اوریون؛ بیماری شایع ویروسی در کودکان!
به گزارش کودک پرس پرس : اوریون یکی از بیماریهای شایع کودکان است که از طریق تماس مستقیم کودک مبتلا به این بیماری به دیگران منتقل میشود. برای همین ما از دکتر عطیه قرهباغی، پزشک عمومی، درباره این بیماری پرسیدیم.
دکتر قرهباغی، پزشک عمومی، درباره بیماری اوریون در کودکان میگوید: اوریون یك بیماری ویروسی خفیف و مسری شبیه سرماخوردگی است كه باعث تورم دردناك غدد پاروتید (غدههای بزاقی واقع بین گوش و فك ) میشود. این بیماری ممکن است بعضی اوقات بیضه، تخمدان، پانكراس، سینه، مغز و پرده پوشاننده مغز را درگیر کند که در این صورت کودک حتما باید توسط پزشک معاینه شود. اوریون در هر گروه سنی از کودکان ممکن است بروز كند ولی شایعترین سن بروز آن در كودكان 2 تا 12 ساله است.
دکتر قرهباغی با بیان اینکه التهاب، ورم و درد غدد پاروتید، تب، سر درد و گلو درد از علائم بیماری اوریون هستند، میگوید: در این وضعیت اگر غدد پاروتید بیمار را لمس کنید متوجه میشوید که سفت هستند و دردشان با جویدن یا بلعیدن تشدید میشود. ویروس اوریون از طریق فرد مبتلا به دیگران صورت میگیرد که از 2 روز قبل از بیماری تا 6 روز بعد از بروز علائم، قابل سرایت است. ویروس اوریون دوره نهفتگی هم دارد و بعد از تماس با فرد مبتلا ممکن است 4 تا 24 روز در بدن بماند و ظاهر نشود.
علاوه بر مشاهده علائم بالینی، میتوان این بیماری را با آزمایش خون هم تشخیص داد. بر همین اساس دکتر قرهباغی میگوید: والدین کودک باید بدانند که نیازی نیست بچه را از افراد دیگر خانواده جدا کنند چون احتمالا تا قبل از ظاهر شدن علائم در او، کسانی که مستعد ابتلا به این بیماری بودهاند به آن مبتلا شدهاند. عواملی مانند زندگی در میان جمعیت زیاد، اپیدمی یا همهگیری این بیماری در جمعی که در برابر اوریون واکسینه نشدهاند و انجام ندادن واكسیناسیون احتمال سرایت ویروس را به دیگران افزایش میدهد.
برای پیشگیری از مبتلا شدن کودک به اوریون، باید در سن تعیینشده واکسیناسیون انجام دهد
برای پیشگیری از مبتلا شدن کودک به اوریون، باید در سن تعیینشده واکسیناسیون انجام دهد. اگر یكی از اعضای نزدیك خانواده شما مبتلا به اوریون شده و کودکتان یا شما سابقه ابتلا به اوریون را نداشتهاید و یا در برابر آن واكسینه نشدهاید، ممکن است پزشک برایتان گلوبولین ضداوریون تجویز کند. گلوبولین نوعی پادتن است که تزریق آن ممكن است از این بیماری پیشگیری كند.
اوریون در مواردی عوارض هم بر جای میگذارد که میتوان به عفونت و تورم دردناك بیضهها، درد شكم در صورت درگیری تخمدانها یا پانكراس و سر درد شدید در صورت درگیری مغز یا پرده پوشاننده آن (مننژ) اشاره کرد.
دکتر قرهباغی درباره درمان اوریون توضیح میدهد: بیماری اوریون بعد از ظاهر شدن، سیر طبیعی خود را میگذراند و کودک بیمار معمولا پس از 10 روز خود به خود بهبود مییابد. تا حالا دارویی برای جلوگیری از تکثیر این ویروس و یا از بین بردن آن ساخته نشده است. در صورتی که کودک درد خفیف داشته باشد، پدر و مادرها میتوانند از استامینوفن هم استفاده کنند اما نباید به او آسپیرین بدهند.
همچنین مادرها میتوانند بهطور مداوم از کمپرس گرم یا سرد بر روی غدههای متورم و دردناک (غدد پاروتید یا بیضه) استفاده کنند و یا از یک کیسه آب گرم،حوله گرم یا کیف یخ استفاده کنند. کودک بعد از ابتلا به اوریون به این بیماری مصون شده و دیگر تا آخر عمر به آن مبتلا نمیشود. البته پدر و مادرها نباید اجازه بدهند فرزندشان تا زمانی که دوره سرایت بیماری را سپری نکرده، به مدرسه برگردد.بچهها میتوانند مانند روزهای دیگر فعالیتهای خود را داشته باشند اما بهتر است زیاد استراحت کنند. همچنین آنها از نظر تغذیه هم منعی ندارند اما باید مایعات زیادی مصرف کنند.
منبع:نی نی سایت
ارسال دیدگاه