نکات تغذیه‌ای مهم برای شیرخواران/ چه زمانی باید از شیر خشک استفاده کرد؟

یک متخصص اطفال گفت: اگر در تغذیه کودک دقت نکنیم و شیر خشک بدون دلیل به برنامه عذایی اضافه شود، شیرخوار به رگورژیتاسیون مبتلا می‌شود.

به گزارش کودک پرس ، محمد مروج متخصص اطفال اظهار کرد: شیر خشک عملا شیر گاو است و سر دل بچه می‌ماند و گاهی این سنگینی به حدی است که گویی کودک کله پاچه خورده است و مدت زمان زیادی طول می‌کشد تا بتواند آن را هضم کند، اما در مقابل آن شیر مادر سریع معده را ترک می‌کند و هضم راحتی دارد؛ به همین دلیل کودکی که شیر خشک می‌خورد از خواب بیدار نمی‌شود تا دوباره شیر بخورد.

این متخصص اطفال بیان کرد: شیر خشک در اصل مانند یک صدا خفه کن است و کودک با مصرف آن گریه و احساس گرسنگی ندارد؛ بسیاری از مادران به دلیل اینکه در شب از خواب بیدار نشوند تا به کودک شیر دهند قبل از خواب به او شیر خشک می‌دهند تا در طول شب نیازی به شیر نداشته باشد و از خواب بیدار نشود.

 

باید و نبایدهای اضافه کردن شیر خشک به چرخه تغذیه نوزاد

محمدی ادامه داد: باید دقت کنید اگر کودکی شیر مادر را کامل می‌خورد و با این حال به رشد کافی نرسیده است با تشخیص پزشک می‌توان به او شیرخشک داد تا به عنوان یک مکمل نقش بازی کند؛ دقت کنید اگر کودکی نیاز به شیر خشک نداشته باشد و پرخور باشد، با توجه به حجم کم معده، رگورژیتاسیون پیدا می‌کند یعنی شیر با اسید معده به بالا برمی‌گردد و مری را می‌سوزاند در این مواقع کودک در یک سیکل و دایره‌ی بسته گرفتار شده، چرا که کودک دچار بالا آوردن اسید شده است و مادر متوجه این حالت نیست.

 

وی افزود: مادر نباید هیچ وقت با بروز جوش پوستی یا حتی دیدن خون در مدفوع نوزاد یا کودک شیر دادن را قطع کند؛ گاهی مادر مواد غذایی مصرف می‌کند که شیرخوار را با مشکلاتی مانند اسهال و یا دفع خون مواجه می‌کند، این را فراموش نکنید که شیر مادر هر چقدر هم مشکل داشته باشد، از هر نوع شیر خشکی بهتر است.

 

این متخصص اطفال یادآوری کرد: اگر مادری شیر کمی دارد باید در مرحله اول سعی کند شیر خود را افزایش دهد و تا حدامکان از شیر خشک استفاده نکند، اما اگر نیاز باشد و شیر افزایش پیدا نکرد با مشورت پزشک متخصص می‌توان از شیر خشک استفاده کرد.

 

 

 

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان