مدارس سیستان و بلوچستان میزبان تحصیل پنج هزار دانش آموز افغان
علی اصغر میرشکاری معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان از آمار تحصیل پنج هزار کودک و نوجوان افغان در مدارس این استان خبر داد و آن را نشان دهنده توجه ویژه جمهوری اسلامی ایران به رشد فرهنگی و علمی فرزندان کشور دوست و همسایه «افغانستان» دانست.
به گزارش کودک پرس ، علی اصغر میرشکاری در آیین تکریم و نکوداشت 2 هزار و 500 دانش آموز محصل افغانستان در زاهدان اظهار داشت: ملت بزرگ ایران همواره در تمام سختی ها و مشکلات همراه و یاری دهنده مردم ستم دیده کشور دوست و همسایه افغانستان بوده است.
وی ادامه داد: از حدود 2 میلیون و 500 هزار مهاجر افغان ساکن در ایران 450 هزار نفر دانش آموز و 18 هزار نفر دانشجو هستند که در ایران تحصیل می کنند.
وی بیان کرد: چنانچه آب آشامیدنی و بهداشتی مصرفی توسط این تعداد مهاجر را محاسبه کنیم به مراتب بیشتر از حقابه ایران از رودخانه هیرمند است.
معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: هم اینک 150 شرکت از تجار افغانستان به صورت رسمی و قانونی در منطقه آزاد چابهار فعالیت می کنند.
وی افزود: علاوه بر 600 نفر از اتباع افغان که در شرکت های یادشده در چابهار مشغول فعالیتند، افزون بر 100 نفر دیگر نیز با استفاده از ویزا از طریق اداره تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سراسر این استان مشغول کار هستند.
میرشکاری بیان کرد: همچنین روزانه 50 تا 70 دستگاه کامیون در مسیر چابهار – میلک به مقصد افغانستان تردد دارند که این آمار نشان از روابط تنگاتنگ و دوستانه بین 2 کشور است.
وی ادامه داد: نگاه جمهوری اسلامی ایران به مردم کشور افغانستان انسانی، الهی و اعتقادی است.
وی با اشاره به ظرفیت های سیستان و بلوچستان برای فعالان اقتصادی افغانستان گفت: این استان با دارا بودن قابلیت های فراوان فرصتی گرانبها برای سرمایه گذاری افغان ها و شاهراه امن و ارزان اقتصادی برای دسترسی کشور افغانستان به آب های اقیانوسی و بازارهای بزرگ کشورهای حوزه اقیانوس هند است.
معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستان افزود: مردم ایران و افغانستان با درهم آمیختگی فرهنگی دارای مشترکات زیادی هستند که می توان از آن به بهترین نحو برای افزایش مبادلات اقتصادی و اجتماعی بهره گرفت.
وی تصریح کرد: علاوه بر بندر اقیانوسی چابهار در صورت تصویب منطقه آزاد سیستان فرصت های بسیار خوبی برای افزایش مبادلات اقتصادی بین 2 کشور دوست و همسایه ایران و افغانستان فراهم می شود.
میرشکاری در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به معضل کشت و قاچاق موادمخدر در افغانستان گفت: 230 هزار هکتار از زمین های کشاورزی افغانستان به کشت مواد مخدر اختصاص دارد.
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران در راه مبارزه با مواد مخدر بهای سنگینی پرداخت کرده به طوری که تنها استان سیستان و بلوچستان تاکنون 2 هزار شهید در این راه تقدیم کرده است.
وی افزود: کشت مواد مخدر در افغانستان به عنوان اقدام خلاف انسانی و اخلاقی کار استکبار جهانی است.
مدیر کل آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان نیز در این نشست گفت: با توجه به تاکید رهبر معظم انقلاب هیچ مانعی برای ادامه تحصیل کودکان افغانستانی در مدارس ایران از جمله این استان وجود ندارد.
علیرضا نخعی افزود: در مدارس این استان هیچ تفاوت آموزشی بین کودکان افغانستان با دانش آموزان استان وجود ندارد.
وی سطح هوش و یادگیری کودکان افغانستان را بسیار مطلوب ارزیابی و ابراز امیدواری کرد این کودکان در آینده نزدیک در سرنوشت کشور خود به عنوان مسئول و مدیر تاثیر گذار باشند.
وی گفت: هم اینک پنج هزار کودک افغان در مدارس سیستان و بلوچستان مشغول تحصیل اند که 2 هزار و 450 نفر آنان در زاهدان مرکز این استان تحصیل می کنند.
به گزارش ایرنا استان سیستان و بلوچستان افزون بر 1100 کیلومتر مرز زمینی با کشورهای افغانستان و پاکستان و بیش از 310 کیلومتر مرز آبی در دریای عمان دارد.
جمهوری اسلامی ایران از طریق استان سیستان و بلوچستان حدود 300 کیلومتر با کشور محصور در خشکی افغانستان هم مرز بوده و دین، تاریخ، مفاخر، تقویم، هنر و ادبیات مشترک و روشن تر از همه زبان و خط بخشی از جلوههای مشترک و یگانگی فرهنگی میان 2 کشور است.
آیین تکریم و نکوداشت 2 هزار و 500 دانش آموز کشور افغانستان با عنوان چشم های مهربان امروز شنبه با حضور معاون امنیتی انتظامی استاندار سیستان و بلوچستاتن، مسئول امور مهاجرین کنسولگری افغانستان در زاهدان و جمعی از مسئولان استانی در سرسرای ورزشی شهید پورمقدم زاهدان برگزار شد.
ارسال دیدگاه