عوامل موثر در بیماری اوتیسم

سحرانه جوادی مدیر مرکز شبانه‌روزی کودکان معلول ذهنی آسایشگاه کهریزک کرج در مورد بیماری اوتیسم و اقدامات لازم آن به خانواده‌ها گفت: چون علت بیماری اوتیسم مشخص نیست نمی توانیم به خانواده ها بگوییم چه اقداماتی داشته باشند که کودک اوتیسم نداشته باشند.

به گزارش کودک پرس ، سحرانه جوادی با اشاره به خدمات ارائه شده در مجموعه آسایشگاه کهریزک کرج برای کودکان اوتیسم، افزود: ویزیت روزانه، مراقبت روزانه، ارایه خدمات در منزل و خدمات شبانه روزی از جمله اقداماتی است که برای کودکان اوتیسم در این مرکز انجام می شود.

وی بیان کرد: در حال حاضر ۲۷ کودک اوتیستی به صورت شبانه روزی، ۲۴ کودک به صورت روزانه و ۱۹ کودک نیز به سایر روش ها از خدمات کهریزک کرج بهره مند می شوند.

جوادی عامل ژنیتیکی و محیطی از دلایل ابتلا به اوتیسم دانست و گفت: بیماری اوتیسم قابل شناسایی نیست. کودکان زیر سه سال اگر تعاملات اجتماعی مناسبی نداشته باشند یا اشتیاقی برای بغل کردن یا بغل شدن نشان ندهند احتمال بیماری می رود. در طیف های شدید اوتیسم اختلالات شناختی، ارتباطی و رفتاری بسیار عمیقی رخ می دهد. بسیاری از خانواده هایی که کودکان اوتیسمی شدید دارند بعد از آن که در نگهداری به مشکل می خورند کودک بیمار را به مجموعه کهریزک معرفی می کنند.

 

وی با بیان این که هیچ دارویی نمی تواند اختلالات شناختی، رفتاری یا ارتباطی کودکان اوتیسمی را درمان کند، خاطر نشان کرد: طب سوزنی در درمان بیماری اوتیسم اثرگذار نیست. تحقیقات همچنان ادامه دارد اما تا امروز نمونه ای که کودک اوتیسمی به حالت عادی و نرمال باز گردد را شاهد نبوده ایم.

جوادی گفت: اولین عامل درمانی بیماران اوتیسم نگه داشتن کودکان اوتیسمی در همان سطح است. بیماران اوتیسمی تا آخر عمر به حمایت و آموزش های پیوسته نیاز دارند.

 

مدیر مرکز شبانه روزی کودکان معلول ذهنی آسایشگاه کهریزک کرج عامل تربیتی را در ابتلا به بیماری اوتیسم رد کرد و یادآور شد: اوتیسم هیچ ارتباطی به عامل تربیت ندارد بلکه اختلالی کاملا حسی است.

وی در پایان گفت: بیماری اوتیسم چون علت مشخص ندارد نمی توانیم به خانواده ها بگوییم چه اقداماتی انجام بدهند تا بچه های اوتیست نداشته باشند.

 

 

منبع: خبرگزاری برنا