اجرایی شدن طرح غربالگری پیشگیری از معلولیتها در خراسانرضوی
به گزارش کودک پرس حمیدرضا پوریوسف امروز در مراسم تقدیر از دستاندرکاران طرح غربالگری اختلالات ژنتیکی اظهار داشت: همزمان با پایان یافتن طرح آزمایشی غربالگری اختلالات ژنتیک در دانشآموزان تربتحیدریه و یکی از نواحی آموزش و پرورش مشهد، اجرای این طرح در 5 شهرستان بزرگ استان و در تمام نواحی مشهد از اول مهر آغاز میشود.
وی با تاکید بر اجرای طرح غربالگری اختلالات ژنتیک دانشآموزان تصریح کرد: همزمان با این طرح، دو طرح آموزش بلوغ و آموزش پیش از ازدواج نیز امسال توسط بهزیستی و با همکاری آموزش و پرورش در مدارس مشهد اجرایی میشود. طرح آموزش بلوغ و طرح آموزش پیش از ازدواج علاوه بر مشهد، به ترتیب در دیگر شهرستانهای خراسان رضوی نیز اجرایی میشود.
مدیرکل بهزیستی خراسانرضوی با بیان اینکه طرحهای غربالگری، کمهزینهترین و قابلاعتمادترین راه برای پیشگیری از معلولیتها هستند گفت: طرحهای غربالگری اختلالات بینایی، اضطراب، شنوایی و ژنتیک، 4 برنامهای است که خراسانرضوی در سطحی گسترده و با بیش از 500 میلیون تومان اعتبار امسال بهاجرا در میآورد.
وی عنوان کرد: با هزینهکرد این مبلغ از ورود صدها کودک معلول به جامعه جلوگیری شده که ارزش مالی آن به صدها میلیارد تومان میرسد. مشاوره ژنتیک باید قبل از ازدواج صورت گیرد و از اولویتهای بعدی مشاوره ژنتیک، بعد از ازدواج، زمان بارداری، قبل از زایمان و بعد از تولد فرزند دارای اختلال است.
پوریوسف اظهار داشت: هزینه پیشگیری از یک معلول سندرم داون به زحمت به یک میلیون تومان میرسد بنابراین اگر یک کودک با این معلولیت به دنیا بیاید ماهانه و در فصول مختلف زندگی بین یک تا سه میلیون برای خانواده و جامعه هزینه در بردارد.
مدیرکل بهزیستی خراسانرضوی خاطرنشان کرد: در سال گذشته 45 مورد از جنینهایی که امکان معلولیتشان بالای 99 درصد بود با مجوز شرعی سقط شدند و همزمان 45 هزار نفر از شهروندان از مشاوره ژنتیک استفاده کردند. در همین زمینه 1500 نفر از افرادی که برای اطمینان از عدم معلولیت نیاز به آزمایش و بررسیهای بیشتری داشتند از کمکهای بلاعوض بهزیستی برای این اقدامات درمانی و تشخیصی استفاده کردهاند.
مدیرکل آموزش و پرورش خراسانرضوی نیز در این مراسم گفت: وظیفه اصلی آموزش و پرورش تمرکز و تامین سلامت جسمی و روانی دانشآموزان بنابراین اجرای طرحهای غربالگری در مدارس وظیفه است و در این راستا نهایت هماکاری را با بهزیستی خواهیم داشت.
علیرضا کاظمی اظهار داشت: بسیاری از خانوادهها درگیر آسیب اجتماعی هستند اما راهی برای درمانی آن نمیشناسند از این رو راههای پیشگیرانه، بهترین راه برای رهاشدن از بیماریها، آسیبها و مشکلات است.
وی افزود: آموزش و پرورش این آمادگی را دارد که طرحهای غربالگری و پیشگیرانه را به تمام حوزههای سلامت گسترش دهد و از ظرفیت مدارس و جمعیت دانشآموزان و والدینشان بهمنظور اجرای هرچه بهتر این طرحها استفاده کند.
منبع: تسنیم
ارسال دیدگاه