جایگزینی نقل داستان و قصه‌گویی به جای نصیحت

عسل اعظمی قصه‌گوی نوجوان درباره اثر قصه‌گویی در تربیت و آموزش فرزند می‌گوید: والدین و مربیان می‌توانند قصه‌گویی و نمایش را جایگزین نصیحت و آموزش مستقیم کنند.

به گزارش کودک پرس ، عسل اعظمی نوجوان 16 ساله‌ای است که در بیستمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی، داستان «سنگ صبور» را به زبان آذری نقل خواهد کرد.

این نوجوان که جزو 10 قصه‌گوی برتر این دوره شناخته شده است در باره‌ی کاربردهای قصه‌گویی عنوان کرد: کودکان و نوجوانان از نصیحت خسته‌اند. به همین دلیل فکر می‌کنم قصه‌گویی یا نمایش می‌توانند مطالب لازم را به کودک و نوجوان بیاموزند و والدین و مربیان می‌توانند از این شیوه برای آموزش استفاده کنند.

اعظمی در باره شیوه انتخاب داستان خود گفت: من به دنبال داستانی می‌گشتم که به زبان آذری باشد. ابتدا به کتاب‌فروشی‌ها سر زدم و در فضای مجازی دنبال داستان مناسب گشتم. در پایان کتابی به اسم «داستان‌های خوی» را پیدا کردم و قصه‌های آن را خواندم. در همین کتاب بود که داستان «صبیرداشی» را دیدم و به نظرم مناسب آمد.

او درباره‌ی شیوه‌ی انتخاب منبع توضیح داد: من برای دسترسی به کتاب مشکلی نداشتم، اما برایم مهم بود که داستان معنا و مفهوم داشته باشد و بتوانم داستان درستی را برای نقل کردن پیدا کنم. کتاب‌ها و داستان‌هایی که پیدا می‌کردم این ویژگی‌ها را نداشت و جست‌وجوی من طول کشید.

داستان «سنگ صبور» روایت دختری است که به خاطر صداهای عجیبی که می‌شنود دیار خود را ترک می‌کند و وارد یک قصر می‌شود. در این قصر اتفاق‌هایی در انتظار اوست.

گفتنی است؛ بیستمین جشنواره بین‌المللی قصه‌گویی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان از 2 بهمن 1396 آغاز به کار خواهد کرد.

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان