بازار داغ خرید و فروش سوالات امتحان نهایی!
امتحانات نهایی دانشآموزان از روز گذشته آغاز شده است و در شبکههای اجتماعی پیامهای تبلیغاتی مبنی بر فروش سوالات امتحان نهایی را میتوان مشاهده کرد.
به گزارش کودک پرس ، امتحانات نهایی خرداد ماه از روز گذشته در سراسر کشور آغاز شد؛ امتحاناتی که در کنکور ورود به مراکز آموزش عالی تأثیر 30 درصدی دارد و همین تأثیر موجب میشود که شرایط ویژهای به خود بگیرد و رقابت سنگینی را بین دانشآموزان ایجاد کند.
* سودجویان پُرکار در روزهای امتحانی
از دو روز پیش هم سودجویان بدون توجه به رقابت سالم و سختی که بین دانشآموزان در امتحانات نهایی است، دست به کار شدند و با ایجاد کانالهای تلگرامی متعدد، اقدام به فروش سؤالات امتحانی میکنند.
مادر یک دانشآموز پیشدانشگاهی به خبرنگار فارس گفت: 25 اردیبهشت ماه یک کانال تلگرامی به جذب مشتری برای فروش سؤالات امتحانی اقدام کرده بود که پسر من هم در آن کانال عضو شده بود.
وی ادامه داد: این کانال ادعا میکرد که سؤالات امتحانی را دو ساعت زودتر در اختیار دانشآموزان قرار میدهد و دانشآموزان باید شب قبل از امتحان مبلغ 50 هزار تومان به حساب آن فرد واریز میکردند البته برخی کانالها رقمهای بیشتری را اعلام کردند.
این مادر دانشآموز اضافه کرد: من نگذاشتم که فرزندم این پول را بدهد و برایش توضیح دادم که این کار فقط شیادی است و او هم در نهایت پس از صحبتهای طولانی من و پدرش پذیرفت؛ اما جالب اینجاست افرادی که پول داده بودند، سؤالات امتحانی اشتباه دریافت کردند.
* افرادی که ادعا میکنند سؤالات امتحانی واقعی دریافت کردند
اما امروز و دیروز در برخی کانالها اعلام شد که سؤالات ارائه شده از سوی فروشندگان درست بوده است و دانشآموزان سؤالات امتحانیشان را بر اساس این سؤالها به درستی جواب دادند.
سؤالاتی که ادعا شده لو رفته است
اصل سوالات امتحانی
این موضوع موج نگرانی را در بین دانشآموزان و خانوادهها ایجاد کرده است چرا که با فرض درست بودن سؤالات امتحان نهایی فروشی، بحث عدالت در کنکور زیر سؤال میرود؟
مادر یک دانشآموز پیشدانشگاهی در شهر تهران اظهار کرد: فرزندم از دیروز تا کنون افسرده شده است و مدام میگوید به او پول بدهم تا سوالات امتحانی را بخرد.
وی ادامه داد: دوستان فرزندم به او گفتهاند که بچه پولدار درس نمی خوانند و با پول، نمره میخرند و اگر او پول خرج نکند، یعنی پولدار نیست.
این مادر دانشآموز افزود: اما من به این حرفها کاری ندارم، دیگر با فروش سوالات چه فرقی بین دانشآموزی که درس میخواند با آنکه درس نمیخواند وجود دارد.
* پیگیری میکنیم
یک مقام مسئول در آموزش و پرورش در خصوص لو رفتن سؤالات امتحان نهایی دانشآموزان گفت: اگر چنین چیزی رخ داده باشد، پیگیری میکنیم و اصلا اجازه نمیدهیم که سودجویان بخواهند در فعالیتهای اموزشی خلل ایجاد کنند.
* واسطهها در روند امتحانات نهایی زیاد است
عبدالرسول عمادی رئیس مرکز سنجش آموزش و پرورش در گفتوگو با خبرنگار آموزش و پرورش خبرگزاری فارس در خصوص امنیت سؤالات امتحان نهایی دانشآموزان، اظهار کرد: سال گذشته در 2 منطقه شاهد لو رفتن سؤالات امتحانی قبل از امتحانات بودیم که مناطق معلوم و عواملش نیز شناسایی شد و پیگیریهای لازم را نیز انجام دادیم.
وی ادامه داد: در حال حاضر یک سامانه الکترونیکی کردن امتحانات نهایی را پیگیری میکنیم که در دی ماه به صورت آزمایشی اجرا شد و امیدواریم خرداد ماه 98 قطعی شود.
عمادی تصریح کرد: اگر سامانه الکترونیکی کردن امتحان نهایی اجرا شود، سوالات از طریق سامانه ارسال میشود و در حوزه اجرا، تکیثر میشود و روی دسته صندلی دانشآموزان قرار میگیرد؛ به عبارت دیگر واسطهها حذف میشود.
وی گفت: در حال حاضر 6400 حوزه امتحانی داریم که از محل تکثیر برگهها تا حوزه اجرا، واسطههایی وجود دارد که ممکن است در بین 6400 حوزه، اشکالاتی پیش آید.
رئیس مرکز سنجش وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه برای امتحانات نهایی خرداد ماه تمهیدات لازم اندیشیده شده است، افزود: اجرای آزمایشی سامانه الکترونیکی شدن امتحانات نهایی، در خرداد ماه امسال هم در برخی حوزهها اجرا میشود.
* آموزش و پرورش زودتر دست بهکار شود
به نظر میآید دلنگرانیهایی که این روزها در خصوص لو رفتن سؤالات امتحانات نهایی وجود دارد، باید هر چه زودتر توسط مسئولان آموزش و پرورش رفع شود و چارهای برای این روند ارائه دهند.
اینکه 6400 حوزه امتحانی داشته باشیم و برخی اشکالاتی داشته باشند، پاسخگویی برای رفع نگرانیها نیست؛ البته شاید سامانه الکترونیکی شدن امتحانات نهایی مرحمی بر این زخم کهنه در نظام آموزشی باشد.
ارسال دیدگاه