نبود داروی مورد نیاز بیماران پروانهای ایران در اثر تحریم های ظالمانه آمریکا
«محمدهادی ذاکر حسین»،عضو هیات علمی دانشگاه تهران و مدیر مرکز حقوق کیفری بینالمللی ایران اخیرا افشا کرد که به خاطر خودداری یک شرکت سوئدی «مونلیکه» از ارائه پانسمان به بیماران پروانهای ایران ناشی از تحریمها، تعداد قابل توجهی از کودکان پروانهای ایران فوت شده و برخی که سن بالاتری دارند نیز دچار عفونت پوستی و قطع عضو شدهاند.
به گزارش کودک پرس ،بیماری «اپیدرمولیز بولوزا» (EB)، یک بیماری پوستی ارثی است که هم بزرگسالان و هم کودکان را درگیر میکند. به دلیل اینکه پوست افراد مبتلا به این بیماری مانند بالهای پروانه شکننده میشود، بیماری پروانهای نام گرفته است.
این بیماری برای مبتلایانش نوعی شکنجه در طول عمر آنها به شمار میآید چون پوست آنها هر لحظه که ضربه برخورد یا خراشیده شده تاول زده و سپس زخم میشود و منتهی به عوارض خطرناکی مانند سینداکتیلی (به هم چسبیدگی انگشتان دست و کوری چشم خواهد شد. فعلا برای این بیماری راه درمانی خاصی وجود ندارد و فقط میتوان روی مراقب زخم، رفع درد و بانداژ با پانسمانهای خاص حساب کرد.
اگرچه آمریکا ادعا کرده اقلام بشردوستانه مانند غذا، دارو و تجهیزات پزشکی شامل تحریمها نمیشود، اما با توجه به اینکه تحریمها بخش مالی را هم شامل میشود، شرکتهای دنیا از قبیل شرکت سوئدی مونلیکه تلاش میکنند تا برای امنیت خود، ارائه داروها و تجهیزات پزشکی به ایران را قطع کنند.
و همین، تقریبا معادل آن است که دسترسی ایران به واردات اقلام بشردوستانه نیز درگیر تحریم شده است.
حق سلامت یکی از حقوق اساسی بشر است و تحریم آمریکا علیه ایران به حق سلامت مردم آن کشور آسیب رسانده است. اما تعبیر آمریکا از این مورد میتواند اینگونه باشد: ما اقلام بشردوستانه را تحریم نکردیم فقط سیستم بانکی آنها را تحریم کردیم و تقصیر ما نیست.
اما آمریکا دیگر خود را به تجاهل نزند که نمیداند ایران برای خرید اقلام بشردوستانه مانند پانسمانهای بیماران پروانهای باید پول پرداخت کند و این تراکنش مالی به بانکهایی نیاز دارد که شامل تحریمها نیستند.
ارسال دیدگاه