پیشگیری از چاقی در دوران کودکی
چاقی حتی در دوران کودکی، عوارض متعدد فیزیکی و روانی برای کودک دارد. در کودکان چاق مشکلات تنفسی، دردهای مفصلی، بالا بودن چربی و کلسترول خون بیشتر دیده میشود. از نظر روانی نیز کودکان چاق بیش از حد نگران چاقی خود هستند و تصور از اندام در این کودکان نامناسب و همراه با احساس خجالت و نگرانی از آینده است.
به گزارش کودک پرس ،مسئله چاقی و اثرات جانبی مثل بیماریهای قلبی و عروقی که در بزرگسالان وجود دارد، از کودکی و نوجوانی افراد آغاز میشود. به علت شیوع چاقی در سالهای اخیر، درصدی از کودکان ما دچار مقاومت به انسولین و دیابت نوع دو میشوند. یکی از مهمترین دلایل چاقی دوران کودکی نیز فعالیت فیزیکی بسیار کم در مدارس است.
مصرف غذاهای سالم و در پیش گرفتن سبک زندگی سلامتمحور، موضوعی است که فقط اختصاص به بزرگسالان ندارد و این سبک زندگی باید از کودکی در افراد نهادینه شود و توصیه میشود به کودکان در هر وعده غذایی مقدار کمی غذا داده شود و تعداد وعدههای غذایی افزایش پیدا کند. استفاده از بشقاب مخصوص بزرگسالان برای کودکان ممکن است کودک را تشویق به زیاد خوردن کند. به همین دلیل، بهتر است ظروف صرف غذا نیز مخصوص کودک باشد.
.
چاقی حتی در دوران کودکی، عوارض متعدد فیزیکی و روانی برای کودک دارد. در کودکان چاق مشکلات تنفسی، دردهای مفصلی، بالا بودن چربی و کلسترول خون بیشتر دیده میشود. از نظر روانی نیز کودکان چاق بیش از حد نگران چاقی خود هستند و تصور از اندام در این کودکان نامناسب و همراه با احساس خجالت و نگرانی از آینده است. در مجموع مشکلات جسمی و روانی در کودکان و نوجوانان چاق بیش از دیگر افراد است. احتمال زیادی وجود دارد که نوجوانان چاق در بزرگسالی کماکان چاق باقی بمانند و با مشکلات بیشتری مثل بیماریهای قلبی- عروقی، تصلب شرایین و دیابت مواجه شوند. چربی خون، کلسترول، بالا بودن قند، اوره و به دنبال آن دردهای مفصلی و استخوانی از دیگر عوارض چاقی است که از کودکی همراه فرد باقی میماند. در کنار این موضوعات، بعضی متخصصان معتقدند، بسیاری از بیماریهای نادر و سرطانها برای افراد چاق بیشتر اتفاق میافتد.
.
برای پیشگیری از چاقی در دوران کودکی و حفظ سلامت در بزرگسالی لازم است، افراد سبک زندگی مناسبی را در پیش بگیرند، به این معنی که وعده صبحانه را در برنامه غذایی خود داشته باشند، در طول روز فعالیت فیزیکی کافی داشته باشند، غذاهای سالم و بدون چربی، شکر و نمک مصرف کنند. مقدار غذایی که در طول روز میخورند متناسب با سوخت و ساز و شرایط فیزیکی بدن باشد و سرعت غذا خوردن زیاد نباشد. مصرف زیاد آب، سبزیجات و غذاهای فیبری نیز در طول روز بسیار تاثیرگذار است. اگر اعضای یک خانواده سبک زندگی سالمی داشته باشند و این موارد را رعایت کنند، با چاقی بیش از حد دوران کودکی روبهرو نخواهند شد.
.
در کنار این مسائل، اگر والدین کودکی تصمیم به لاغر شدن او میگیرند، لازم است با یک رژیم غذایی مناسب، ابتدا کودک را به وزن مطلوب برسانند و سپس شرایط وزنی او را حفظ کنند. رژیمهای غذایی یا ورزشهای خاصی که در زمان کم، منجر به کاهش وزن زیاد میشود، رژیمهای غذایی مناسبی نیستند، تاثیر کوتاه مدت دارند و به بدن صدمه میزنند.
ارسال دیدگاه