تخمین وجود ۷۰ هزار کودک خیابانی

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: شناسایی کودکان کار و خیابانی سخت است اما طبق بررسی‌های انجام شده در تهران حدود ۶۰ تا۷۰ درصد کودکان کار غیرایرانی بوده و در کل کشور حدود ۵۰ درصد کودکان کار، ایرانی‌ نیستند.

به گزارش کودک پرس ، حبیب الله مسعودی فرید گفت: اغلب کودکان کار از خانواده ای با درآمد پایین هستند بنابراین باید کاری کرد تا خانواده های فقیر، زنان بدسرپرست و دارای فرزند معلول، کودک خود را برای تامین معیشت به بیرون نفرستند و بتوانیم این خانواده‌ها را حمایت کنیم.

وی افزود: چراکه نگرانیم در صورت بروز رفتاهارجبرآمیز، برخی والدین این کودکان را به سمت کارگاه‌های زیرزمینی ببرند. کارگاه‌های کاری که مجوز ندارند و قابل رویت هم نیستند.

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور گفت: از طرفی شناسایی کودکان کار و خیابانی سخت است و با این حال، وجود 70 هزار کودک خیابانی برآورد می‌شود.

 

فرید ادامه داد: نباید فراموش کنیم که در تهران حدود 60 تا 70 درصد کودکان کار غیرایرانی هستند و در کل کشور حدود 50 درصد کودکان کار ایرانی‌ نیستند.

وی در مورد جذب و ساماندهی کودکان کار گفت: در سه ماهه اول سال گذشته حدود 1200 کودک کار را جذب کرده‌ایم که البته بسیاری از آنها به خانواده بازگشته و تعداد کمی از آنها به مراکز بهزیستی رفته اند.

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تصریح کرد: در ماههای ابتدایی سال 96، حدود 160 کودک در مراکز شبه خانواده پذیرش شدند.اینها کودکان کاری هستند که دارای خانواده‌های فاقد صلاحیت اند.

 

وی تصریح کرد: مراکز یاسر، شهدای افسریه و بعثت نیز مراکزی هستند که در استان تهران در جریان طرح جذب و ساماندهی کودکان کار و خیابان، کودکان را پذیرش کردند و در این مراکز خدمات آموزشی، بهداشتی و یک وعده غذایی گرم به این کودکان ارائه می‌شود.

فرید گفت: در تهران به طور میانگین سالانه حدود 1300 کودک خیابانی از خدمات ما بهره می‌گیرند که ممکن است به مدت چند شبانه‌روز یا چند ماه در مراکز اقامتی ما نگهداری شوند.

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور افزود: در حال حاضر 38 مرکز روزانه و 31 مرکز شبانه برای نگهداری از این کودکان طی سال‌های اخیر ایجاد شده، به‌طوری‌که در یکی دوسال گذشته، 6 هزار کودک کار و خیابان در مراکز شبانه و بیش از 2 هزار و 500 کودک در مراکز روزانه پذیرش شده‌اند.

 

براساس اعلام سازمان ملل، بیش از 15 درصد از نیروی کار جهان را 541 میلیون کارگر جوان (15 تا 24 ساله) تشکیل می‌دهند از جمله 37 میلیون کودک (15 تا 17ساله) که در محیط‌های پرخطر مشغول به کارند. این کارگران جوان به میزان 40 درصد بیشتر از کارگران بزرگسال بالای 25 سال از آسیب‌های غیرمرگبار محیط‌های کاری رنج می‌برند.

 

 

 

منبع: فارس