بیماری اوتیسم معمولاً در کودکان بین ۳ تا ۶ سال تشخیص داده میشود. به همین دلیل، بسیاری از مردم آن را به عنوان یک اختلال دوران کودکی تصور میکنند.
به گزارش کودک پرس ، اصول مراقبت و رفتار با کودک اوتیسم به والدین کمک میکند تا از سردرگمی بیرون بیایند و یک مسیر مشخص داشته باشند. در واقع، جدای از مراقبتهای پزشکی و درمانهای رایج، چیزهای ساده و روزمرهای وجود دارند که تفاوت ایجاد میکنند و والدین باید به این مسائل نیز توجه داشته باشند. با ما همراه باشید تا با تمام اصول مراقبت و نگهداری از کودک اوتیسم آشنا شوید.
اختلال طیف اوتیسم (ASD) یک اختلال رشدی است که از دو طریق بر کودکان تأثیر میگذارد. اولاً، برقراری ارتباط و معاشرت با دیگران را برای آنها دشوارتر میکند. دوماً، میتواند باعث شود که بچهها رفتارهای تکراری و علایق محدود داشته باشند. کودکان مبتلا به اوتیسم با آن متولد میشوند و معمولاً تا زمانی که در تعامل با سایر کودکان هم سن خود به مشکل برنخورند، این اختلال در آنها تشخیص داده نمیشود.
کودکان مبتلا به اوتیسم اغلب قبل از دو سالگی علائم این اختلال را نشان میدهند. برخی از کودکان در سن یک یا دو سالگی شروع به از دست دادن مهارتهای زبانی یا اجتماعی خود میکنند. اوتیسم در هر کودکی متفاوت به نظر میرسد و برخی از کودکان ممکن است علائم شدیدتری داشته باشند. پس قبل از آشنایی با اصول مراقبت و رفتار با کودک اوتیسم باید بعضی از رفتارهای خاص کودکان اوتیسم را بشناسید:
مهمترین اصل در اصول مراقبت و نگهداری از کودک اوتیسم، نحوه ارتباط برقرار کردن با کودک اوتیسمی است. البته هیچ قانون ثابت و سریعی در این مورد وجود ندارد، اما بسیاری از خانوادهها با به کارگیری نکات زیر موفق بودهاند:
رفتار با کودکان اوتیسم چیزی است که شما به عنوان یک والد باید آن را یاد بگیرید تا هم از خود و هم از فرزندتان بهتر مراقبت کنید. علاوه بر یادگیری نوع ارتباط، سایر اصول رفتاری عبارتند از:
وقتی صحبت از نحوه کمک به کودکان مبتلا به اوتیسم میشود، مهم است که محرکهای محیطی و اجتماعی و عوامل استرس زا را درک کنید تا بتوانید تعاملات و پاسخهای منفی را پیش بینی کرده و از آنها جلوگیری کنید. همانطور که گفتیم، بسیاری از کودکان اوتیستیک نسبت به صدا، نور، لمس، مزه و بو حساس هستند. پس سعی کنید این عوامل را بشناسید و کودک خود را در برخورد با این عوامل استرس زا آرام کنید.
کودکان اوتیستیک با داشتن یک روتین یا روال عادی است که رشد و پیشرفت میکنند. پس برای کودک خود یک برنامه روزانه بریزید و تا حد امکان به آن پایبند باشید. البته، اجتناب از ایجاد اختلالهای احتمالی در یک روتین ثابت غیرممکن است. پس یکی از اصول نگهداری از کودک اوتیسمی این است که در تلاش باشید تا در صورت امکان، این تغییرات اجتناب ناپذیر را با آماده کردن کودک خود از قبل جبران کنید.
هر کودکی برای استراحت و بازی به زمان نیاز دارد. اگرچه ممکن است مفهوم بازی برای کودک اوتیستیک شما متفاوت به نظر برسد، اما به این معنا نیست که نیاز او به زمان شخصی را نادیده بگیرید. با ایجاد یک فضای منحصر به فرد در خانه خود شروع کنید که برای ایمنی و امنیت کودک شما طراحی شده باشد. نحوه تنظیم و جزئیات این فضا به نیازهای خاص فرزند شما بستگی دارد.
اصول مراقبت و رفتار با کودک اوتیسم به والدین کمک میکند تا رفتار درستتری با کودک اوتیستیک کودک خود داشته باشند. مهمترین اصل، نحوه برقراری ارتباط است که نیاز به صبر و حوصله دارد. ایجاد یک روتین هر روزه نیز میتواند کمک کننده باشد. مهم این است که پیوسته سعی کنید نیازها و رفتارهای متفاوت کودک خود را بشناسید و به او احترام بگذارید و عشق بورزید.
ارسال نظر