بعد از آتنا و اهورا شاید بیمار پدوفیلیا در کمین کودک شما هم باشد

مشکلات به وجود آمده برای کودکان بی گناه مانند آتنا و اهورا اخیرا بیشتر از قبل شده که لازم است اقداماتی برای رفع آنها انجام شود. در این مقاله با علت بروز این مشکلات بیشتر آشنا می شوید.

به گزارش کودک پرس ، خبر کوتاه بود اما بی نهایت دردناک و تلخ. هنوز با غم فاجعه آتنا و اهورا کنار نیامده بودیم که خبر اتفاقی مشابه به گوش رسید. ماجرای زالوی کثیف در تعطیلات نوروزی، قلب همه مردم را به درد آورد. نکته قابل توجه این که در این رخداد هم جریان تکراری بود. فردی با پیش زمینه های روانی و شخصیتی آشفته با پیش آمدن یک موقعیت، دست به جنایت زد. با توجه به پرسش و پاسخ های با متهم این پرونده، نگاهی روان شناسانه به این ماجرا خواهیم داشت.

متهم معروف به زالوی کثیف، مردی 41 ساله، متاهل و دارای 3 فرزند بود. او درباره روز حادثه گفته: “آن روز، زن و بچه هایم در خانه مادرزنم بودند. در یک لحظه ندا (دختر 6 ساله افغانی) را دیدم که زنبیل به دست به سمت نانوایی می رفت. ناگهان شیطان به سراغم آمد و وسوسه شدم. وقتی او در حال بازگشت به خانه بود، نقشه شیطانی ام را اجرا کردم. به او گفتم داخل حیاط بیاید تا مقداری غذا به او بدهم. او را با ترفند به داخل اتاق خواب بردم و یک عدد شیرینی به او دادم و … . خانواده آن دختر را به طور کامل می شناختم چراکه همسایه نزدیک ما بودند. به همین دلیل وقتی گریه می کرد و می گفت که موضوع را به پدر و مادرش می گوید، ترسیدم که رسوا شوم، او را روی زمین انداختم، چند دستمال کاغذی در دهانش فرو کردم و صورتش را با دست فشردم و … .”

بررسی ریشه های بروز چنین حوادثی
در تبیین و تحلیل این ماجرا، متأسفانه با وجود هشدارهای فراوانی که تاکنون توسط متخصصان ارائه شده است، هنوز هم شاهد مسائلی هستیم که زمینه ساز بروز این حوادث می شوند. در این مطلب قصد داریم به بررسی ریشه های بروز چنین حوادثی در سه حوزه فرد، خانواده و اجتماع بپردازیم تا قدمی برای جلوگیری از بروز دوباره این اتفاق برداشته باشیم.

نشانه های پدوفیلیا Pedophilia در مردان

در مقوله ریشه های فردی، ویژگی های شخصیتی متهم اهمیت ویژه ای دارد. البته باید این نکته را مدنظر قرار دهیم که با وجود ضداجتماع دانستن این افراد از سوی برخی صاحب نظران، باز هم متون علمی هیچ نشانگان خاصی را برای اختلال پدوفیلیا (میل جنسی به کودکان) بیان نداشته اند. به عبارت دیگر، از رفتارهای ظاهری و معمول یک شخص مبتلا، نمی توان اختلال ذکر شده را در او تشخیص داد. همان طور که متهم این پرونده، مغازه داشته و مشغول کسب و کار بوده و فردی متوجه این اختلال تا قبل از فاجعه درباره او نشده است. با این حال برخی رفتارها هستند که با دقت در عملکرد فرد مبتلا، می توان به عنوان نشانه های وجود اختلال در نظر گرفت.

1. رفتارهایی از قبیل میل زیاد به در آغوش کشیدن و بوسیدن کودکانی که فرزند آن ها محسوب نمی شوند یا حتی نسبت خویشاوندی با آن ها ندارند یا خرید هدایای گران قیمت برای این دسته کودکان در حالی که شاید توقع چندانی برای انجام این رفتار از او نمی رود.

