از بزرگداشتهای جشنوارهی فیلم کودک تا بودجهای که افزایش نیافت
فریال بهزاد، برادران دالوند و زندهیاد ناصر چشمآذر در جشنوارهی سیو یکم فیلمهای کودکان و نوجوانان تقدیر میشوند.
به گزارش کودک پرس ، دوشنبه 5 شهریورماه نشست رسانهای سی و یکمین جشنواره فیلمهای کودکان و نوجوانان در سالن سینمایی «موزه سینما» برگزار شد که این نشست با اعلام بزرگداشتهای جشنواره و رونمایی از پوسترها همراه شد و دبیر جشنوارهی «فیلم کودک» هم خبر داد که بودجهی این رویداد هنوز سه میلیارد تومان و نسبت به سال قبل افزایشی نداشته است.
وحید نیکخواه آزاد کارگردان سینما با دعوت احد میکاییلزاده (مدیر روابط عمومی جشنواره) به جایگاه رفت تا فریال بهزاد را به عنوان یکی از هنرمندان عرصه سینمای کودک و نوجوان که قرار است بزرگداشتاش برگزار شود، معرفی کند.
فریال بهزاد نیز در سخنانی گفت: اصلا انتظار این موضوع را نداشتم و غافلگیر شدم! البته یادآوری میکنم که ژانر عروسکی در گذشته نوپا بود و با حضور و حمایت آقای نیکخواه توانستیم کار کنیم و اگر نبودند، شاید ژانر دیگری میرفتم. هرچند به نظرم این آقای نیکخواه با گذشته فرق دارد و شاید اگر این نیکخواه فعلی بود، جریانها تغییر میکرد.
او افزود: این بزرگداشت به نظرم بزرگداشت سینمای کودک است که معتقدم پرافتخارترین ژانر سینمای ماست.
سپس فریال بهزاد و وحید نیکخواه آزاد از پوستر آماده شده رونمایی کردند.
رضاداد دبیر جشنوارهی فیلم کودک و نوجوان هم درباره فریال بهزاد گفت: در روز دوم جشنواره و در آیینی که تدارک دیده شده از ایشان تقدیر میکنیم اما عذرخواهی میکنم، اگر برپایی این مراسم و تجلیل با تاخیر همراه شده است. ایشان انصافا هر زمانی که کار نکرده هم در کسوت داوری همراه جشنواره بوده و در این عرصه حضور داشته است. امیدوارم این یک اجرگذاری به زحمات خانم بهزاد و خانواده ایشان باشد.
در ادامه علیرضا قاسم خان اعلام کرد که بزرگداشت بعدی به برادران دالوند اختصاص دارد.
مدیرعامل موزه سینما گفت: همیشه دیدهام که برادران دالوند دنبال فرمی ایرانی برای انیمیشن هستند و امیدوارم در این راه موفق باشند.
رضاداد دبیر جشنوارهی فیلم کودک هم درباره این چهار برادر گفت: برادران دالوند چند ویژگی دارند که اولین آنها این است که توانستهاند؛ برادری شان را حفظ کنند و وقتی پای مباحث مالی به میان میآید این اتفاق بسیار مهمی است. دیگر اینکه این برادرها خود اتکایی زیادی دارند و آثارشان در خارج از کشور هم شناخته شده و هم توفیق اقتصادی زیادی داشته است.
این مدیر فرهنگی ویژگی سوم این برادرها را ماندن در همان محل زندگی خود و کوچ نکردن دانست که به جوانان منطقه خود نیز کمک کردهاند، ضمن اینکه بومی گرایی و ملی گرایی زیادی هم در کارشان دارند.
در ادامه از بزرگداشت زندهیاد ناصر چشمآذر (هنرمند عرصه موسیقی) در جشنوارهی فیلم کودک و نوجوان اصفهان خبر داده شد.
یاداشتی از شاهد احمدلو (کارگردان) توسط یکی از اهالی رسانه برای این هنرمند فقید قرائت شد.
