کاراکترهای خارجی در بازار نوشتافزار ایران
پژوهشهای میدانی نشان میدهد که کاراکترهای خارجی همچنان در بازار نوشتافزار ایران محبوب است.
به گزارش کودک پرس ، در حالی که چندسالی است تولیدکنندگان داخلی در اقدامی خودجوش تلاش دارند تا اقلام فرهنگی مانند نوشتافزار، اسباببازی و … را در قالب شخصیت انیمیشنهای داخلی تولید و عرضه کنند، اما آمارها حکایت از این دارد که هنوز فرهنگ استفاده از این نوع محصولات در میان خانوادهها یا کودکان و نوجوانان جا نیفتاده است.
خلأهای قانونی و نبود نظارت کافی بر کار تولیدکنندگان نوشتافزار، سبب شده تا بازار این اقلام به صورت عمده در دست کالاهای وارداتی و از سوی دیگر، شخصیتهای انیمیشنهای خارجی به ویژه کارهای تولید شده در شرکتهای انیمیشنسازی آمریکا باشد. البته ناگفته نماند که این تنها مخصوص ایران نیست، طبق بررسیهای صورت گرفته از سوی کارشناسان فرهنگی، عمده مخاطبان کودک و نوجوان میل به کاراکترهای انیمیشنهای آمریکایی دارند.
در تحقیقی که در میان کودکان تهرانی صورت گرفت، «باب اسفنجی» تولید آمریکا بیشترین محبوبیت را در میان کودکان تهرانی داشت. بعد از آن، شرک(2001/ دریمورکس)، مرد عنکبوتی(تاکنون هشت انیمیشن از روی این داستان تولید شده است)، پاندای کونگفو کار(2008)، دیو و دلبر(دیزنی 2017/ 1991)، سیندرلا(والت دیزنی/ 1950) و وال ای(پیکسار/2008) در ردههای بعد از آن قرار گرفته و از بیشترین محبوبیت برخوردارند.
تحقیقی که در سال 96 انجام شد، متاسفانه شاهد استمرار این وضعیت در بازار نوشتافزار داخل هستیم. «گیسو کمند»، «فروزن»، «مرد عنکبوتی»، «مینیون»، «کیتی» و «باب اسفنجی» از جمله کاراکترهای محبوب بازار نوشتافزار در سال گذشته بودهاند.
ارسال دیدگاه