تهوع صبحگاهی در دانش آموزان

نداشتن وقت کافی برای خوردن صبحانه و پوشیدن لباس و دیرکردن سرویس مدرسه می‌تواند عامل تهوع صبحگاهی در دانش‌آموزان باشد.

به گزارش کودک پرس پرس : حسین علی‌مددی درباره علل تهوع در کودکان اظهار داشت: تهوع ممکن است به‌صورت حاد و ناگهانی ایجاد شود که شایع‌ترین علت آن عفونت‌های ویروسی دستگاه گوارش است که تحت عنوان اسهال و استفراغ شناخته می‌شود.
وی ادامه داد: نوع دیگری از تهوع، مزمن است که بیش از دو هفته طول می‌کشد و علل مختلفی مانند رفلاکس و برگشت غذا از معده و مری، آلرژی‌های گوارشی،‌ استرس، برخی انگل‌ها، عفونت‌های سینوزیت، انسداد دستگاه گوارش، مشکلات مغزی، بیماری‌های ارثی و کلیوی دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران ادامه داد: کودکانی که دچار رفلاکس می‌شوند، بیدار شدن‌های مکرر شبانه و تهوع صبحگاهی دارند. همچنین کودکانی که دچار آلرژی‌های گوارشی می‌شوند و به یک یا چند ماده غذایی حساسیت دارند با مصرف آن ماده غذایی دچار تهوع بیش‌تری می‌شوند.

* علل تهوع صبحگاهی در دانش‌آموزان
این فوق تخصص گوارش کودکان با بیان اینکه استرس می‌تواند موجب تهوع به‌ویژه در دانش‌آموزان شود، اظهار داشت: نداشتن وقت کافی برای خوردن صبحانه و پوشیدن لباس و دیرکردن سرویس مدرسه می‌تواند عامل تهوع صبحگاهی در دانش‌آموزان باشد.
وی افزود: برخی انگل‌ها مانند ژیاردیا که در ابتدای روده کوچک وجود دارد، موجب تهوع و بوی بد دهان می‌شود. همچنین عفونت‌های سینوزیت با تهوع و استفراغ همراه است.

* انسداد دستگاه گوارش و مشکلات مغزی علل تهوع در کودکان
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران تصریح کرد: برخی بیماری‌ها مانند انسداد دستگاه گوارش فرد را دچار تهوع و استفراغ طولانی‌مدت می‌کند. مشکلات مغزی نیز با استفراغ نیمه‌شب و اوایل صبح بدون علائم استفراغ همراه است.
وی افزود: بیماری‌های کلیوی و ارثی مانند اختلالات متابولیکی نیز خود را با تهوع و استفراغ نشان می‌دهد.

 

 

منبع: شفاف