خر و پف کردن در بارداری عاملی برای انجام سزارین
به گزارش کودک پرس پرس: خروپف کردن در هر حال عملی آزار دهنده به حساب می آید اما خروپف در بارداری دلیل های متفاوتی دارد که گاهی برای سلامت جنین و مادر بسیار خطرناک است . خروپف کردن زمانی اتفاق می افتد که مجرای هوای فوقانی سست شده و بخشی از آن مسدود می شود. در این شرایط وارد شدن جریان کافی هوا به دهان و بینی سخت انجام می شود. همچنین دلایل متعددی وجود دارد که موجب می شود خروپف کردن در دوران بارداری شایع باشد.
با رشد جنین در رحم مادر به پرده دیافراگم فشار وارد می شود که در این شرایط نفس کشیدن به خودی خود سخت می شود و فرقی نمی کند در حال خوابیدن یا مشغول به انجام کاری باشید.
همچنین سطح بالای هورمون ها به خصوص استروژن باعث می شود غشای مخاط و مجرای بینی متورم شود. علاوه بر این حجم خون تا 50 درصد افزایش می یابد که در نتیجه رگ های خونی باز شده و غشای بینی ورم می کند.
در 30 سال گذشته میزان خروپف کردن در میان زنان بیشتر شده است. یکی از دلایل آن اضافه وزن پیش از شروع بارداری یا بالا رفتن وزن در پایان این دوران است. در واقع بافت اضافی اطراف گردن به خروپف کردن منجر می شود.
تحقیقات نشان می دهد خروپف کردن مادران باردار، نه تنها بر روی کیفیت خواب آنها تأثیر می گذارد، بلکه می تواند برای سلامت نوزاد داخل شکم هم مضر باشد.
خطرات خروپف کردن در بارداری
خروپف کردن مادران باردار بر سلامت جنین تاثیر میگذارد
در این زمینه محققان حدود 1673 زن باردار را در سه ماهه سوم بارداری شان انتخاب کردند که 35 درصدشان عادت خر و پف کردن داشتند و سابقه پزشکی آنها را تا زمان زایمان بررسی نمودند. آنها دریافتند مادرانی که سه تا چند شب طی هفته خر و پف می کردند خطر بروز مشکلات زایمانی از جمله احتمال انجام سزارین و یا زایمان نوزادی با جثه کوچک در آنها بیشتر دیده می شد.
بسیاری از زنانی که در گذشته اصلا عادت به خر و پف کردن نداشتند در دوران بارداری دچار این عادت شدند و این بیشتر به خاطر اضافه وزن، حفظ مایعات در بدن و تغییر در میزان هورمون های بدن است. افرادی که به طور دائم عادت به خر و پف دارند (در واقع مادرانی که قبل و حین باداری خرخر می کنند) در مقایسه با مادرانی که این عادت را ندارند، احتمال زایمان نوزادانی با وزنی زیر 10 صدی یک در آنها دو سوم و احتمال سزارین هم در آنها 2 برابر بیشتر بوده است.
در افراد بزرگسالی که باردار نیستند، خر و پف و وقفه تنفسی انسدادی منجر به التهاب شده که می تواند برای سیستم قلبی عروقی مضر باشد. در شرایطی که اطلاعات چندانی درباره این مسئله و ارتباط آن با بارداری هنوز روشن نشده است، محققان بر این باورند که خر و پف منجر به التهابی می شود که می تواند عملکرد رگ های خونی ای را که به جفت می رسد تغییر دهد. بنابراین در پایان کار خون و مواد مغذی کمتری به نوزاد رسیده و منجر به رشد کمتر او می شود.
همانطور که پزشکان و متخصصان ماما توصیه می کنند عادات غذایی سالم و ورزش در دوران بارداری تأثیر به سزایی به همراه دارد و این مسئله به طور فزاینده ای برای همه مشهود شده که خواب سالم و مفید نه تنها برای سلامت مادر بلکه برای سلامت نوزاد هم حائز اهمیت است. به مادران باردار توصیه می شود که به منظور پیشگیری از خر و پف در دوران بارداری، به پهلو خوابیده یا با یک بالش اضافی زیر سر خود بخوابند.
منبع: مجله اینترنتی هلو
ارسال دیدگاه