تفریحی با همراهی ۴۰۰۰ ماده سمی
نگاه غلط به مصرف قلیان به عنوان یک تفریح برای گذران اوقات فراغت، آسیبی جدی است که هر روز فراگیری آن خصوصا در قشر جوان و نوجوان بیشتر میشود. تفریحی با همراهی ۴ هزار مادهی سمی!.
به گزارش کودک پرس ، رواج مصرف قلیان بهویژه بین جوانان و نوجوانان، نشان از بیاثر بودن اقدامات مقابلهای مسئولان و دستگاههای مسئول با این پدیده است؛ امروز اکثر جوانان و بعضی از نوجوانان قلیان را تجربه کردهاند؛ تفریحی!! که با روی کار آمدن تنباکوهای میوهای، گسترش بیشتری یافت.
رییس مرکز بهداشت شهدای انقلاب، البته اعتقاد دارد که شیوع اعتیاد به قلیان بین نوجوانان و جوانان را بیشتر به دلیل نبود آگاهی مصرف کننده از زیانهای آن است.
حمیدرضا قاسمپور با تاکید بر لزوم ارتقاء آگاهیها و تکرار برنامههای اطلاعرسانی گفت: مواد سمی موجود در قلیان نه تنها کمتر از سیگار نیست، بلکه مواد سرطانزا و خطرناک تری مانند قطران و آلاینده هایی مانند مونوکسید کربن و نیکوتین نیز در قلیان بیشتر است .
او با اشاره به وجود ۴ هزار ماده سمی در دود قلیان، افزود: آب قلیان هیچگونه تاثیری بر کاهش موادسمی موجود در دود تنباکو ندارد.
قاسمپور اضافه کرد: تنباکوهای میوهای و معطر نه تنها بی ضرر نیست، بلکه عوارض بیشتری نسبت به تنباکوهای گیاهی دارد، زیرا ترکیبات معطر موجود در آنها با سوخته شدن، خاصیت سرطانزایی و سمی پیدا میکند.
او ادامه داد: شرایط نامناسب نگهداری تنباکو، زمینه را برای رشد انواع میکروبها به ویژه «آفلاتوکسین» که بسیار سمی و کشنده است، فراهم میکند و مصرف کننده به دلیل دَمهای عمیق، مواد سمی بیشتری مانند نیکوتین و خاکستر را وارد ریه کرده و آسیبهای جدی به حبابچههای ریه وارد میکند.
به گزارش ایسنا، مسئول واحد سلامت محیط مرکز بهداشت شهدای انقلاب نیز عرضه و مصرف قلیان در بوستانها و اماکن عمومی را یک رفتار غلط اجتماعی دانست و گفت: این امر علاوه بر ایجاد فضای نامطبوع، حقوق عمومی و سلامت جامعه را ضایع و تهدید می کنند که با همکاری سازمان های مرتبط، قابل اصلاح است.
محمدحسین کیانفر نگاه اشتباه خانواده و جوانان به مصرف تفریحی قلیان به عنوان گذران اوقات فراغت را یک توجیه غلط برشمرد و ادامه داد: شایع ترین عامل مرگ قابل پیشگیری در کشور ما، مصرف دخانیات است که علاوه بر بیماری های مرتبط با تنباکو و مصرف اشتراکی قلیان میتواند منجر به افزایش ابتلا به میکروب سل و ویروس هایی مانند هپاتیت شود.
او همچنین عرضه قلیان در اماکن عمومی مانند کافی شاپ ها، چایخانه، سفره خانه و قهوه خانه ها را تهدیدی در مقابل سلامت عمومی جامعه عنوان و اضافه کرد: واحد سلامت محیط این مرکز، ضمن ارایه آموزش های لازم به گروه های مختلف مردم در زمینه زیان های قلیان در صورت نیاز با متصدیان مراکز عرضه کننده قلیان برخورد قانونی دارد.
کیانفر از مردم درخواست کرد تا در صورت مشاهده هرگونه تخلف بهداشتی در مراکز تهیه و توزیع مواد غذایی و اماکن عمومی، مراتب را برای رسیدگی به سامانه ۱۹۰ اطلاع دهند.
منبع: ایسنا
ارسال دیدگاه