۱۰ مهارت برای تقویت رابطه والدین و کودک که واجب است بدانید
ارتباط با کودک نیاز به مهارت هایی دارد که والدین باید آنها را فرا بگیرند. اگر والدین با کودکان خود رابطه ای صحیح داشته باشند، این امر موجب افزایش اعتماد به نفس کودک شده و در نتیجه به والدین خود احترام بیشتری خواهند گذاشت.
به گزارش کودک پرس ، ارتباط با کودک نیاز به مهارت هایی دارد که والدین باید آنها را فرا بگیرند. اگر والدین با کودکان خود رابطه ای صحیح داشته باشند، این امر موجب افزایش اعتماد به نفس کودک شده و در نتیجه به والدین خود احترام بیشتری خواهند گذاشت.
در این مقاله به ۱۰ مهارت برای تقویت رابطه والدین و کودک اشاره خواهیم کرد.
اگر والدین رابطهای سالم و قوی با کودکان خود داشته باشند، این امر باعث میشود که کودکان از آنها حرف شنوی داشته و از قوانین آنها پیروی کنند. در این حالت کودکان تمایل دارند که در حد توان شان با والدین خود همکاری کنند. هرچند کودکان همچنان رفتاری بچگانه خواهند داشت، اما زمانی که آنها به ما اعتماد کنند و مطمئن شوند که والدین از آنها حمایت میکنند، در نتیجه از قوانین ما پیروی خواهند کرد.
به گفته محققان برای حفظ رابطهای سالم میان والدین و کودک، والدین باید برای هر تعامل منفی، پنج تعامل مثبت در نظر بگیرند و از آنجایی که ما زمان زیادی را صرف اصلاح، یادآوری، سرزنش، انتقاد، عیب جویی و فریاد زدن میکنیم، بنابراین مهم است که برای تعاملات مثبت زمان بیشتری را صرف کنیم؛ بنابراین با توجه به این که والد بودن سختترین کار بوده و به علت مشغلههای کاری ممکن است زمان کمی را با کودک خود بگذرانیم، تنها راه برای تقویت رابطه این است که در عادتهای روزانه خود تغییر به وجود آوریم.
در ادامه به ۱۰ روش برای تقویت رابطه والدین و کودک اشاره میکنیم.
۱. هر روز کودکان خود را در آغوش بگیرید
زمانی که صبح کودک از خواب بیدار میشود و زمانی که میخواهد بخوابد، برای چند دقیقه در کنار او دراز بکشید. به هنگام وارد یا خارج شدن از خانه کودک را در آغوش بگیرید. با کودک تماس چشمی داشته باشید و به او لبخند بزنید.
۲. بازی کردن
خنده و هیاهو باعث حفظ رابطه میان شما و کودک تان میشود. خندیدن را جزء عادتهای روزانه خود کنید که این امر باعث میشود کودک، اضطراب و ناراحتی هایش را با خنده بیرون بریزد. بازی با کودک موجب میشود که آنها تمایل بیشتری برای همکاری با شما از خود نشان دهند.
۳. زمان رابطه با کودک، موبایل یا تلویزیون را خاموش کنید.
فرزند شما تا آخر عمرش به یاد خواهد داشت که آنقدر برای والدینش مهم بوده که تلفن خود را خاموش کرده و به حرفهای او گوش دادهاند. زمانی که در حال رانندگی هستید و از آنجایی که نمیتوانید با کودک تماس چشمی داشته باشید، احتمال دارد که کودک تمایل بیشتری برای حرف زدن و برقراری رابطه داشته باشد، بنابراین رادیو و ضبط ماشین را خاموش کنید.
۴. ارتباط قبل از تغییر
کودکان معمولا به سختی خود را با تغییر شرایط وفق میدهند. اگر به چشمهای کودک نگاه کنید، اسمش را صدا بزنید، و با او ارتباط برقرار کنید، سپس زیر خنده بزنید، این کار موجب میشود، اطمنیان حاصل کنید که کودک توانایی مدیریت خود در زمان تغییرات را خواهد داشت.
۵. داشتن رابطه دو نفره
زمان خود را طوری تنظیم کنید که بتوانید هر روز به مدت ۱۵ دقیقه، وقت خود را با کودک تان بگذرانید. در چنین زمانهایی عشق خود را به فرزندتان نشان داده و سعی کنید با بازی و فعالیت، کودک تان را بخندانید.
۶. احساسات کودک را بپذیرید.
کودک نیاز دارد که احساساتش را بیان و ناراحتیهای خود را تخلیه کند که این امر میتواند شما را به کودک نزدیکتر سازد؛ بنابراین با آرامش، با اشکها و ترسهای کودک خود مواجه شده و به یاد داشته باشید که کودک به شما اعتماد کرده است. احساسات کودک را پذیرفته و نشان دهید که او را درک میکنید. در نتیجه کودک احساس آرامش کرده و به شما نزدیکتر خواهد شد.
۷. به کودک گوش داده و همدردی کنید.
عادت کنید که مسائل را از دید کودک خود نگاه کنید؛ این امر باعث میشود به کودک احترام گذاشته و به دنبال راه حلهای مناسب باشید. این دیدگاه همچنین به شما کمک خواهد کرد که احساسات خود را کنترل کرده و زمانی که تحت فشار هستید، کودک خود را به صورت دشمن تصور نکنید.
۸. از لحظهها لذت ببرید.
سعی کنید از هر موقعیتی استفاده کرده و با کودک خود ارتباط برقرار کنید. به او اجازه دهید قبل از گرفتن آب میوه، میوهها را لمس و بو کند. زمانی که به او کمک میکنید تا دستهای خود را بشورد، خودتان نیز با او دست هایتان را بشویید. موهایش را بو کنید. به خنده اش گوش کنید. از زمانهای حال لذت ببرید که در حقیقت همین زمانها است که به تقویت رابطه والدین و کودک کمک خواهد کرد.
۹. به هنگام خواب در کنار کودک دراز کشیده و کمی حرف بزنید.
قبل از خواب از کودک بخواهید که افکار یا مشکلاتش را با شما در میان بگذارد. نیازی نیست که برای مشکلاتش در همان لحظه راه حلی پیدا کنید. فقط به او گوش کنید و احساساتش را بپذیرید و به او اطمینان دهید که فردا با هم مشکلات را برطرف خواهید کرد. روز بعد به قول خود عمل کنید. شگفت زده خواهید شد که این امر چطور رابطه شما با فرزندتان را عمیقتر خواهد کرد.
۱۰. حضور داشتن
کودکان به سرعت بزرگ شده و قبل از آنکه متوجه شوید، خانه را ترک خواهند کرد. پس زمانی که با کودک خود ارتباط برقرار میکنید، ۱۰۰ درصد حواس خود را به او بدهید. خود را عادت دهید که به زمان حال توجه کرده و برای مدتی کارهای دیگر را نادیده بگیرید. چنین لحظههایی دیگر تکرار نخواهند شد، پس نهایت استفاده و لذت را از آنها ببرید.
ارسال دیدگاه
Warning: Attempt to read property "comment_approved" on null in /home/doreha/domains/koodakpress.ir/public_html/wp-content/themes/Jam_News/comments.php on line 35