بیست نکته کلیدی در مورد تغذیه کودکان 2 تا 6 سال
بیست نکته در مورد تغذیه کودکان 2 تا 6 سال توسط محققان ارائه شده است که بی شک توجه به آنها سلامتی و شادابی بیشتری برای این کودکان به همراه خواهد داشت.
به گزارش کودک پرس، بیست نکته در مورد تغذیه کودکان 2 تا 6 سال توسط محققان ارائه شده است که بی شک توجه به آنها سلامتی و شادابی بیشتری برای این کودکان به همراه خواهد داشت.این بیست نکته به این شرح هستند:
۱-رعايت تنوع ، تعادل و تناسب از اصول تغذيه صحيح است كه براي دستيابي به آن ميتوان روزانه از كليه گروه هاي غذائي و جانشين هاي آن استفاده نمود.
۲- آنچه مسلم است مصرف موادي چون چيپس ، پفك و ساير تنقلات كم ارزش نمي تواند نيازهاي غذائي كودك را تأمين كند ، زيرا اين مواد ارزش غذائي ندارند و علاوه بر اين نمك ، انواع چربي هاي مضر ، مواد افزودني مانند رنگ ها و نگهدارنده هاي موجود در آنها موجب ابتلا به انواع بيماري ها خواهند شد.
۳- با وجود اينكه بستني در گروه شير و لبنيات مواد غذائي قرار مي گيرد ، ولي با توجه به مقدار زياد چربي اشباع و شكر آن ، بهتر است جانشين مواد غذائي موجود در گروه شير و لبنيات نشود و در صورت تمايل كودكان ، حداكثر ۳-۲ با در هفته مصرف شود.
۴- مي بايست به گونه اي برنامه ريزي كنيم كه كودك ما روزانه از ۵ وعده غذائي شامل ۳ وعده اصلي و ۲ ميان وعده مقوي و مغذي استفاده نمايد.
۵- قسمت مهم از انرژي كودك از صبحانه تأمين مي شود ، بنابراين خوردن صبحانه يكي از مهمترين وعده هاي غذائي اصلي مي باشد.
۶- خوردن صبحانه يكي از مهمترين عادات غذائي است كه تناول آن در ابتداي كودكي شكل مي گيرد.
۷- گذاشتن وقت كافي براي خوردن صبحانه (۳۰-۲۰ دقيقه ) از اهميت زيادي برخوردار است .
۸ – مهم بودن صرف صبحانه براي اعضاي خانواده مي تواند تشويق كننده كودك براي خوردن صبحانه باشد.
۹- دادن شام در ابتداي شب به كودك و خوابيدن او در ساعت معيني از شب مي تواند به تحريك اشتهاي او براي خوردن صبحانه كمك كند.
۱۰- يك سوم انرژي روزانه كودكان بايد از ميان وعده ها (صبح و بعد ازظهر) تأمين شود.
۱۱- مصرف مواد غذائي در فاصله هر چهار تا شش ساعت براي نگه داشتن غلظت قند خون كودك در حد طبيعي ضروري است.
۱۲- ميان وعده ها را معمولاً ساعت ۱۰ الي ۱۰:۳۰ صبح به كودك بدهيد.
۱۳ – فاصله ميان وعده غذائي صبح با ناهار و ميان وعده عصر با شام مي بايست باشد.
۱۴- بهتر است قبل از خواب ، نصف ليوان شير يا نيمي از يك موز به كودك داده شود.
۱۵- براي صرف غذاي كودك زمان كافي در نظر بگيريد و از شتاب و عجله در هنگام غذا خوردن كودك يا غذا دادن به كودك اجتناب كنيم.
۱۶- كودك در محيط آرام بهتر غذا مي خورد ، بنابراين از بلند كردن صداي راديو و تلويزيون ، رفت و آمد زياد ، امر و نهي به كار بردن روشهاي تربيتي در هنگام غذا خوردن كودك پرهيز نمائيم .
۱۷- به خاطر داشته باشيم كه بازي با غذا ، ريخت و پاش آن ، غذا خوردن با دست بخشي از مراحل طبيعي تغذيه كودك ۱ ساله (نوپا) است.
۱۸- اشتهاي كودك مانند خلق و خوي آن متغير است بنابراين اگر يك روز كمتر از روزهاي قبل غذا خورد ، نگران نشويم.
۱۹ – خستگي ، بي تحركي و خواب ناكافي كودك از مهم ترين عامل از بين بردن اشتهاي اوست ، بنابراين بهترين زمان براي صرف غذا ، بعد از استراحت اوست.
۲۰- دادن غذاي يكنواخت و تكراري سبب بيزاري كودك مي شود، پس بهتر است تنوع را در برنامه غذائي كودك رعايت نمائيم.
ارسال دیدگاه