عدم شیوع بیماری واگیردار در مناطق زلزله‌زده غرب کشور/ ۳ کودک در اثر بیماری‌های زمینه‌ای فوت کردند نه سرمازدگی

نماینده تام‌الاختیار وزیر بهداشت در مناطق زلزله‌زده غرب کشور با اشاره به عدم شیوع بیماری واگیر در مناطق زلزله‌زده غرب کشور از تداوم روند خدمت‌رسانی در حوزه‌های بهداشتی و درمانی در این مناطق خبر داد.

به گزارش کودک پرس ، طیب قدیمی، نماینده تام‌الاختیار وزارت بهداشت، در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه با اشاره به تداوم روند ارائه خدمات بهداشتی و درمانی در مناطق زلزله زده کرمانشاه گفت: خدمات بهداشتی و درمانی در این مناطق ادامه دارد و سطح کیفی آن‌ها مطلوب است.

وی افزود: تعداد متخصصان در شهر سرپل ذهاب افزوده شده و در شهرستان ثلاث باباجانی که متخصص وجود نداشت، درحال حاضر هفته‌ای چند مرتبه متخصص زنان و کودکان برای ویزیت حضور پیدا می‌کنند.

این مسئول وزات بهداشت، با بیان اینکه وزارت بهداشت و دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برای پزشکانی که در این مناطق به ارائه خدمت می‌پردازند، امتیازاتی درنظر گرفته اند، گفت: درحال حاضر کمبود پزشک عمومی درحال رفع شدن است، گرچه از استان‌های دیگر هم کمک می‌گیریم، اما در این فاصله تعداد ۴ نیروی ثابت پزشک عمومی نیز در مناطق زلزله زده اضافه شده است.

قدیمی با بیان اینکه کار ساخت خانه‌های بهداشت و مراکز سلامت ادامه دارد، گفت: در حوزه بهداشت تمام مراکز بهداشتی و درمانی پزشک عمومی دارند و کلیه خدمات بهداشتی و درمانی ارائه می‌شود و تمام واحد‌های تخریب شده، خدمات شان را در کانکس ارائه می‌دهند.

وی تصریح کرد: امیدواریم تا زمان فرا رسیدن فصل گرما، کار تعمیرات و مقاوم سازی بیمارستان‌ها، تعمیر و ساخت خانه‌های بهداشت و مراکز جامع سلامت و همچنین اسکان مردم به اتمام رسیده یا پیشرفت خوبی کرده باشد، تا مردم در اوج گرمای هوا دچار مشکل نشوند.
قدیمی با بیان اینکه اپیدمی یا بیماری خاصی در مناطق زلزله زده شیوع پیدا نکرده است، گفت: طبیعی است که با برودت هوا بیماری‌هایی نظیر سرماخوردگی در همه جای کشور شیوع بیشتری دارد، در مناطق آسیب دیده نیز با توجه به اینکه شرایط زندگی در کانکس سخت‌تر است، پیش بینی می‌شد که تعداد بیماری سرماخوردگی افزایش داشته باشد، اما باید گفت، تاکنون اپیدمی در این مناطق رخ نداده است و هیچگونه سرمازدگی مشاهده نشده است.

 

نماینده وزیر بهداشت در مناطق زلزله‌زده ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برای بیماری‌هایی که در فصل گرما ممکن است شیوع پیدا کند، در جلسات فرابخشی و جلسات مدیریت بحران استان، با سایر نهاد‌ها و دستگاه‌ها، برنامه‌هایی را پیگیری می‌کند تا بتوانند آمادگی کامل را در این راستا داشته باشند. کاری که در آینده نزدیک دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با همکاری دانشگاه علوم پزشکی ایران خواهد داشت، به کنترل بروز بیماری‌های واگیر فصل گرما کمک می‌کند.

وی در رابطه با فوت سه کودک در مناطق زلزله‌زده کرمانشاه ادامه داد: یک مورد از سه مورد فوت کودک در مناطق زلزله‌زده، دارای بیماری زمینه‌ای بود و دو مورد دیگر نیز براثر غفلت در رساندن به مراکز درمانی و خانه بهداشت بوده، وگرنه در تمام مناطق زلزله زده خدمات بهداشتی و درمانی مهیا است.
قدیمی با بیان اینکه تمامی مراکز درمانی آماده پذیرش مردم زلزله زده هستند و خدمات بهداشتی و درمانی، پزشک و متخصص برای آن‌ها در دسترس است، گفت: بیمارانی که به مرکز استان ارجاع داده می‌شوند نیز بلافاصله پذیرش می‌شوند و درحال حاضر مشکل اساسی مردم اسکان است.
به گزارش ایکنا سخنان قدیمی در رابطه با عدم فوت افراد زلزله‌زده در اثر سرما در حالی مطرح می‌شود که چندی پیش شهاب نادری نماینده پاوه و اورامانات در مجلس شورای اسلامی، از مرگ چند نفر از ساکنان زلزله‌زده شهرستان ثلاث و باباجانی در اثر سرما زدگی خبر داده بود، اما این گفته نادری با واکنش‌های متعددی از سوی مقامات وزارت بهداشت رو به رو شد.

ایرج حریرچی سخنگوی این وزارت‌خانه در نشست خبری دو هفته قبل خود مرگ یکی از کودکان مناطق زلزله‌زده را اختلال ژنتیکی عنوان کرد و پس از آن هادی ایازی معاون اجتماعی وزارت بهداشت؛ نیز با تکذیب فوت افراد زلزله زده در اثر سرما عنوان کرد: وزارت بهداشت هیچگونه گزارشی در رابطه با فوت افراد زلزله زده در اثر سرما دریافت نکرده است.

 

 

منبع: ایکنا