تاثیر تغذیه بر جسم و یادگیری کودک
دانشآموزانی که صبحانه نمیخورند، کمدقت، خسته و بیحوصلهاند و نمیتوانند کمبود انرژی، ویتامینها و املاح معدنی را با خوردن وعدههای غذایی دیگر جبران کنند. در واقع مصرف صبحانه باعث کنترل قند خون در طول ساعات مدرسه و بالا رفتن قدرت یادگیری کودکان میشود پس والدین از تهیه صبحانه برای کودکان خود نباید غافل شوند.
به گزارش کودک پرس ،دانشآموزانی که صبحانه نمیخورند، کمدقت، خسته و بیحوصلهاند. تغذیه در دوران مدرسه از دو بعد اهمیت پیدا میکند، اول این که کودکان در این دوران در سن رشد هستند و نیازهای تغذیهای آنها نیز به علت مصادف بودن با این دوره ویژه میشود و همینطور تغذیه نه تنها در رشد جسمی کودکان موثر است، بلکه در یادگیری و قدرت حافظه نیز نقش بهسزایی دارد. به عبارت دیگر به دلیل رشد جسمی کودکان، به خصوص جهش رشد در این دوران، نیاز به مواد مغذی بیشتر میشود. سوء تغذیه کودک در دوران مدرسه عامل کوتاهی قد، کاهش بهره هوشی، افزایش ابتلا به بیماریها، افت تحصیلی است.
.
همه این مشکلات جسمی ناشی از کمبودهای تغذیهای و الگوی غذایی نادرست است و برای پیشگیری از این عوارض باید به تغذیه این گروه توجه ویژهای شود و تغذیه اصولی و درست در این گروه سنی نیز بر دو اصل مهم تغذیهای استوار است که شامل تعادل و تنوع است. تنوع یعنی این گروه سنی باید از همه گروههای غذایی که شامل نان و غلات مثل نان و برنج و مواد غذایی نشاستهای است و تامین کننده بخش مهمی از انرژی مورد نیاز بچهها در سنین مدرسه است و همینطور تامین کننده ویتامینها و مواد معدنی و فیبر مورد نیاز است.
.
گروه میوهجات و سبزیجات نیز در عین حال که تامین کننده فیبر هستند منبع خوبی از ویتامینها و مواد معدنی است. همچنین گروه گوشت که شامل گوشت قرمز، مرغ و ماکیان و تخممرغ و کره بادامزمینی و حبوبات است، تامین کننده پروتئین مورد نیاز نیز جهت رشد کودکان است.
گروه لبنیات و شیر و ماست هم منبع انرژی و پروتئین و هم منبع کلسیم و ویتامین د هستند که در رشد و استحکام استخوانها نقش خیلی مهمی دارند، بهطوری که توصیه میشود روزانه حداقل ۲ لیوان شیر یا ماست در روز مصرف شود.
.
گروه چربی نیز تامینکننده انرژی و اسیدهای چرب ضروری است. پس برای اینکه نیازهای تغذیهای بچهها در سنین مدرسه تامین شود، لازم است از تمام گروهای غذایی استفاده نمایند و تعادل هم یعنی از تمام گروهای غذایی به اندازه نیازشان استفاده نمایند و وقتی این دو اصل در برنامه و الگوی غذایی کودکان در سنین مدرسه رعایت شود، همه نیازهای تغذیهای کودکان رفع میشود و ریزمغذیهای نظیر روی، آهن، کلسیم، ید که نقش مهمی در رشد و یادگیری آنها دارد تامین میشود.
.
در کل توصیه میشود کودکان در این سن سه وعده اصلی غذایی یعنی صبحانه و ناهار و شام غذاهای مورد نیاز خود را میل کنند، در این سه وعده از گروه نان غلات و گوشت و سبزیجات استفاده کنند و در میان وعدهها و وعده آخر شب نیز از شیر و لبنیات و میوهها و غلات سالم و مغزها استفاده کنند.
دانشآموزانی که صبحانه نمیخورند، کمدقت، خسته و بیحوصلهاند و نمیتوانند کمبود انرژی، ویتامینها و املاح معدنی را با خوردن وعدههای غذایی دیگر جبران کنند. در واقع مصرف صبحانه باعث کنترل قند خون در طول ساعات مدرسه و بالا رفتن قدرت یادگیری کودکان میشود پس والدین از تهیه صبحانه برای کودکان خود نباید غافل شوند.
.
اگر بخواهیم اثرات مثبت صبحانه را روی دانش آموزان بررسی کنیم، مهم ترین مزیت خوردن صبحانه، تقویت عملکرد مغزی است. خوردن یک صبحانه مفصل با انواع مواد مغذی کمک زیادی به دانش آموزان می کند، طوری که عملکرد آموزشی، توانایی یادگیری، کاهش مشکلات رفتاری و جلوگیری از اضافه وزن کودکان را به همراه دارد. پیشرفت در مهارت های یادگیری و توانایی بالا در تمرکز کردن در کودکانی که صبحانه می خورند بیشتر مشاهده می شود.
مطالعات تغذیه ای که روی دانش آموزان مختلف انجام شد، نشان داد گروهی که صبحانه می خورند، نسبت به گروهی که صبحانه نمی خورند نمرات بهتری کسب می کنند. آن ها در امتحانات خطاهای کمتری مرتکب شده و قدرت یادگیری بیشتری در کلاس درس خواهند داشت. به عبارتی، خوردن صبحانه پیش از حضور دانش آموزان در مدرسه مانند سوخت، انرژی لازم برای تفکر خلاقانه تر و بهتر را فراهم کرده، آن ها را هوشیارتر می کند و در طول روز آن ها را پرانرژی نگه می دارد. علاوه بر این، دانش آموزان با خوردن صبحانه نمرات بهتری کسب می کنند.
ارسال دیدگاه