2. داشتن سابقه مصرف مواد مخدر یا مشروبات الکلی. اثبات شده است که مصرف مواد مخدر و مشروبات الکلی، نقش مؤثری در پدید آمدن این رخدادها دارد. در تمام کسانی که مرتکب این گونه جنایت ها شده اند، یک عامل مشترک وجود داشته و آن هم مصرف مواد یا مشروبات الکلی پیش از انجام جنایت بوده است. دلیل این موضوع، آن است که در نتیجه استفاده مواد مخدر یا توهم زا و مشروبات الکلی، قدرت منطق و تصمیم گیری عقلانی انسان کاهش پیدا می کند و فرد رو به رفتارهای تکانه ای، بدون هیچ پشتوانه عقلانی می آورد. همان طور که در مصاحبه زالوی کثیف هم خواندید، او هم قبل از دست زدن به این جنایت از مواد مخدر استفاده کرده است.

قابل ذکر است این ها تنها احتمال ابتلا به این اختلال را در مردان بالا می برد اما احتیاط، شرط عقل است و اگر خانواده ها در محل زندگی یا حتی فامیل، احساس می کنند چنین مردانی وجود دارند باید با دقت بیشتری از فرزندشان محافظت کنند.

 

ویژگی های مشترک خانواده های فرد مبتلا به پدوفیلیا
براساس صحبت های مجرم حادثه اخیر و دیگر افرادی که در جرایم مشابه دست داشته اند، در تمامی این افراد ساختار خانواده کاملا شکننده بوده و حداقل یکی از اعضای خانواده دارای مشکلات جسمانی یا روانی بوده است. به عبارت دیگر، این افراد در خانواده خود، شرایط نابه سامانی را تجربه می کنند که بعدها در نگرش های رفتار جنسی آن ها اختلال ایجاد می کند. همچنین ممکن است برخی افرادی که به این اختلال مبتلا هستند، در دوران کودکی خود نیز مورد تجاوز قرار گرفته باشندو رفتارهای فعلی آن ها در واقع نوعی انتقام گیری از آن شرایط است.

در بعد زندگی زناشویی، این افراد به ظاهر دارای خانواده و حتی فرزند هستند و شاید از بیرون مشکل و انحرافی در رفتار جنسی آن ها مشاهده نشود اما می توان گفت، تشکیل خانواده در این افراد با اجبار دیگران است یا به دلیل شرایطی غیرطبیعی تن به ازدواج می دهند اما در واقعیت امر، به دلیل این که گرایش های جنسی این افراد عادی نیست، با وجود رفتار عادی در خانواده، همچنان تحت فشار تکانه های ناشی از اختلال شان هستند. بنابراین تشکیل خانواده و حتی داشتن فرزند، نمی تواند در این افراد بازدارنده ای جدی برای جلوگیری از رفتارهای مجرمانه شان باشد. متهم این پرونده هم ادعا کرده که هر دو ازدواجش، از سر لجبازی و ناآگاهانه بوده است.

خانواده ها آگاهانه تر رفتار کنند

بعد از آتنا و اهورا شاید بیمار پدوفیلیا در کمین کودک شما هم باشد

فارغ از این ماجرای تلخ و به طور کلی عواملی که کودک را به خطر می اندازند:

– سپردن کودکان به افراد بالغی که به آن ها اعتماد نابه جا داریم

– نظارت نداشتن بر زمان بازی کودکان در کوچه و خیابان به خصوص در ساعاتی که رفت و آمد افراد بسیار کم است

– فرستادن کودکان به مغازه یا نانوایی برای خرید

– استفاده از پوشاک و لباس های کودکانه ای که موجب جلب توجه این افراد می شود و در آن ها انگیزه تجاوز را ایجاد می کند

از سوی دیگر، برخی افراد با نشانگان اختلالات خطرناک روانی به راحتی ازدواج می کنند، فرزنددار می شوند، کار می یابند یا مجوز کار دریافت می کنند و در صورت فراهم شدن شرایط، رفتارهای خطرساز و آسیب رسان خود را انجام می دهند. این، حاصل نبود یک سیستم ارزیابی و غربالگری حرفه ای در کشور است که موجب می شود افراد دارای نشانگان این گونه اختلالات، بدون نظارت و درمان لازم در اجتماع حضور داشته باشند و مشکلاتی از این دست ایجاد کنند. پس در این شرایط، منطق حکم می کند رفتار پیشگیرانه داشته باشیم و به آموزش حریم شخصی به کودکان خود اهتمام بورزیم و نحوه مواجهه با افراد غریبه ای را که اصرار دارند آن ها را به خانه یا مکان دیگری بکشانند، بیاموزیم. به امید روزی که با ارائه آگاهی و پیشگیری مناسب، دیگر شاهد چنین رخدادهای تلخی نباشیم.