۶۸۱ مدال دستاورد دانش‌آموزان ایرانی در المپیادهای جهانی بعد از انقلاب

فاطمه مهاجرانی رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان از آغاز المپیاد جهانی زیست شناسی در ۲۴ تیر ماه با حضور ۶۲ کشور به میزبانی ایران خبر داد.

به گزارش کودک پرس ، فاطمه مهاجرانی رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان در نشست خبری که امروز در ساختمان زنده‌یاد علاقه‌مندان وزارت آموزش و پرورش برگزار شد، اظهار کرد: المپیاد جهانی زیست شناسی ۲۴ تا ۳۰ تیرماه امسال با حضور حداقل ۶۲ کشور به میزبانی ایران برگزار می‌شود.

وی ادامه داد: مسیر پذیرش از سال ۲۰۱۲ آغاز شده است و ۱۵ میلیارد تومان بودجه برای برگزاری این المپیاد پیش بینی شده است.

مهاجرانی اضافه کرد: تاکنون از ۶۲ کشور برای المپیاد جهانی زیست‌شناسی ثبت‌نام کردند و ۴۴۰ مهمان داریم و پیش‌بینی می‌کنیم بالغ بر ۸۰۰ تا ۱۰۰۰ نفر شامل سرپرستان و شرکت‌کنندگان در این المپیاد شرکت کنند.

 

وی با بیان اینکه افتتاح المپیاد در هتل اسپیناس پالاس برگزار می‌شود، گفت: حدود ۲۵۰ نفر در آزمون رقابت می‌کنند و بخشی از المپیاد در دانشگاه شهید بهشتی و بخشی در هتل آزادی برگزار می‌شود.

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش پژوهان جوان با تأکید بر اینکه ۴ نفر از ایران به عنوان تیم ایران در المپیاد زیست‌شناسی حضور دارند، افزود: هر ۴ شرکت کننده از تهران هستند که ۲ نفر دختر و ۲ نفر پسر هستند.

وی به برنامه‌های جانبی در کنار المپیاد اشاره کرد و ادامه داد: ۶۰ معلم زیست‌شناسی در المپیاد حضور دارند و کارگاه‌های آموزشی برگزار می‌شود؛ ضمن اینکه بازدیدهای علمی را برای شرکت کنندگان پیش‌بینی کردیم.

مهاجرانی اضافه کرد: حضور ایران در المپیادها جهانی از سال ۱۳۶۶ با المپیاد ریاضی آغاز شد و دانش‌آموزان در طول ۳۱ سال برگزاری المپیادها، ۶۸۱ مدال را کسب کردند.

وی با بیان اینکه ورود ایران به المپیاد جهانی زیست‌شناسی از سال ۱۳۷۸ بوده است، گفت: دانش‌آموزان ایرانی در المپیاد زیست‌شناسی حضور خوبی داشتند.

 

رئیس مرکز ملی پرورش استعدادهای درخشان و دانش‌پژوهان جوان تصریح کرد: در شرکت تیم‌های مختلف در این المپیاد هیچ محدودیتی نبود و حتی آمریکا نیز برای حضور در این رقابت ثبت‌نام کرده است.

وی در خصوص امنیت المپیاد زیست شناسی اظهار کرد: تمام مسائل امنیتی بر اساس پروتکلی که وجود دارد رعایت شده است و تمام جوانب کار را پیش‌بینی کرده‌ایم.

مهاجرانی در پاسخ به این پرسش که «آیا با معرفی برترین‌های ایران در المپیادها زمینه شناسایی آنها توسط کشورهای دیگر و خروج آنها از کشور را فراهم می‌کنیم؟»، گفت: مهاجرت پدیده جهانی است و محدود به کشور ایران نیست اما وجود بنیاد ملی نخبگان در کشور به این معناست که حفظ سرمایه‌های نخبه مهم است و البته کارهای خوبی هم شده است اما باید فعالیت‌ها در حوزه کسب و کار و اشتغال گسترش یابد.

 

وی در خصوص المپیاد سلول‌های بنیادی، اظهار کرد: ایران در این موضوع به عنوان کشور ارائه کننده طرح المپیاد است که پس از نهایی شدن، جزئیات آن اعلام می‌شود.