حضرت فاطمه(سلام‌الله علیها) بالاترین الگو برای مخاطب کودک و نوجوان است

یک نویسنده کودک و نوجوان گفت: حضرت فاطمه (سلام‌الله علیها) با توجه به نحوه تربیتی و زندگی که داشته‌اند و حضور و ارتباطشان با پیامبر اسلام(صلی‌الله علیه و آله و سلم) و امام علی(علیه‌السلام) و تاثیرشان در اسلام، شخصیت برجسته‌ای برای پرداخت در آثار داستانی هستند.

به گزارش کودک پرس، مژگان شیخی، با بیان این که باید در رابطه با زندگی معصومین و ائمه(علیهم‌السلام)، به ویژه حضرت فاطمه زهرا(سلام‌الله علیها) برای کودکان و نوجوانان کار کنیم؛ اظهار کرد: درباره تربیت حضرت فاطمه(سلام‌الله علیها) در دامن پیامبر(صلی‌الله علیه و آله و سلم) و سبک زندگی ایشان می‌توان آثار تاثیرگذاری برای دختران نوجوان نوشت و البته معتقدم کارهایی هم در این زمینه صورت گرفته است. وی ادامه داد: گاهی برخی کارها، به لحاظ کیفیت حائز اهمیت است. گاهی یک کتاب مورد اقبال قرار می‌گیرد و مخاطبان بسیاری آن را می‌خوانند و نیازی نیست که تعداد آثار درباره موضوعی خاص زیاد باشد؛ بلکه باید به دنبال این باشیم که آثار ماندگاری تولید کنیم.

 

شیخی همچنین گفت: درباره زندگی ایشان طوری کار شود که مخاطبان نوجوان کشش پیدا کنند و بخوانند. زندگی حضرت فاطمه زهرا (سلام‌الله علیها) را اغلب نوجوانان می دانند. اما باید به شکلی کار شود که خواندنی باشد. در برخی آثار دیده ام که زندگی حضرت فاطمه را به طور مصور کار کرده‌اند و همیشه داستانی از زندگی ائمه (علیهم‌السلام) نوشتن مخاطب کودک و نوجوان را جذب نمی‌کند و کیفیت آثار بسیار اهمیت دارد.

 

این نویسنده کودک و نوجوان زندگی حضرت فاطمه (سلام‌الله علیها) را بالاترین الگو برای مخاطبان کودکان و نوجوانان دانست و افزود: ایشان با توجه به نحوه تربیتی و زندگی که داشته‌اند و حضور و ارتباطشان با پیامبر اسلام (صلی‌الله علیه و آله و سلم) و امام علی (علیه‌السلام) و تاثیرشان در اسلام، شخصیت برجسته ای برای پرداخت در آثار داستانی هستند. اما اگر بخواهیم تنها بر روی کلیشه‌ها تمرکز کنیم، دچار تکرار خواهیم شد. مگر این که از زاویه تازه‌ای به آن حضرت بپردازیم و پیام‌هایی را غیر مستقیم به مخاطب منتقل کنیم.

وی خاطرنشان کرد: کتاب‌های زیادی درباره حضرت فاطمه (سلام‌الله علیها) دیده‌ام و اغلب این آثار شبیه هم بوده‌اند. نوشتن اثری نو و خلاقانه درباره شخصیت‌های مذهبی کار بسیار دشواری است. اما کارهای سخت است که دیده و ماندگار می‌شود. شیخی اظهار داشت: زندگی حضرت زینب (سلام‌الله علیها) را برای نوجوانان نوشته‌ام و در اختیار نشر سوره مهر قرار داده‌ام.

 

در این اثر زندگی این شخصیت را از نگاه اول شخص و کسانی که با ایشان ارتباط داشته اند، بررسی کرده‌ام. تلاش داشته ام تا تمام شخصیت های آن دوران ، چه منفی و چه مثبت، روایتگر زندگی حضرت زینب باشند و اثری تازه را ارائه کنم. کتاب‌های داستانی باید به گونه‌ای نوشته شود که مخاطب کودک و نوجوان را جذب کند و مخاطب با آن ارتباط برقرار کند.

 

این نویسنده همچنین گفت: امیدوارم نهادها و ارگان‌های فرهنگی و مرتبط، به گونه ای عمل و تبلیغ کنند که کودکان و نوجوانان کشورمان بیش از پیش رو به کتابخانی بیاورند. متاسفانه در این زمینه کارهای زیربنایی صورت نمی‌گیرد. اولویت کاری هر ارگان فرهنگی باید این گونه باشد که کودکان و نوجوانان تشویق به کتابخانی شوند.

وی تصریح کرد: کتابهایی که به دست ناشر می‌سپارم، سال‌ها در نوبت چاپ می‌مانند و از آنها بی اطلاع می‌مانم.

 

امیدوارم به لحاظ چاپ کتاب، توزیع مناسب و تبلیغ درست، موفق عمل کنیم.