گوش پاککن استفاده نکنید
استفاده از گوش پاککن بخصوص در کودکان خطرناکتر است. براساس پژوهشی که در سال ۲۰۱۷ انجام شد، بیش از ۲۶۰ هزار کودک زیر ۱۸ سال در فاصله سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۱۰ بهدلیل صدمات ناشی از گوش پاککن مورد معالجه قرار گرفتند.
به گزارش کودک پرس ، آیا شما هم برای تمیزکردن گوشتان از گوش پاککن استفاده میکنید؟ اگر بله، پس بهتر است از این عادت دست بردارید، چون پزشکان توصیه میکنند گوشپاککن را نباید در کانال گوش فرو کرد، چراکه موجب صدمه به گوش میشود.
از گوش پاککن برای تمیزکردن جرم گوش استفاده میکنند، اما واقعیت این است که وقتی گوش پاککن را داخل کانال گوش فرو میبرید، جرم گوش بیشتر بهسمت داخل رانده میشود. بهطورکلی استفاده از گوش پاککن میتواند به پرده گوش آسیب بزند و موجب صدمات موقتی یا حتی دائمی شود. مثلا شاید پرده گوش سوراخ یا پاره شود و به درد و خونریزی بینجامد. بدترین عارضهای که ممکن است بر اثر استفاده از گوش پاککن بروز کند، ناشنوایی دائمی است. اگر پرده گوش سوراخ شود، بسته به اینکه شدت آسیب چقدر است، شاید به جراحی نیاز پیدا کند.
حتما میپرسید پس گوشمان را چطور تمیز کنیم؟ جرم گوش یا بهاصطلاح پزشکی(medical) سِرومِن نوعی ماده طبیعی مرطوبکننده و همچنین خودپاککننده است. جرم اضافی معمولا پس از اینکه خشک شد، بر اثر استحمام پاک میشود و به هیچ کار اضافه خاصی نیاز نیست. جرم گوش درواقع از نفوذ آلودگیها و باکتریها به گوش داخلی جلوگیری میکند، اما اگر تجمع بیشازحد جرم گوش موجب درد و مشکلات شنوایی شد، حتما به پزشک مراجعه کنید. هشدار مهم اینکه هرگز در چنین مواردی اقدام به فروکردن اجسام خارجی در گوش نکنید.
پزشک میتواند این عارضه را با تجویز قطره یا دیگر روشهای مطمئن درمان کند. اما با همه اینها گوش پاککن وسیلهای کاربردی است که بهجای پاککردن گوش میتوانید از آن در آرایش یا برای تمیزکردن نقاط غیرقابل دسترس استفاده کنید.
منبع: شفا آنلاین
ارسال دیدگاه