ترین اثرش در این حوزه توضیح داد: چندی پیش کتابی درباره حضرت زینب (سلامالله علیها) نوشتم و به حوزه هنری تحویل دادم. این کتاب در قالب طرحی که از سوی حوزه هنری برای تولید مجموعه چهارده معصوم(علیهمالسلام) به همراه حضرت زینب (سلامالله علیها) اجرا شد به من پیشنهاد داده شد. در این کتاب با نگاهی تازه به روایت زندگی حضرت زینب (سلامالله علیها) برای نوجوانان پرداختهام و سعی کردهام دید متفاوتی به این موضوع داشته باشم و داستان را علاوه بر اینکه با روایت اول شخص از دید حضرت زینب (سلامالله علیها) و یاران امام حسین(علیهالسلام) روایت کردهام، از دید شخصیتهای منفی مانند شمر و یزید هم داستان را روایت کردهام.
وی در ادامه به کتاب دیگری که درباره زندگی حضرت زینب(سلامالله علیها) با عنوان «خداحافظ درختان سرو» برای نوجوانان نوشته، اشاره کرد و گفت: در این کتاب نیز نگاهی داستانی تاریخی به زندگی حضرت زینب (سلامالله علیها) داشتم و سعی کردم مخاطبان را با دورههای مختلف زندگی ایشان از زمان تولد تا واقعه کربلا آشنا کنم. این کتاب ۲۶ فصل دارد و درهر فصل به طور جداگانه به بخشی از زندگی حضرت زینب (سلامالله علیها) و حاشیههای آن پرداختهام.
نویسنده «دفترچه خاطرات یک کلاغ» افزود: علاوه براین کتابهای «کاش تو را میدیدم» که به زندگی حضرت معصومه (سلامالله علیها) میپردازد و کتاب «مسافر هشتم» که شامل داستان زندگی امام رضا(علیهالسلام) است، از دیگر آثار من در این حوزه است که سعی کردم با سایر داستانهای موجود، تفاوت داشته و نثری روان داشته باشد. این دو کتاب از آثاری بودند که برای جشنواره رضوی انتخاب شدند و به همین دلیل دوبار تجدید چاپ شدند.
شیخی درباره میزان استقبال مخاطبان و بازخورد این آثار بیان کرد: باتوجه به اینکه امروزه کتابهای زیادی با موضوعات مذهبی برای بچهها نوشته میشود، معمولا آنها از آثاری استقبال میکنند که تکراری نباشد، زبان روان و قابل فهمی داشته باشد و نثر سنگینی نداشته باشد. هرچه موضوع جدیدتر باشد و نگارش و بافت داستانی خلاقانهتری داشته باشد برای بچهها جذابتر است و میتواند پیشزمینه بهتری را نسبت به موضوعات مذهبی و شخصیتهای دینی در ذهن مخاطب ایجاد کند.
مژگان شيخی متولد سال 1341 و دارای مدرک مترجمی زبان انگليسی است. وی از سال 63 كار نوشتن را با داستان «بلبل نوک طلا و باغ آرزوها» آغاز كرد. شیخی هم در زمينه ادبيات كودكان و هم ادبيات بزرگسالان فعاليت داشته است و تاكنون بيش از 150 عنوان از كتابهايش به چاپ رسيده است كه برخی از آنها برای فيلمهای سينمايی قرارگرفتهاند. از آثار او در زمينه ادبيات كودک میتوان «زندگی حضرت يوسف»، «تابستان و غاز سفيد»، «جمعههای خاله کانگرو»، «دستی برای دوستی» و «گلی در سرزمين زمستانها» و «365 قصه برای 365 روز سال» و در زمینه ادبیات بزرگسالان «لیلی و مجنون»، «شنبهای که نیامد» و «پنجمین زن» را نام برد. از آثار برگزیده شیخی نیز میتوان به کتاب «دفترچه خاطرات یک کلاغ» کتاب تقدیر شده در سال 1395، «ده قصه از امام رضا(علیهالسلام)» کتاب برگزیده جشنواره بین المللی امام رضا(علیهالسلام) و «یعقوب لیث و نبرد حران» کتاب برگزیده در پنجمین دوره کتاب های آموزشی جشنواره رشد، اشاره کرد.
منبع: ایبنا
ارسال دیدگاه