وی با بیان اینکه سن ارتکاب به جرائم تغییر کرده است تصریح کرد: ارتکاب جرائم از جنبه جرائم جنسیتی خارج شده که پرداختن به این مساله در معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم در اولویت است.
وی با اشاره براینکه سه رکن اساسی” خانواده، رسانه و نهاد آموزش رسمی یا مدرسه” در فرایند نهادینه شدن ارزشهای اجتماعی و جامعه پذیری نقش دارد بیان کرد: همگرایی ایجاد یک رویکرد ساختارمند در این نهادها و تعامل مناسب بین سه رکن عنوان شده یک رویه واحد برای ارتقاء اگاهی های عمومی خصوصا درگروه های جوان و نوجوان اهمیت بسزایی دارد که باید با دقت مورد بررسی قرار گیرد.
این مسئول اذعان کرد: پیشگیری رشد مدار بهترین نوع پیشگیری است چرا که از دوران کودکی به کودکان در خصوص کاهش جرائم و آسیب های اجتماعی آگاهی داده می شود.
وی افزود: سن فراگیری بسیاری از رفتار و کنش های اجتماعی پایین است که باید مهد های کودک به صورت جدی مورد بررسی قرار گیرند و ارزش های استاندارد با یک مقیاس و الگوی پذیرفته شده از انسان بهنجار و انسان معقول اجتماع به افراد آموزش داده شود.
وی عنوان کرد: در حاضر حاضر سه استان کشور ( سیستان وبلوچستان، خراسان رضوی و فارس) به صورت پایلوت نهایی اجرای طرح پیشگیری های رشد مدار انتخاب شدند که این نوع پیشگیری سه نوع ویژگی از تربیت مدار، فرد مدار و عام دارد که همه جامعه را در بر می گیرد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری سیستان و بلوچستان بیان کرد: رویکرد پیشگیری های رشد مدار قبل از رویکرد اجتماع مدار و قبل از رویکرد باز اجتماعی کردن مطرح میشود و تلاشش بر این است که ارزش های اجتماعی را در مقاطع یا ابعاد کودکی و زندگی افراد نهادینه کند.
وی در خصوص اینکه پیشگیری یک فرایند است گفت: تمام ارگان ها در جلوگیری از جرم و بزه نقش دارند که اگر ارگانی به درستی کار خود را انجام ندهد نتیجه آن زایش آسیب های اجتماعی و افزایش جرم در جامعه خواهد بود.
معاون رئیس کل دادگستری استان گفت: امیدواریم برگزاری این کارگاه ها در استان سیستان و بلوچستان در کاهش آمار جرائم نقش تاثیر گذاری داشته باشد.
این کارگاه به مدت سه روز از ساعت 8 صبح تا 16 عصر در محل مرکز مشاوره آموزش و پرورش سیستان و بلوچستان برگزار خواهد شد.
ارسال نظر