فعالیت ۵۵۸ بیمارستان دوستدار کودک در کشور

به گزارش کودک پرس ، دکتر ایرج حریرجی در آستانه روز جهانی تغذیه با شیر مادر در نشست خبری امروز گفت: از ۶۹۲ بیمارستان کشور که بخش زنان و زایمان دارند، ۵۵۸ بیمارستان به استاندارد‌های دشوار بیمارستان‌های دوستدار کودک دست یافته اند که آمار قابل توجهی است.

وی در پاسخ به سوالی درخصوص ورود و خروج غیرقانونی دارو‌ها از بیمارستان‌ها توسط کادر بهداشت و درمان افزود: همه دارو‌هایی که در بیمارستان‌ها توزیع می‌شود، دارای سیستم نرم افزاری و سیستم انبارداری پیچیده‌ای هستند و به این صورت نیست که هر فردی بتواند آزادانه به این دارو‌ها دسترسی داشته باشد و خارج از سیستم دارویی اضافه یا کم کند.

 

حریرچی گفت: دارو‌های مصرفی در بیمارستان‌ها به تعداد بیماران بستری، تجویز و مشخصات آن در سیستم وارد می‌شود و از داروخانه مرکزی تحویل بخش و بین بیماران توزیع می‌شود.

وی افزود: زمانی که سایت فلان بانک معتبر اروپایی هک می‌شود یا اینکه در توزیع ارز و وجه نقد دزدی و تقلب رخ می‌دهد، نمی‌توان ادعا کرد، تخلف در بخش بهداشت و درمان صفر است چراکه غیر واقعی است.

حریرچی با تاکید بر این که نظارت کاملی در این زمینه وجود دارد، گفت: تخلف عمده‌ای که در این حوزه وجود دارد مربوط به دارو‌های تقلبی، دزدی و یا با جعل مهر است، با این حال حجم تخلفات فردی در حدی نیست که قابل توجه باشد.

 

وی افزود: در ناصرخسرو عمده تخلفات درباره دارو‌های قاچاق، مکمل‌های خارجی، دارو‌های چاقی و لاغری و دارو‌های جنسی است، اما با توجه به قیمت ارز، انتقال دارو به خارج از کشور باید مورد تاکید و توجه قرار گیرد تا تخلفی صورت نگیرد.

معاون کل وزارت بهداشت درخصوص تحریم مواد اولیه دارو‌ها توسط شرکت‌های تولید کننده خارجی گفت: افراد سعی نکنند جو روانی جامعه را دچار اختلال کنند، هیچ شرکت دارویی خارجی معتبر نمی‌تواند بگوید که مواد اولیه دارویی و دارو نمی‌دهم این حرف قانونی نیست و تبعات قانونی دارد.

وی افزود: اما این شرکت‌ها می‌توانند درباره نحوه مشارکت خود درخصوص انتقال ارز تغییر رویکرد بدهند، دشمنان ما هم در این زمینه برنامه ریزی کرده اند که در این باره راه‌های مختلف و متعددی وجود دارد، اما باید گفت: ماده اولیه منحصربفردی وجود ندارد که فقط توسط یک شرکت تولید شود.

 

حریرچی گفت: بعضی از دارو‌هایی که مورد استفاده آن در کشور ما محدود است، ممکن است توسط شرکت خاصی تولید شود که درباره آن‌ها نیز تدابیر لازم اندیشیده شده است.

وی همچنین درباره فعالیت غیرمجاز آرایشگاه‌ها و ارائه خدمات زیبایی، لیزر و سولاریوم افزود: وزارت بهداشت مسئول رسیدگی به این موارد نیست، طبق قانون مشخص شده هر اقدام پزشکی در غیر از مکانی که مجوز قانونی دارد، خلاف است حتی مجوز فعالیت برای پزشکان تایید شده فقط در مطب‌های مجاز امکان پذیر است و آن فرد در مکان غیرمجاز مجوز فعالیت ندارد.

حریرچی گفت: آرایشگاه‌ها برای خدمات پزشکی نامناسب هستند و صنف مربوط و دستگاه‌های نظارتی باید نظارت‌های خود را اعمال کنند و ما نیز تذکرات لازم را می‌دهیم.

 

سخنگوی وزارت بهداشت تاکید کرد: در این خصوص انتظاراتی از مردم و رسانه‌ها داریم، زیرا تقاضای مردم باعث می‌شود این بازار ایجاد شود، مردم به خواست خود به آرایشگاه‌ها مراجعه می‌کنند، رسانه‌ها نیز باید مردم را مطلع کنند تا برای اقدامات زیبایی و درمانی به آرایشگاه‌ها مراجعه نکنند.

 

 

 

 

منبع: خبرگزاری صدا و سیما