تنها 10 درصد تولید کتاب به بخش کودک اختصاص دارد
حسینی مدیر موسسه علمی، پژوهشی و هنری دارالفنون کردکوی فقدان نقد حرفهای ادبیات کودک و نوجوان ایران را یکی از مسائل جامعه امروز دانست و یادآور شد: تنها 10 درصد تولید کتاب به بخش کودک اختصاص دارد.
به گزارش کودک پرس، مدیر موسسه علمی، پژوهشی و هنری دارالفنون کردکوی با اشاره به فقدان نقد حرفهای در ادبیات کودک و نوجوان ایران، گفت: کمبود بستر و فضای نقد ادبیات کودک، عدم اطلاعرسانی مناسب اخبار نقد کتبی و محافل نقد به خانوادهها و کمتوجهی معلمان به فضای نقد از دلایل کاهش نقد ادبیات است.
مراسم بزرگداشت روز ملی ادبیات کودک و نوجوان عصر به همت موسسه دارالفنون و با همکاری «بوستان کتاب» در کردکوی برگزار شد.
در این نشست دوستانه که شاعران، نویسندگان و نوزاندگان موسیقی در رده سنی کودک و نوجوان شهرستانهای کردکوی، بندرترکمن، بندرگز حضور داشتند با برنامههای مختلفی اعم از ارائه شعر و داستان، روخوانی و شیواخوانی غزل حافظ و اشعار شاهنامه فردوسی همراه بود.
مدیر موسسه علمی، پژوهشی و هنری دارالفنون کردکوی در این نشست اظهار کرد: ضرورت توجه دقیق به محتواى ادبیات کودکان، نقش مهم برنامهریزی در ادبیات و توسعه اجتماعى و ایجاد انگیزههاى فرهنگ آگاهى از دوران کودکى و نوجوانى، موجب میشود که نگاه کارشناسانه و اساسیتری نسبت به این مسأله داشته باشیم.
آزاده حسینی تصریح کرد: آشنایی با تاریخ تمدن ایران و جهان با زبان مخصوص ادبیات کودک و نوجوان و همچنین ریشهدار کردن اطلاعات و مفاهیم عمیق انسانی، نتیجهای از مهربانی و تعالی بشری را در پی خواهد داشت.
وی بیان کرد: ما میخواهیم با فراهم کردن رویکرد ارتباطی قوی میان کودک و نوجوان با دنیای پیرامون و پاسخگویی به نیازهای فرهنگی در این بازه بسیار مهم سنى، گامی در گستره صلح جهانی برداریم.
مدیر موسسه علمی، پژوهشی و هنری دارالفنون کردکوی با بیان اینکه با تشویق کودک به مطالعه و خلق اثر مکتوب، او یاد میگیرد که نگهبان میراث فرهنگی خود باشد و خود را بهعنوان جزوی از پیکر و «گوهر آفرینش» بشناسد، اذعان کرد: متأسفانه گاهی در شهرستانها به این مقوله کمتر توجه شده و با وجود کلاسهای بسیاری که برای اوقات فراغت، به ویژه تابستان کودک و نوجوان در نظر گرفتهاند؛ هنوز به اندازه کافی، جایی برای کلاسهای ادبیات و فراگیری چگونگی مطالعه، برای مسؤولان و والدین شناخته نشده است.
حسینی فقدان نقد حرفهای ادبیات کودک و نوجوان ایران را یکی از مسائل جامعه امروز دانست و یادآور شد: تنها 10 درصد تولید کتاب به بخش کودک اختصاص دارد.
وی با بیان اینکه آمار یک درصدی نقد کتاب نسبت به تولید آن در دوازدهمین جشنواره ی نقد برتر سال 1394 قابل بررسی است، خاطرنشان کرد: با توجه به افزایش تولید کتاب کودک و نوجوان و گسترش ترجمه نسبت به دهههای پیشین، حضور نقد بسیار کمرنگ بوده است.
مدیر موسسه علمی، پژوهشی و هنری دارالفنون کردکوی متذکر شد: متأسفانه تنها تعداد معدودی از نشریات اعم از فصلنامه نقد کتاب کودک و نوجوان، مطالعات ادبیات کودک، پژوهشنامه ادبیات کودک و نوجوان، تفکر و کودک، نارنج به طور تخصصی به نقد کتاب کودک و نوجوان می پردازند.
حسینی، کمبود بستر و فضای نقد ادبیات کودک، عدم اطلاعرسانی مناسب اخبار نقد کتبی و محافل نقد شفاهی (شورای کتاب کودک، کانون پرورش فکری، خانه کتاب، مرکز مطالعات فرهنگی و…) به خانوادهها و کمتوجهی معلمان به فضای نقد از دلایل کاهش نقد ادبیات است.
مرجع: فارس
ارسال دیدگاه