به گزارش کودک پرس ، مژگان مینوسپهر رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت:با استفاده وسیع تراز واکسنهای موجود، میتوان سالیانه از دومیلیون مرگ دیگرجلوگیری کرد.
وی اظهار داشت: برنامه توسعه ایمن سازی کودکان از اولین و موفقترین برنامههای ادغام شده در نظام ارائه خدمات بهداشتی درمانی کشور از سال ۱۳۶۳بوده است.
مینوسپهر خاطر نشان کرد: فراهم آوری امکانات و تجهیزات لازم برای توزیع و نگهداری واکسن، تامین به موقع واکسن و بکارگیری نیروهای آموزش دیده در ردههای مختلف سبب شد که پوشش واکسیناسیون کودکان زیر یکسال از ۳۷ درصد در سال آغاز برنامه به سرعت به بالای ۹۰ درصد در سال ۱۳۶۸ برسد و طی ۱۵ سال گذشته همواره بالای ۹۵ درصد بوده است.
مینو سپهر ادامه داد: از جمله دستاوردهای تلاش ۵۰ ساله در زمینه واکسیناسیون میتوان به حذف کزاز نوزادی، کنترل بیماریهای دیفتری و سیاه سرفه، کاهش چشمگیر موارد شدید بیماری سل در دوره کودکی، حذف سرخک و سندروم سرخجه مادرزادی و عاری شدن کشور از فلج اطفال اشاره کرد.
وی افزود: سالهاست که کشور عاری از فلج اطفال است، سرخک، سرخجه وکزازنوزادی حذف شده اند. بیماریهای دیفتری، سیاه سرفه و اوریون کنترل شده اند و میزان شیوع حاملان مزمن هپاتیت B به کمتراز یک درصد کاهش یافته است.
مینوسپهر تصریح کرد: به خاطر داشته باشیم جمعیت اتباع، تردد غیر مجاز آنها و باورهای غلط نسبت به واکسیناسیون و اینکه میتوانیم با روشهای مختلف مانند طب سنتی جایگزین مناسب برای واکسیناسیون پیدا کنیم از جمله تهدیدهای این برنامه میباشد و امکان بازگشت بیماریهایی مانند سرخک، دیفتری، سیاه سرفه و سایر بیماریهایی که در این چند دهه کنترل شده است وجود دارد.
ارسال دیدگاه