الزام استفاده از ترکیبات یددار برای مادران در دوران شیردهی
دکتر فریدون عزیزی رئیس پژوهشکده غدد درون ریز ومتابولیسم توجه مادران را در دوران شیردهی به الزام استفاده از ترکیبات یددار جلب کرد و گفت: مصرف نمک یددار به تنهایی نمی تواند نیاز مادر و کودک را به این عنصر برطرف کند.
به گزارش کودک پرس ، رئیس پژوهشکده غدد درون ریز ومتابولیسم گفت: مادران در دوره شیردهی باید ترکیبات یددارمصرف کنند و مصرف نمک یددار به تنهایی نمی تواند نیاز مادر و کودک را به این عنصر برطرف کند.
دکتر فریدون عزیزی توضیح داد: نوزادانی که از شیرمادر تغذیه می کنند، فقط از این طریق ید مورد نیاز خود را دریافت می کنند.
وی افزود: ترکیباتی مانند اسیدفولیک و ید یا مولتی ویتامین هایی که متخصصان زنان برای مادران شیرده تجویز می کنند، می تواند ید مورد نیاز مادر و نوزاد را تامین کند.
وی با بیان اینکه زنان شیرده روزانه به 500 میکروگرم ید نیاز دارند، اظهار کرد: برخی مادران به اشتباه تصور می کنند که اگر مصرف روزانه نمک یددار خود را افزایش دهند، ید مورد نیاز آنها تامین می شود در حالی که نمک زیاد برای سلامت مادر و فرزند مضر است و علاوه بر این نمی تواند ید مورد نیاز هر دو را تامین کند.
رئیس پژوهشکده غدد درون ریز و متابولیسم با تاکید بر ضرورت مصرف ترکیبات یددار در دوران بارداری و شیردهی، گفت: کاهش ضریب هوشی، کاهش رشد قدی، برهم خوردن تناسب اندام ها و بیماری تیروئید از جمله عوارض کمبود مصرف ید در مادران در دوران بارداری و شیردهی است.
عزیزی همچنین بر ضرورت مصرف ید در دوران بارداری تاکید و اظهار کرد: میزان ید مورد نیاز روزانه افراد 300 میکروگرم است و زنان باردار باید یک و نیم تا دوبرابر بیشتر از سایرین ید مصرف کنند.
وی گفت: از سه ماه قبل از بارداری به زن باردار توصیه می شود که در ضمن اینکه اسیدفولیک مصرف می کند، ترکیبی از اسید فولیک و ید که امروزه به عنوان یدوفولیک در ایران تولید می شود، مصرف کند تا اسیدفولیک و ید مورد نیاز مادر و جنین تامین شود.
عزیزی افزود: اگر مادری از سه ماه قبل مصرف این داروها را شروع کند، دچار مشکلاتی که به دلیل کمبود اسید فولیک و ید به وجود می آید، نخواهد شد. بنابراین توصیه می کنیم که در طول بارداری نیز مصرف این ترکیب به ویژه در سه ماهه اول ادامه یابد.
وی ادامه داد: برخی از متخصصان زنان و زایمان به طور معمول از ماه دوم یا چهارم (سه ماهه دوم به بعد) به جای اسید فولیک قرص های مولتی ویتامین برای مادران باردار تجویز می کنند، که البته اشکالی ندارد زیرا برخی از مولتی ویتامین های تولید داخل دارای ید به اندازه کافی هستند پس مصرف مخلوطی از اسیدفولیک و ید، یا در سه ماهه دوم به بعد مخلوطی از قرص های مولتی ویتامین و ید برای زن باردار ضروری است.
منبع: شفا آنلاین
ارسال دیدگاه