لیست رمانهای کودک و نوجوان که بزرگترها مایل به خواندن آن هستند
طبق نتایج یک تحقیق خواندن کتابهای رمان نوستالژیک کودک و نوجوان در میان حدود سهپنجم بزرگسالان تمایل وجود دارد تا دوباره این کتابها را بخوانند.
به گزارش کودک پرس ، نتایج یک تحقیق نشان میدهد خاطرات دوران کودکی که بخش عمدهای از آن ریشه در ادبیات و داستانهای نوستالژیک دارد میتوانند کمک بزرگی به افراد بالغ برای غلبه بر مشکلات و مرهمی بر زخمهایشان باشد.
نشریه ایندیپندنت در گزارشی آن دسته از آرمانهای فانتزی و کلاسیک متعلق به ادبیات کودک و نوجوان را معرفی کرده است که افراد بالغ تمایل دارند دوباره آنها را بخوانند.
در این فهرست رمان کلاسیک «شیر، کمد و جادوگر» نوشته «سیاس لوئیس» در رتبه نخست آثار ادبیات کودک و نوجوان قرار گرفته که بسیار مورد علاقه بزرگترهاست. این رمان که در سال ۱۹۵۰ منتشر شده است در رقابتی نزدیک با دیگر رمان معروف ادبیات کودک یعنی «باغ اسرارآمیز» نوشته رماننویس انگلیسی، «فرانسس هاجسون برنت»، جایگاه نخست را به خودختصاص داده است.
رمان «باغ اسرارآمیز» اولین بار در سال ۱۹۱۰ منتشر شد اما نسخه معروف آن در سال ۱۹۳۳ به بازار آمد. داستان این رمان درباره باغی اسرارآمیز است کهکودکان آن کشف کردهاند و بزرگترها از آن خبری ندارند.
از دیگر رمان های معروفی که در میان ۱۰ کتاب اول این فهرست قرار گرفتهاند میتوان به «بچههای راه آهن» نوشته «ادیت نسبیت»، «چارلی و کارخانه شکلاتسازی» اثر «رولد دال» و «مزرعه حیوانات» از «جورج اورول» اشاره کرد.
بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق، دوسوم از افراد بالغ معتقدند که کتاب خواندن پیش از رفتن به رختخواب به آنها برای به خواب رفتن کمک میکند و در این میان کتابهای فانتری تاثیر بیشتری دارند. همچنین سهپنجم (60درصد) بزرگسالان دوست دارند کتابی را که در دوران کودکی از آن لذت بردهاند، دوباره بخوانند.
این پژوهش همچنین تاکید میکند خواندن مجدد ادبیات نوستالژیک کودک و نوجوان موجب افزایش احساس مثبت در میان بزرگسالان جامعه میشود و بیش از نیمی از افراد بالغ با خواندن کتابی از دوران کودکی خود احساس خوشحالی میکنند. همچنین دوپنجم (40 درصد) بزرگسالان از ادبیات کودک برای ایجاد جرقه در تخیالاتشان و یک دهم از آن به عنوان راهی برای افزایش خلاقیت استفاده میکنند.
فهرست ۳۰ کتاب ادبیات کودک و نوجوان محبوب بزرگسالان از نگاه نشریه ایندیپندنت:
۱- شیر، کمد و جادوگر (سیاس لوئیس)
۲- باغ اسرارآمیز (فرانسس هاجسون برنت)
۳- بچههای راه آهن (ادیت نسبیت)
۴- چارلی و کارخانه شکلاتسازی (رولد دال)
۵- مزرعه حیوانات (جورج اورول)
۶- جزیره گنج (رابرت لوئیس استیونسون)
۷- باد در بیدزار (کنت گراهام)
۸- هابیت (جی آر.آر تالکین)
۹- سهگانه ارباب حلقهها (جی آر.آر تالکین)
۱۰- ماجراهای آلیس در سرزمین عجایب (لوئیس کرول)
۱۱- کتاب جنگل (روردیارد کیپلینگ)
۱۲- رابینسون کروزوئه (دانیل دفو)
۱۳- زیبای سیاه (آنا سیول)
۱۴- غول بزرگ مهربان (رولد دال)
۱۵- ماتیلدا (دنی دویتو)
۱۶- وینی خرسه (آلن الکساندر میلن)
۱۷- پیتر پن (جیزم بری)
۱۸- داستان پیتر رابیت (بیترکس پاتر)
۱۹- خانواده سوئیسی رابینسون (یوهان داوید ویس)
۲۰- قرضکنندگان (مری نورتون)
۲۱- جیمز و هلوی غولپیکر (رولد دال)
۲۲- ناطور دشت (جی.دی سلینجر)
۲۳- جادوگر شهر از (ال.فرانک باوم
۲۴- ماجراهای هاکلبری فین (مارک تواین)
۲۵- تار شارلوت (ای.بی وایت)
۲۶- آن در گرین گیبلز (لوسی مونتگمری)
۲۷- کرم ابریشم بسیار گرسنه (اریک کارل)
۲۸- پرستوهای آمازون (آرتور رنسام)
۲۹- جادورگران (رولد دال)
۳۰- درخت جادوی خیلی دور (انید بلایتون)
ارسال دیدگاه