انتقاد نویسنده معروف کودک و نوجوان از ضعف کارشناسی در کتابها
مصطفی رحماندوست نویسنده کتاب کودک و نوجوان از کارشناسیهای نامناسب و مضر در این عرصه انتقاد کرد.
به گزارش کودک پرس ، مصطفی رحماندوست اظهار کرد: در خلق آثار ادبی استعداد به تنهایی کافی نیست و در کنار آن آموزش باید وجود داشته باشد تا فرایند کشف و بروز تکمیل شود.
صاحب نظر حوزه ادبیات کودک و نوجوان کشورمان گفت: آنچه تحت عنوان آثار دینی و مذهبی برای کودکان ما تولید میشود دارای ردهبندیهای کیفی مختلفی است.
وی افزود: متأسفانه بعضی از تولیدات آنقدر ضعیف هستند که من توصیه میکنم که بچهها حتی از دومتری آنها هم عبور نکنند و چشمشان هرگز به این کتابها برنخورد.
رحماندوست خاطرنشان کرد: اکثر کتابهایی که برای کودکان نوشته میشوند تخصصی نیستند، هیچ ارتباطی با کودک ندارند، کارشناسی دقیق نشدهاند و فقط پولسوزی کردهاند.
وی گفت: در برخی از مجموعهها گروهها و کارگروههای مختلف برای کار کودک تعریف شده که فعالیت میکنند، اما حضور آنها در ارتقاء آثار هیچ تأثیری نداشته است.
صاحب نظر حوزه ادبیات کودک و نوجوان کشورمان افزود: در کنار آثار ضعیفی که برای کودکان و نوجوانان نوشته میشود آثار قویای همچون اثر قصههای خوب، برای بچههای خوب نوشته مرحوم آذر یزدی را داریم که به چاپ پنجاه و دوم رسیده و سه نسل همچنان آن را میخوانند.
وی خاطرنشان کرد: در میان تولیدات خوب و قابل توجه، تولیدات بهنشر نیز تولیدات قابل ملاحظهای هستند که به نظر من توانستهاند ذائقه کودکان را تأمین کنند.
رحماندوست خاطرنشان کرد: جشنواره بینالمللی امام رضا(علیهالسلام) فرصت خوبی برای بروز استعدادها است، به شرط آنکه به جایزهای ختم نشود و برای استعدادهای کشف شده کارگاههای آموزشی برگزار شود و مکاتبات و مراودات تداوم داشته باشد.
خالق اثر ماندگار صد دانه یاقوت افزود: پیش از این یک بار شعرهای این جشنواره را داوری کردم و معتقد هستم که آثار قابل توجهی به این جشنواره ارسال میشود.
ارسال دیدگاه