به گزارش کودک پرس ، جلالوند یک روانشناس گفت: باید بین بچه های بازیگوش و بیش فعال تفاوت قایل شویم و هر کدام از بچه ها که از همبازی های خود انرژی بیشتری دارند یا بازیگوش هستند و یا بی توجهی به فرمان ها می کنند نباید برچسب بیش فعالی بزنیم .
وی با بیان اینکه بیش فعالی نشانه هایی دارد که باید به ان ها دقت کنیم گفت:بچه هایی که به تربیت آن ها دقت نشده و هر کاری که خواستن انجام دادن و هر چیزی که خواستن بلافاصله در اختیار آن ها قرار گرفته قاعده و قانونی برای تربیت آن ها وجود نداشته است بچه های بی توجه و بازیگوش می شوند که شباهت هایی به بیش فعالی دارند.
جلالوند گفت: علت های مختلفی برای بروز بیش فعالی وجود دارد شرایط ژنتیکی؛ محیط ؛شرایط اجتماعی و خانوادگی و تغدیه و تغذیه مادر در دوران بارداری از علت ها ان است.
وی گفت:بچه های بیش فعال نافرمانی بیش از حد دارد کارهای خطرناک زیاد انجام می دهند و خواب ارام ندارند و بدون فکر عمل می کنند و به هیچ عنوان خطر درک نمی کنند و اسیب به محیط می زند و به بچه های دیگر اسیب می زند این علایم اولیه است.
جلالوند با بیان اینکه اگر علایم بیش از 6ماه ادامه داشته باشد کودک بیش فعال است گفت: تفاوت بین بچه های بازیگوش و بیش فعال این است که بیش فعال در همه محیط ها بیشتر در محیط های اموزشی رفتارهای ناآرام و خیلی پرحرف هستند و نظم رعایت نمی کنند اما بچه های بازیگوش در بعضی محیط هامانند خانواده و پیش دبستان قواعد و قانون محیط رعایت می کنند.
وی بیان کرد : اگر بیش فعالی درمان نشود دچار ضعف آموزشی و افت تحصیلی می شود و مشکل اخلاقی و شخصیتی برایشان ایجاد می شود چون مرتب بازخورد منفی دریافت می کند و مرتب به ان ها تذکر می دهند.
جلالوند گفت: اگر این افراد درمان نشود در سنین نوجوانی به بچه های ضد اجتماعی یا افسردگی تبدیل می شوند.
این روانشناس افزود:بیش فعال پرتحرکی نیاز به درمان دارویی دارند و نیاز به رفتار درمانی و کنترل تغذیه ای دارند و افزودنی ها مواد رنگی و ادویه ها اعصاب تحریک می کنند و نباید استفاده شود و بازی درمانی نیز برای این بچه ها در نطر گرفته شده که تاثیر زیادی بر روی کودکان دارد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
ارسال دیدگاه