آیا قطره آهن باعث پوسیدگی دندان میشود؟
به گزارش کودک پرس پوسیدگی دندان در کودکانی اتفاق میافتد که بهداشت دهان ودندان آنها توسط والدین رعایت نمیشود و یا از میان وعدههای پوسیدگی زا مانند چیپس، پفک،کیک و بیسکویت به صورت متناوب استفاده میکنند.
قطره آهن ترکیبی است که از ۶ ماهگی تا ۲ سالگی طبق نظر دکتر تجویز میشود چون تا قبل از آن بوسیله شیر مادر تامین میشود.
به محض رویش دندان های کودک باید تمیز کردن آنها توسط والدین شروع شود، والدین از حدود ۶ ماهگی با گاز استریل مرطوب یا مسواک نرم مناسب کودک بدون استفاده از خمیردندان شروع به مسواک زدن دندان فرزند خود کنند.
والدین دندان کودکان خود را از یک تا سه سالگی با مسواک بدون خمیردندان تمیز نمایند و از ۳ تا ۶ سالگی از مسواک و خمیر دندان مخصوص کودکان استفاده کنند.
قطره آهن موجب پوسیدگی دندانها نمیشود، برخی از دندانهای شیری تا حدود ۱۲ سالگی باقی میمانند و در صورت پوسیده شدن هر چه سریعتر باید مورد درمان قرار گیرند.
کودکان باید شیر به ویژه شیر مادر را تا دو سالگی و موادی که حاوی آهن هستند مانند حبوبات، گوشت، زرده تخم مرغ و مواد مکمل آهن دار را مصرف کنند.
قطره آهن موجب تیرگی دندانهای سالم می شود برای جلوگیری از تغییر رنگ دندانها موقع مصرف قطره آهن باید قطره عقب دهان ریخته شود و سپس با آب به کودک در فرو بردن آن کمک کنند و بعد از آن دندانها به دقت تمیز شود.
والدین باید مراقب باشند در صورتی که کودکشان شیر خشک مصرف میکنند قطره آهن را در شیشه شیر ریخته نریزند و برای اینکه قطره را راحتتر به فرزندشان بدهند آن را با یک قاشق آب میوه به نوزادشان بدهند.
خوراندن قطره آهن با آبمیوه به کودک باعث میشود طعم تلخ آهن احساس نشود، ویتامین C موجود در آب میوهها باعث جذب بیشتر آهن در معده و تغییر رنگ کمتر دندانها میشود.
مکمل آهن ترکیبی مهم در ساختار هموگلبین گلبولهای قرمز خون میباشد که نقش اکسیژنرسانی را بر عهده دارد و در صورت کمبود آهن در بدن باعث کاهش رشد طبیعی (قد وزن)، بهرههوشی، قدرت یادگیری، قدرت مقاومت بدن در برابر بیماریها میشود و خستگی زودرس، احساس ضعف و بی حالی و کم اشتهایی از دیگر عوارض آن میباشد.
منبع: صبح بخیر
ارسال دیدگاه