اظهارات دبیر جشنواره تئاتر کودک و نوجوان پس از انتصاب
دبیر بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان پس از انتصاب، اظهاراتی را درباره مسائل و مشکلات این جشنواره بیان کرد.
به گزارش کودک پرس ، مریم کاظمی که برای دومین بار متوالی دبیر جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان شده است، در گفتوگویی درباره ضرورتهایی که باید در استان همدان وجود داشته باشد تا کم و کاستیهای این جشنواره برطرف شود، توضیح داد: تجربهای که من به عنوان دبیر، بعد از یک دوره برگزاری این جشنواره دارم جدا از دیگر دبیران گذشته این جشنواره نیست. چیزهایی که در بحث ساختاری و زیربنایی در تئاتر کشور ما وجود دارد، چیزی نیست که یکشبه، یکماهه، یکساله و حتی ۱۰ ساله عوض شود، یعنی چیزهایی را که در استان همدان از نظر زیرساختی و برای برگزاری یک جشنواره بینالمللی نیاز است در ۱۰ سال گذشته تمام دبیران بیان کردند و متأسفانه تاکنون تغییرات کمی رخ داده است
او ادامه داد: من تا دیروز دبیر نبودم و امروز حکمم زده شد و این تغییرات الزاما فوری ایجاد نمیشود. این چیزهایی است که بارها گفته شده و ما هم تکرار میکنیم. با این حال امیدوارم این مسائل رفع شود که البته رفع این مشکلات در محدوده سیاستهای کلان میگنجد و امکانات و بودجهای میخواهد که باید از طرف وزارتخانههای مختلف تأمین و عملیاتی شود. اما اینکه ما اینها را مداوم اعلام و کاستیها را بیان کنیم و همچنین مسئله کسریها باعث میشود هر سال این جشنواره درجا بزند و نتواند رشد قابل ملاحظهای حداقل از نظر کمّی داشته باشد.
کاظمی با تاکید بر اینکه “مهمترین نکته در این جشنواره ارتقای زیرساختها و بودجه این جشنواره است” گفت: اگر این دو مورد نتواند خودش را با توجه به نیاز جامعه و نیازهای جشنواره و افرادی که هر سال به طور جدید وارد حوزه کودک و نوجوان میشوند تطبیق دهد طبیعتا دست هر دبیر و مدیری بسته خواهد بود.
او درباره مهمترین مشکلی که در بخش زیرساختهای این جشنواره در استان همدان وجود دارد نیز توضیح داد: سالن بلک باکس استانداردی در همدان وجود ندارد. سالنهایی که اکنون وجود دارند بسیار کوچک و غیراستاندارد هستند و حتی از نظر ایمنی برای تماشاچیها خطرناک هستند. نمایشهای خارجی و همچنین کارهای پرمخاطب که در این جشنواره حضور پیدا میکنند و میخواهند از سالن بلک باکس استفاده کنند با این شرایط امکان مناسبی برای کار ندارند. این سالنها باید حداقل با ابعاد ۸*۸ متر باشد. به هر حال از روی ناچاری فعلا مجبوریم از آنها استفاده کنیم اما عملا کارایی چندانی ندارد.
دبیر بیست و پنجمین دوره جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان همدان درباره اینکه برای این دوره تصمیم یا برنامه خاصی دارد، گفت: اگر امکاناتی که در اختیار من است بیشتر شود طبعا به یک نوآوری که به نفع همه ما باشد فکر خواهم کرد، اما اگر امکانات تغییر نکرده باشد سعی میکنیم همان شرایطی را که سالهای گذشته داشتیم حفظ کنیم و سطح کیفی کارمان را نگه داریم.
طبق اعلام روابط عمومی اداره کل هنرهای نمایشی، مریم کاظمی نویسنده، کارگردان، بازیگر و طراح تئاتر با حکم مدیرکل هنرهای نمایشی به عنوان دبیر بیست و پنجمین جشنواره بین المللی تئاتر کودک و نوجوان همدان معرفی شد.
در متن این حکم آمده است: «جهان کودکی جهان پررمز و رازی است که ورود و تأثیر بر آن نیازمند شناخت گسترده، دانشی سترگ و قلبی گشوده است. کودک در جهان کوچکش تخیلی دارد بسیار بزرگتر از جهان واقعی و رویاهایش را بر بام اندیشه ای پویا و پذیرا می پروراند. این جهان برای پویایی نیازمند پایش و حمایت است تا عالمانه و عاشقانه دنیای فردای جامعه را بر پایه مهر و تدبیر بسازد. جشنواره تئاتر کودک و نوجوان دریچه روشنی است به جهان پرشور و پرامید کودکی و چراغی فراروی روزگار شیرین فردای کودکان و نوجوانان خواهد بود.
نظر به تجربه و تخصص سرکارعالی و با پیشنهاد مدیر کل محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان به موجب این حکم به عنوان «دبیر بیست و پنجمین جشنواره بینالمللی تئاتر کودک و نوجوان» منصوب می شوید. امید که با تکیه بر لطف و مهر پروردگار در این مسئولیت مهم پیروز و سربلند باشید.»
منبع: ایسنا
ارسال دیدگاه