اهمیت آموزش سلامت معنوی به کودکان در سال‌های اولیه زندگی

رئیس فرهنگستان علوم پزشکی نسبت به اهمیت آموزش سلامت معنوی در سال‌های نخستین رشد کودک سخن گفت.

به گزارش کودک پرس ، علیرضا مرندی، رئیس فرهنگستان علوم پزشکی جمهوری اسلامی ایران با بیان اینکه سلامت معنوی یکی از ابعاد مهم سلامت است؛ اظهار کرد: این بعد از سلامت اخیرا در دنیا جایگاه ویژه‌ای پیدا کرده است؛ هر چند در غرب و بیشتر ادیان غیر توحیدی زندگی دنیوی را شامل می‌شود.

وی افزود: برخلاف اسلام در این مکاتب، یک سلامت معنوی وجودی که در مبانی آن، عمدتاً ارتباطی با دنیای ابدی وجود ندارد، عنوان می‌شود. این در حالیست که سلامت معنوی در اسلام نه تنها شامل زندگی این دنیا می‌شود بلکه، زندگی ابدی را که از ارزش و اهمیت والاتری برخوردار است نیز در نظر دارد.

وزیر اسبق بهداشت با تأکید بر اهمیت آموزش مبانی سلامت معنوی در کودکان بیان کرد: فرهنگستان علوم پزشکی به دلیل اهمیت سال‌های اولیه زندگی در رشد و تکامل فرد از جنبه‌های مختلف، آموزش سلامت معنوی اسلامی را در دوران کودکی در نظر گرفته است.

 

وی با اشاره به برگزاری همایش سلامت معنوی در بهمن‌ماه سال جاری گفت: برای ارتقای سلامت معنوی کودکان برنامه‌های تکامل سال اول زندگی به والدین آموزش داده شده تا نحوه رفتار با فرزند را آموزش دیده و به گونه‌ای فرزندپروری کنند که همه سلامت انسان از جمله سلامت روانی، سلامت جسمی، اجتماعی و معنوی در او پرورش پیدا کند.

مرندی با تأکید بر اهمیت پرورش در سال‌های اول زندگی عنوان کرد: پرورش انسان در سال‌های اول زندگی و در کودکی بیشتر با الگوبرداری از والدین صورت می‌گیرد بنابراین والدین باید تحت آموزش‌های مناسب در خصوص چگونگی فرزند پروری قرار بگیرند تا خود را به نحوی که در آینده فردی سالم و معتقد باشد پرورش دهند.

 

مرندی یادآور شد: امیدواریم با مشارکت وزارت بهداشت، سازمان بهزیستی و وزارت آموزش و پرورش و کلیه نهاد‌های دست‌اندرکار در جامعه نسلی ارزشمند برای آینده درخشان جمهوری اسلامی ایران پرورش پیدا کند که در نهایت سلامت اعتقادی و اسلامی هستند، زیرا طبق فرمایشات مقام معظم رهبری باید اقدامی صورت گیرد که جمهوری اسلامی ایران در ۵۰ سال آینده از انظر علمی و غیر علمی مقام اول در جهان را دارا باشد.

 

 

منبع: ایکنا