پیشگیری از اختلالات مغزی کودک با مصرف ویتامین B در دوره بارداری

طبق نتایج یک مطالعه، علاوه بر واکسن آنفولانزا، مصرف ویتامین B توسط مادر در دوره بارداری می‌تواند به پیشگیری از اختلالات مغزی در نوزاد به دلیل سرماخوردگی یا آنفولانزا در طول بارداری کمک کند.

به گزارش کودک پرس ،مطالعه محققان دانشگاه کلورادو آمریکا نشان می‌دهد وجود میزان بالا کولین (ویتامین‌های B) از مشکلات مغزی و بیماری‌های روانی نظیر اختلال بیش فعالی و شیزوفرنی در نوزادان، حتی در زمانیکه مادر در دوره بارداری مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا می‌شود، پیشگیری می‌کند.

«رابرت فریدمن»، سرپرست تیم تحقیق، در این باره می‌گوید: «غالباً سرماخوردگی و آنفولانزا غیرقابل اجتناب هستند، حتی اگر مادر واکسن آنفولانزا دریافت کرده باشد. اما ابتلاء به سرماخوردگی و آنفولانزا در طول بارداری ریسک بیماری‌های روانی را در آینده دو برابر می‌کند. اطلاعات بیشتر نشان می‌دهد کولین به رشد درست و مناسب مغز نوزاد کمک می‌کند.»

 

وی در ادامه می‌افزاید: «ما دریافتیم میزان بالاتری کولین از مشکلات مغزی ناشی از رشد در جنین پیشگیری می‌کند، حتی اگر مادر مبتلا به سرماخوردگی شده باشد. مصرف مکمل‌های کولین در دوره بارداری می‌تواند فایده طولانی مدت برای نوزاد داشته باشد.»

در این مطالعه، محققان میزان CRP (پروتئین واکنشی C) و میزان کولین مادر را اندازه گیری کردند؛ پروتئین CRP نشانه وجود التهاب در مادر است.

رشد مغز قبل از تولد از طریق اندازه گیری امواج مغز نوزاد بلافاصله بعد از تولد ارزیابی شد.

 

زمانیکه مادر در ۱۶ هفته اول بارداری مبتلا به سرماخوردگی یا آنفولانزا شود، توانایی نوزاد در توقف یا به تعویق انداختن تأثیر آن بر مغز تا ۲۷ درصد کاهش می‌یابد.

آنفولانزای مادر همچنین موجب کاهش توانایی کودک در تمرکزکردن و بازی کردن می‌شود.

با این حال یافته‌ها نشان می‌دهد اگر میزان کولین مادر بالا باشد، پیشگیری از بروز این تأثیرات امکان پذیر است.

 

درحالیکه بدن خودش مقداری کولین تولید می‌کند، اما برخی مواد خوراکی نظیر جگر، گوشت قرمز و تخم مرغ هم حاویکولین هستند. توصیه می‌شود زنان باردار برای بهبود رشد مغز کودک شأن روزانه ۴۵۰ میلیگرم کولین مصرف کنند.

 

 

 

 

منبع: مهر