مصرف «متفورمین» در طول بارداری ریسک چاقی کودک را افزایش می دهد
محققان دریافتند کودکان متولد شده از مادرانی که در طول بارداری داروی “متفورمین” مصرف کردهاند در معرض ریسک بالاتر ابتلا به چاقی قرار دارند.
به گزارش کودک پرس، طبق نتایج مطالعه محققان دانشگاه علوم و تکنولوژی نروژ، متفورمین که به عنوان داروی برای درمان دیابت بارداری یا مشکلی نظیر سندروم تخمدان پلی کیستیک مصرف می شود، دارای پتانسیل عبور از جفت و رسیدن به جنین است.
اگرچه متفورمین بر وزن نوزاد به هنگام تولد تاثیر نمی گذارد، اما کودکانی که در زمان جنینی در رحم مادرشان در معرض این دارو قرار می گیرند در مقایسه با سایر نوزادان شاخص توده بدنی بالاتری داشته و تا سن ۴ سالگی بیشتر معیارهای چاقی و اضافه وزن را دارند.
«لیو گورو اینگن هانم»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می گوید: «این نتایج ما تعجب آور است چراکه یک مطالعه محدود در گذشته در این زمینه نشان داده بود که متفورمین دارای تاثیر حفاظتی بر سلامت متابولیکی کودک است.»
نتایج این مطالعه که شامل والدین ۲۹۲ کودک بود نشان داد که تا سن ۴ سالگی، کودکانی که مادرشان در طول بارداری متفورمین مصرف کرده بود در مقایسه با کودکان مادرانی که دارونما مصرف کرده بودند، وزن بیشتری داشتند.
دیابت بارداری، افزایش قندخون در طول بارداری است که معمولا بعد از زایمان برطرف می شود.
ارسال دیدگاه
Warning: Attempt to read property "comment_approved" on null in /home/doreha/domains/koodakpress.ir/public_html/wp-content/themes/Jam_News/comments.php on line 35