33450
۲۲ آبان ۱۳۹۶
مدیر دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی خبر داد؛

وجود ۳ تا ۷ میلیون کودک کار در کشور

مدیر دفتر امور آسیب‌دیدگان سازمان بهزیستی کشور از فعالیت ۴۸ مرکز حمایتی – آموزشی کودک و خانواده در سطح کشور خبر داد.

به گزارش کودک پرس ،فریبا درخشان‌نیا در آیین افتتاح مرکز حمایتی – آموزشی کودک و خانواده در زنجان با بیان اینکه بیش از 90 درصد کودکان کار دارای خانواده هستند، اظهار کرد: خوشبختانه استان زنجان از نظر سلامت اجتماعی وضعیت مطلوبی دارد و این حاصل کار مضاعف و تعامل همه جانبه دستگاه‌هایی است که در حوزه اجتماعی فعالیت می‌کنند.

این مسئول با تاکید بر اینکه تلفیق اجتماعی کودکان کار از مهم‌ترین برنامه‌های پیش رو است و جلوی برچسب‌زنی را می‌گیرد، ادامه ‌داد: دفتر امور آسیب‌دیدگان خدمات متنوعی در حوزه کودکان دارد و با توجه به اینکه کودکان زیر 15 سال از نظر قانونی نباید کار کنند، سازمان در پی آن است که با توانمندسازی خانواده‌های نیازمند و تامین معاش آنها، جلوی شکل‌گیری معضل کودکان کار را بگیرد. البته خوشبختانه زنجان کودک خیابانی متکدی ندارد ولی کودکانی هستند که به خاطر نیاز خانواده در کارگاه‌های کوچک فعالیت می‌کنند.

 

 

وی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه، مباحث اجتماعی از جمله کودکان کار خیلی مدنظر قرار گرفته است، افزود: برای به حداقل رساندن آسیب‌های اجتماعی باید اعتبارات مناسبی جذب کنیم. در حال حاضر نیز بسته حمایتی کودکان کار تدوین شده است و هر ماه به‌روزرسانی می‌شود. در این راستا رسانه‌ها هم رسالت سنگینی بر عهده دارند و باید در آگاه‌سازی اقشار مختلف برای کنترل آسیب‌های اجتماعی اهتمام بورزند.

درخشان‌نیا با تاکید بر اینکه برای حمایت از کودک کار و خانواده باید از ظرفیت نهادهای غیردولتی بهره گرفت، تصریح کرد: در جامعه فرهیخته نهادهای غیردولتی می‌توانند بسیار تاثیرگذار بوده و حلقه واسط بین دولت و مردم باشند. این در حالی است که خوشبختانه ارایه خدمات به مردم و جامعه هدف با استفاده از ظرفیت‌های مردمی از نقاط قوت بهزیستی به شمار می‌رود. طرح همبستگی خلاق نیز در راستای توسعه سمن‌ها و ارتباط بیشتر با آنها از مرداد امسال و در استان تهران اجرایی شده است و به مرور به سایر استان‌ها می‌رسد.

 

مدیر دفتر امور آسیب‌دیدگان اجتماعی سازمان بهزیستی، یکی از نکات مهم در کاهش آسیب‌های اجتماعی را مطالبه‌گری و حمایت‌طلبی از دستگاه‌های متولی برشمرد و افزود: کودکان کار نیازمند دریافت خدمات هستند ولی متاسفانه برخی از آن‌ها فراموش شده‌اند، در حالی که بر اساس تخمین سازمان‌های مردم‌نهاد، 3 تا 7 میلیون کودک کار در کشور وجود دارد و 9200 کودک خیابانی شناسایی شد.

مدیر دفتر امور اجتماعی استانداری زنجان نیز در ادامه گفت: زنجان از نظر آسیب‌های اجتماعی رتبه سی‌ام را داشته و در مقایسه با سایر استان‌ها مشکلات کمتری دارد. با این وجود باید برای حفظ جایگاه خود تلاش مضاعف داشته باشد.

 

مسیح‌الله سلطانی افزود: متاسفانه رسانه‌ها گاهی به جای اطلاع‌رسانی از وضعیت آسیب‌های اجتماعی، سیاه‌نمایی می‌کنند و این به نفع استان نیست. به‌عنوان مثال یکی از رسانه‌ها ادعا کرده بود که زنجان در همسرآزاری وضعیت نابسامانی دارد در حالی که در این خصوص حتی جزو 10 استان اول هم نیست؛ در واقع نمی‌توان آمار یک سال را مد نظر قرار دارد و باید روند چند سال را در نظر گرفت.

این مسئول با بیان اینکه پارسال 30 میلیارد ریال در حوزه کاهش آسیب‌های اجتماعی هزینه شد، تصریح کرد: بهزیستی، دستگاه تخصصی برای کنترل آسیب‌های اجتماعی است ولی در این راستا برای 9 دستگاه دیگر وظایفی تعریف شده است. امسال نیز تاکنون در مقایسه با پارسال بیش از 50 درصد افزایش اعتبارات داریم.

مدیرکل بهزیستی استان زنجان نیز در ادامه گفت: پارسال 69کودک کار در استان شناسایی و ساماندهی شد.

 

محمد محمدی‌قیداری تصریح کرد: امسال یک میلیارد ریال برای ساماندهی کودکان کار و توانمندسازی خانواده‌های آنها و 35 میلیون تومان برای اقدامات اداری و سایر ملزومات تخصیص داده شده است. هدف کلی نیز ارتقای کیفیت زندگی و رفاه اجتماعی این کودکان است.

این مسئول ادامه داد: با توجه به بافت مذهبی زنجان، کودک کار به آن معنا که در سایر شهرها وجود دارد در زنجان وجود ندارد ولی در سطح استان کودکانی هستند که غیرقانونی فعالیت می‌کنند و نیازمند حمایت هستند. این کودکان در رنج سنی 6 تا 18 سال بوده و نیازمند دریافت خدمات هستند.

 

منبع: ایسنا

 

 

به اشتراک بگذارید :

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر:
نام:
ایمیل:

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.