رشد کودک از ۶ تا ۱۲ ماهگی/ چه زمانی دندانهای کودک جوانه میزند؟
یک متخصص اطفال درباره روند رشد و نمو طبیعی نوزاد از ۶ تا ۱۲ ماهگی توضیحاتی داد.
به گزارش کودک پرس ، علی محتشمی متخصص اطفال درباره روند رشد و نمو طبیعی نوزاد از ۶ تا ۱۲ ماهگی، اظهار کرد: ۶ تا ۱۲ ماهگی نوزاد سن شروع تغذیه کمکی است و در این سن، کم کم رفتارهای تغذیهای مانند بد غذایی و بسیاری از مشکلات دیگر شکل میگیرد.
این متخصص اطفال با اشاره به اینکه در ۶ ماهگی کودک باید غلت بزند و با کمک بتواند بنشیند، گفت: وزنگیری کودک در ۶ ماهگی به بعد کندتر میشود و ماهانه ۵۰۰ تا ۶۰۰ گرم وزن میگیرد؛ در ۶ ماهگی کودک اشیا را زمانی که برمیدارد دست به دست و با نگاه کردن سعی در شناخت آنها میکند البته شناخت دهانی اشیا در ۶ ماهگی هم وجود دارد.
کودک در ۶ ماهگی توان برداشتن اشیا سبک دارد
محتشمی ادامه داد: در ۶ ماهگی کودک هنوز اشیا را با پنجه برمیدارد و توانایی برداشتن اشیای ریز با ۲ انگشت حدود ۸ ماهگی ایجاد میشود که خطر اسپیراسیون یا پرتاب اشیا به گلو و خفگی در این سن زیاد است؛ در سن ۶ تا ۸ ماهگی نشستن کودک کامل میشود، در ۸ ماهگی کودک کلمات تک سیلابی و دو سیلابی را به کار میبرد و اشیا را با دست به هم میکوبد.
وی با اشاره به اینکه در ۶ تا هشت ماهگی دندانها شروع به جوانه زدن میکنند، افزود: حدود ۸ تا ۹ ماهگی کودک مفهوم بعضی دستورات مانند “نکن” را درک میکند، ولی خودش فقط کلمات ۲ سیلابی بی معنی مانند “دادا”، “ما ما” به کار میبرد، در حدود ۹ ماهگی کودک علاقه به تقلید کارهای والدین پیدا میکند و ضمن اینکه چهار دست و پا میرود یا میخزد، خودش را به اشیا میرساند.
کودک چه زمانی میتواند راه برود؟
این متخصص اطفال ادامه داد: کودک مرتب سراغ کشوها، سطل آشغال و جاهای مختلف میرود و اشیای جدید را جستجو میکند؛ حرکات والدین را تقلید میکند مثلا گوشی تلفن را به سمت گوشش و کنترل تلویزیون را به طرف آن میگیرد، حدود ۱۰ ماهگی کم کم از کنار مبل و میز دستش را میگیرد و میایستد و گاهی چند قدم هم با گرفتن مبل یا میز در کنار آن جابجا میشود.
محتشمی تشریح کرد: در ۱۰ ماهگی کودک اشیا را با ۲ انگشت میتواند بگیرد و علاوه بر این میتواند ساچمه را بردارد؛ در این سن کودک به اسم خود واکنش نشان میدهد و بای بای کردن را یاد میگیرد، در بازیهای ساده مانند اتل متل یا تاب تاب خمیر همکاری میکند و علاقه نشان میدهد.
وی با بیان اینکه وزن گیری کودک در ۶ تا دوازده ماهگی از ۷۰۰ گرم ماهانه به نیم کیلو ماهانه کاهش مییابد، یادآوری کرد: انجام دادن یک دستور ساده مانند نکن یا بده را در ۱۰ ماهگی انجام میدهد؛ در ۱۲ ماهگی اولین کلمه معنا دار را بکار میبرد و اغلب کودکان به طور متوسط در یک سالگی شروع به ایستادن و قدم برداشتن میکنند.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان
ارسال دیدگاه
Warning: Attempt to read property "comment_approved" on null in /home/doreha/domains/koodakpress.ir/public_html/wp-content/themes/Jam_News/comments.php on line 35