سوء تغذیه شدید بیش از یک میلیون کودک در کنگو

سازمان بهداشت جهانی هشدار داد بدون اقدام فوری، بیش از یک میلیون کودک در جمهوری دموکراتیک کنگو از سوء تغذیه حاد رنج خواهند برد.

به گزارش کودک پرس ، یک مقام مسئول در سازمان بهداشت جهانی گفت: استفاده بیش از حد از منابع آب، ضعف سیستم‌های بهداشتی که نتیجه آن شیوع وبا، سرخک، مننژیت و طاعون بوده است، باعث بروز بسیاری از بیماری‌ها شده است.

آدلهاید مارشانگ، مدیر ارشد اورژانس سازمان بهداشت جهانی در یک نشست توجیهی سازمان ملل در ژنو، با توصیف وضعیت کنونی در جمهوری دموکراتیک کنگو از آن با عبارت “فاجعه بار” یاد کرد و گفت: “در ماه‌های گذشته، جمهوری دموکراتیک کنگو با تشدید درگیری و خشونت مواجه بوده است که منجر به آوارگی گسترده، بیماری‌های گسترده و خشونت‌های جنسیتی شده است.

وی با ابراز نگرانی از این موضوع افزود: آسیب‌های روحی شدید، به ویژه در شرق کشور کاملا محسوس است.

مارشانگ خاطرنشان کرد: این کشور با ۲۵.۴ میلیون جمعیت نیازمند در کل جهان “بیشترین تعداد افراد محتاج به کمک‌های بشردوستانه” را دارد.

او با ابراز تاسف گفت: «این یکی از بحران‌هایی است که بودجه کمتری برای مقابله با آن اختصاص داده شده است.

او سپس به تعداد کل آوارگان کنگویی که – حدود ۷.۴ میلیون نفر هستند – اشاره کرد و گفت: این حجم انبوه نیاز به آب آشامیدنی سالم، نه تنها سیستم‌های آب و فاضلاب را تحت الشعاع قرار می‌دهد، بلکه منجر به شیوع وبا، سرخک، مننژیت و طاعون می‌شود.

به گفته مارشانگ، به دلیل ضعف نظارتی درباره گزارش نه چندان دقیق تعداد بیماری و داده‌های مربوط به آن، احتمالاً تعداد واقعی مبتلایان به امراض ذکر شده بیشتر است.

در کنگو و در سال ۲۰۲۴، بیش از ۲۰۰۰۰ مورد وبا و نزدیک به ۶۰۰۰۰ مورد سرخک گزارش شده است.

وی با اشاره به درگیری‌های مسلحانه و آوارگی به‌عنوان «محرک‌های اصلی» ناامنی غذایی، به آخرین گزارش ناامنی غذایی اشاره کرد که نشان می‌دهد ۴۰.۸ میلیون نفر در این کشور آفریقایی با کمبود شدید مواد غذایی، ۱۵.۷ میلیون نفر با ناامنی شدید غذایی و خطر بالای سوء تغذیه و بیماری‌های عفونی مواجه هستند.

مدیر ارشد اورژانس سازمان بهداشت جهانی هشدار داد: اگر اقدام فوری برای رفع نیاز‌های اساسی در جمهوری دموکراتیک کنگو انجام نشود، بیش از یک میلیون کودک از سوء تغذیه حاد رنج خواهند برد.