به گزارش کودک پرس ، مدیر بهزيستي شهرستان ري در بازدید از پایگاه اجرای طرح آمبلیوپی (تنبلی چشم ) گفت: با راه اندازی 29 پایگاه ثابت و 78 پایگاه سیار (ایچارت) در مناطق مختلف 78 هزار كودك 3 تا 6 سال در طرح پيشگيري از تنبلي چشم از ابتداي سال جاري تا پايان آذر ماه معاينه شدند كه 6 هزاركودك مشكوك به تنبلي چشم تشخيص داده شد و این طرح بخاطر استقبال خانواده ها تا پایان دی ماه سال جاری ادامه دارد .
علی نعمتی با بيان اينكه طرح پيشگيري از تنبلي چشم با هدف پیشگیری از اختلات بینایی در كودكان انجام مي شود اظهار داشت :طبق آمارسازمان بهداشت جهانی در هر دقیقه ۵ نفر در دنیا نابینا می شوند و یکی از بیماریهای چشمی که حدود ۵ درصد مردم جهان را گرفتار می کند آمبلیوپی است.
نعمتی با اشاره به اینکه این طرح امسال در پایگاههای شهری و روستایی درسطح شهرستان در حال اجراست، افزود: در اجرای این طرح که درمهدهای کودک وپایگاه های سنجش بینایی اجرا می شود ، اپتومتریست ها و چشم پزشک هم همکاری دارند.
مدیر بهزيستي شهرستان ري گفت : تنبلي چشم تا سن زيرهفت سال قابل درمان است و براين اساس خانواده ها بايد تا قبل از اين سن با معاينه دقيق چشم كودكان از بروزهرگونه عارضه غيرقابل جبران در بزرگسالي جلوگيري كنند.
وي عنوان كرد: دراين طرح با استفاده از معاينات پزشكي و تجهیزات تخصصي، كودكان غربالگري شده و افراد داراي بيماريهاي چشمي شناسايي و براي درمان به پزشكان متخصص معرفي مي شوند.
نعمتی گفت: طی غربالگري تنبلي چشم ومعاينه كودك، در صورت مشكوك بودن، ارجاع به متخصص بينايي سنجي و درنهایت در صورت احتمال وجود اختلالات بينايي با ارجاع به متخصص چشم پزشك، اقدامات به انجام می رسد.
وي يادآور شد: اجراي طرح غربالگري تنبلي چشم در سراسر كشور دنبال ميشود كه مي تواند موجب پيشگيري از بروز نابينايي و كم بينايي در كودكان، كاهش معلوليت در جامعه و هزينه هاي ناشي از بروز معلوليت نابينايي و درمان آن گردد.
علی نعمتی در پایان از رایگان بودن مراحل مختلف طرح برای کودکان نیاز مند خبر داد.
منبع: روابط عمومی بهزیستی
ارسال نظر