1. دیده نشدن نخ یا عدم لمس نخ IUD توسط فرد معاینهکننده
نخ IUD در فاصله 2.5 سانتیمتری از دهانهی رحم (سرویکس) بریده میشود. اگر نخ IUD دیده نشود، باید برای بررسی بیشتر از جهات حاملگی، پاره شدن نخ، سوراخ شدن رحم، ورود IUD به حفرهی شکمی و خروج IUD، سونوگرافی درخواست شده و در صورت نیاز به بیمارستان ارجاع داده شود.2. تأخیر قاعدگی
در موارد تأخیر قاعدگی، برای حصول اطمینان آزمایش بارداری درخواست میشود. اگر پاسخ آزمایش بارداری همزمان با استفاده از IUD مثبت باشد، باید حاملگی از نظر داخل و یا خارج رحمی بودن بررسی شود. شانس بارداری خارج رحمی با استفاده از IUD افزایش پیدا نمیکند، اما در صورت وقوع حاملگی همزمان با استفاده ازIUD بارداری خارج رحمی را باید مد نظر قرار داد.
3. در مواردی از جمله شرایط زیر:
الف- حاملگی داخل رحمی: اگر در نیمهی اول حاملگی هستید و نخ IUD دیده نمیشود باید به بیمارستان مراجعه کنید. اما اگر بتوان نخ را دید، سعی میکنند با کشیدن آن IUD را خارج کنند. در نیمهی دوم حاملگی در هر صورت (دیده شدن یا دیده نشدن نخ) باید به بیمارستان مراجعه کنید.
ب- حاملگی خارج رحمی: پس از تشخیص این مورد باید سریعاً به بیمارستان مراجعه کنید.
شایان ذکر است:
4. وجود علایمی چون درد پایین شکم، ترشح واژینال چرکی و بد بو، تب و لرز، استفراغ و حرکت دردناک دهانهی رحم نشانههای احتمال وجود بیماریهای التهابی لگن هستند و در صورت مشاهدهی این علایم سریعاً باید به بیمارستان مراجعه کنید.
5. بدخیمی دستگاه تناسلی: اگر هر کدام از موارد مشکوک به سرطانهای دستگاه تناسلی تشخیص داده شود باید سریعاً به بیمارستان مراجعه کنید تا IUD خارج شود.
پیگیری بعد از گذاشتن آیودی
اگر قبل از پایان مدت اثر IUD بخواهید آن را خارج کنید و نیز تمایلی به بارداری نداشته باشید، باید در زمان قاعدگی نسبت به خروج اقدام کنید و پس از خارج نمودن بلافاصله از یک روش جلوگیری دیگر استفاده نمایید.اگر IUD را در زمانی غیر از دورهی قاعدگی خارج کنید و احتمال بارداری وجود داشته باشد، در صورت وجود تماس جنسی در عرض 72 ساعت گذشته، (پس از خروج IUD) استفاده از روشهای اورژانس پیشگیری از بارداری ضروری است.
ارسال دیدگاه