سپس علیرضا رضاداد بیان کرد: “چشم آذر” کارنامه درخشانی دارد و در جشنواره گذشته با از دست دادن علی معلم مواجه شدیم و با توجه به جایگاه و توجه او به سینمای کودک تقدیر از او را وظیفه میدانستیم ولی شاید حق مطلب ادا نشد. درباره آقای چشم آذر هم همین طور است و امسال که با درگذشت ایشان روبرو شدیم، وظیفه خودمان میدانستیم برای آثار خاطره انگیزی که ایشان ساختند آیین بزرگداشتی با حضور خانواده ایشان در اصفهان برپا کنیم.
دبیر جشنوارهی فیلم کودک و نوجوان در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به آمار فروش فیلمها که رشد خوبی را نشان میدهد و در میان فیلمهای پرفروش یک فیلم کودک نیز هست، بیان کرد: شهرداری اصفهان با قرارداد و تعهد جدیدی که به سمت پایدارسازی جشنواره کودک در اصفهان هست پیش میرود و در آغاز دهه چهارم این جشنواره با مسیر دیگری پیش میرویم.
او تاکید کرد: امسال اهدافی را برای شادی بیشتر درنظر گرفتیم.
به گفتهی رضاداد؛ ۳۷۸ اثر متقاضی حضور در جشنواره بودند که در نهایت ۴۱ عنوان فیلم برای بخش مسابقه سینمای ایران انتخاب شده است؛ در بخش بین الملل نیز ۴۲۰ اثر از ۷۰ کشور متقاضی شدند که ۴۵ عنوان فیلم به جشنواره راه یافتند. نمایش های ویژه جشنواره نیز با درنظرگیری اعتبار ۵۰۰ میلیونی در شهرداری اصفهان که برای تولید اختصاص داده شده بود به بخش غیررقابتی تجربه های اصفهان مربوط میشود.
همچنین در این دوره بزرگداشتی برای هایائو میازاکی (انیمیشن ساز ژاپنی) برگزار میشود.
بنا بر این گزارش، در این نشست داوران جشنواره نیز در بخش های مختلف معرفی شدند که در این بین ۱۴ داور کودک و نوجوان و داور بخش مسابقه سینمای بین الملل (یک ایرانی و ۱۱ غیرایرانی) هستند.
در ادامه داوران جایزه زاون قوکاسیان نیز امرالله احمدجو، علی خدایی، سید علی نجفی، فرزان معظم و غلامرضا مهیمن معرفی شدند.
رضاداد برپایی سه کارگاه با حضور سینماگران ایرانی و پنج کارگاه هم از کشورهای آلمان، هلند و روسیه را از دیگر بخش های جشنواره اعلام کرد.
او در ادامه از تاکید رییس سازمان سینمایی برتکرار شدن آنچه در جشنوارهی فیلم فجر تجربه شد خبر داد و گفت: بر همین اساس امسال جشنواره در استان های دیگر نیز همزمان برپا میشود و هزینه های مربوط آن نیز تامین شده است.
دبیر جشنوارهی فیلم کودک و نوجوان گفت: بخش المپیاد فیلمسازان جوان نیز با پخش ۷۳ اثر همراه است.
رضاداد در بخشی دیگری از نشست، هشت سالن سینمایی در اصفهان را محل برگزاری جشنواره عنوان کرد که یک سالن در سینما فلسطین، سه سالن در پردیس چهارباغ و چهار سالن هم در پردیس سیتی سنتر در نظر گرفته شدهاند.
کتاب «نمایه سی سال» جشنواره سینمای کودکان و نوجوانان نیز طبق اعلام یکی از کتابهایی است که همزمان با این دوره از جشنواره منتشر میشود.
رضاداد همچنین خبر داد: در جشنواره امسال تعدادی از کودکان «شین آبادی» و همچنین «سرپل ذهاب» حضور دارند که برخی از بچههای «سرپل ذهاب» در المپیاد شرکت کردهاند.
دبیر جشنوارهی فیلم کودک و نوجوان در پایان گفت: بودجه ما هنوز سه میلیارد تومان است و نسبت به سال قبل افزایشی نداشته است و تا ۴۵ روز بعد جشنواره، طبق اعلام وزیر ارشاد موظف به ارائه گزارش هستیم.
جشنوارهی فیلم کودک و نوجوان اصفهان از 8 تا 14 شهریور ماه برگزار میشود.
منبع: ایسنا
ارسال دیدگاه