آیا پنیر، بچه را خنگ میکند؟
به گزارش کودک پرس هرچند پنیر، پای ثابت صبحانه ایرانی است و این روزها، به لطف مجلات و برنامههای تلویزیونی آشپزی که میخواهند روش درست کردن انواع و اقسام غذاهای ایرانی و فرنگی را در سه سوت به مخاطبانشان یاد بدهند، با انواع مختلف پنیر آشنا شدهایم و کم و بیش، طعمشان را میشناسیم، ولی این تصور، هنوز هم در ذهن خیلی از پدرها و مادرهای ایرانی هست که خوردن پنیر باعث کاهش هوش یا به زبان خودمانی، خنگی کودکان میشود.
اگر این حرف درست باشد، پس وای به حال فرانسویها و ایتالیاییها که بیش از 200 نوع پنیر دارند و بهطور سرانه، 17 تا 20 کیلو پنیر در سال مصرف میکنند!
آیا میدانید فقط در ایالت متحده آمریکا، 200 نوع پنیر وجود دارد و بیش از دوهزار نوع پنیر مختلف در سراسر دنیا تولید میشود؟
تنوع پنیر در جهان
از هر 100 کودک، 16 نفرشان لب به گوشت نمیزنند و والدینشان، دنبال یک جانشین پروتئینی مناسب، به جای گوشت میگردند
به این پنج دلیل، پنیر بخورید:
پنیر، یکی از اعضای اصلی خانواده لبنیات است که به خاطر ارزش بالای پروتئینیاش، میتواند جانشین مناسبی برای گوشت باشد، اما همه فایدههای پنیر، در پروتئین آن خلاصه نمیشود بلکه:
1) پنیر، دوست خوب دندانهاست؛ چون مقدار زیادی کلسیم دارد که باعث از بین رفتن پلاکهای دندانی میشود. پس، اگر از ترس شنیدن خبرهای بدی مثل کرمخوردگی و پوسیدگی دندان، از نزدیکی مطب دندانپزشک هم رد نمیشوید، هر روز صبح، چند لقمه نان و پنیر بخورید؛ البته خوردن پنیر، جای مسواک زدن و استفاده از نخ دندان را نمیگیرد. پس، تنبلی هم نکنید!
2) پنیر، از استخوانهای شما، مثل جان شیرین مراقبت میکند. پیشگیری از پوکی استخوان را باید از کودکی آغاز کرد و پنیر، به خاطر داشتن کلسیم، بهخوبی میتواند این وظیفه را برعهده بگیرد.
3) پنیر و در کل، همه مواد غذایی که کلسیم دارند، به خانمهای باردار کمک میکنند تا زایمان راحتتری داشته و بعد از تولد نوزاد هم شیر بیشتری برای تغذیه او داشته باشند.
4) پنیر، یکی از رازهای جوانی است؛ چون سرشار از ویتامین A و B است که پوست شما را مثل یک حبه انگور تازه، نرم، شفاف و درخشان میکند؛ البته چون پنیر میخورید، نباید انتظار داشته باشید که نور آفتاب، آلودگی هوا، روغن و غذاهای سرخکردنی و…، بر پوستتان اثرات منفی نداشته باشند. پس، علاوه بر استفاده از پنیر، توصیههای عمومی برای حفاظت از پوست را هم جدی بگیرید.
5) پنیر، شما را رویینتن میکند؛ البته جادوی خاصی در کار نیست. مواد مغذی موجود در پنیر، سیستم ایمنی بدن را تقویت کرده و بهخصوص کوچکترها را در برابر ابتلا به بیماری، مقاوم میکند.
اگر بهانه یا دلیل بچهها برای نخوردن شیر، تهوع یا دردهای شکمی است، با خیال راحت، پنیر را وارد برنامه غذایی روزانهشان کنید؛ چون پنیر، لاکتوز ندارد و باعث ایجاد علایم گوارشی نمیشود.
آیا افسانه پنیر باعث خنگی میشود، صحیح است؟
همه این حرف و حدیثها درباره ارتباط پنیر با کاهش هوش، زیر سر مادهای به نام «تیرامین» است که اگر کودکان، خیلی پنیر بخورند، در مغزشان جمع شده و باعث کندی ذهن میشود؛ البته بدن ما، به شرطی که مس کافی در اختیار داشته باشد، میتواند تیرامین را غیرفعال کند.
یکی از مواد غذایی که مس و فسفر دارد هم همین جناب گردوست که معمولا مصرف آن را را همراه با پنیر توصیه میکنند. با این حال، اگر بچهها، چند بار پنیر خالی بخورند یا به هر دلیلی، دوست نداشته باشند گردو بخورند، مشکل زیادی به وجود نمیآید؛ به شرط اینکه منابع دیگر مس و فسفر، در برنامه غذایی روزانهشان وجود داشته باشد.
منبع: دکتر شاهین نریمانی
ارسال دیدگاه
Warning: Attempt to read property "comment_approved" on null in /home/doreha/domains/koodakpress.ir/public_html/wp-content/themes/Jam_News/comments.php on line 35