رئیس انجمن اولیاء و مربیان شهر تهران با اشاره به جدی بودن بحث تهاجم فرهنگی و تاثیر آن در افزایش رفتارهای پُرخطر دانشآموزان، گفت: برنامهریزی سازمانها برای آموزش والدین بامحوریت داشتن رفتار صحیح میتواند، نوجوان و جوان دانشآموز که در سن بلوغ و تحت تاثیر مدرنیته است را از معضلات اجتماعی، فرار از خانواده و فاصله گرفتن از پدر و مادر، مصون نگهدارد.
به گزارش کودک پرس ، کامیاب صدری درباره لزوم توجه نهادها به رفتارهای پُرخطر دانش آموزان در مدارس اظهار کرد: ما در جامعه ای زندگی می کنیم که بحث تهاجم فرهنگی مقوله بسیار جدی شده است و این امر خود را به شکل رفتارهای پُرخطر، تغییر هویت دانش آموزان، گرایش به مصرف سیگار و قلیان، ارتباط با جنس مخالف و کتک کاری در بیرون از خانه نشان می دهد.
رئیس انجمن اولیاء و مربیان شهر تهران با بیان اینکه تغییرات فرهنگی عمدتا از طریق رسانه ها صورت می گیرد، گفت: هر کار تربیتی باید از دل خانواده برخیزد و پدر و مادر موظف هستند مهارت های زندگی مانند مهارت حل مساله، مهارت ارتباط موثر، خودشناسی و سبک های مختلف خانواده را بشناسند زیرا اگر والدینی درباره این مسائل آگاهی نداشته باشند در برقراری ارتباط با فرزند دانش آموز خود دچار مشکل می شوند و البته نسل جدید که از نظر فکری، دانش و مهارت ها نسبت به نسل قدیم، جلوتر است نیز دچار تعارض و تناقض رفتاری می شود.
وی افزود: از آنجایی که دانش آموزان با صدمات دنیای تکنولوژی مدرن کمتر آشنا هستند، قطعا مدرنیته عوارض خود را بر آنها خواهد گذاشت. براین اساس پیشنیازهایی برای مقابله با آسیبهای اجتماعی در مدارس نیاز است اما پیشگیری از آسیبهای اجتماعی و رفتارهای پُرخطر، تنها با تمرکز بر مدرسه، نمیتواند اثربخش و کارآمد باشد. آموزش و پرورش زمان محدودی برای کارهای تربیتی دانش آموزان در اختیار دارد و ظرفیت ها برای رسیدگی به همه امور دانش آموزان محدود است.
صدری گفت: قطعا تمامی نهادها ازجمله آموزش و پرورش و همه نهادهایی که با نسل جوان و خانواده هایشان در ارتباط هستند باید نهضت پیشگیری از آسیب های اجتماعی را مهم تلقی کنند. انتظار می رود وزارت علوم، وزارت ورزش، صداوسیما و همه سازمان ها سهم خود را نسبت به خانواده تعریف کنند تا با تشکیل کارگروهی، نظرات کارشناسانه خود را در چارچوب بسته های آموزشی به خانواده ها ارائه داده شود.
رئیس انجمن اولیاء و مربیان شهر تهران در خاتمه عنوان کرد: وزارت بهداشت در تفاهم نامه ای که با آموزش و پرورش دارد، یک سری دوره هایی را برای پیشگیری از آسیب های اجتماعی در دوره متوسط برگزار کرده است و همچنین تفاهم نامه هایی با نهاد ریاست جمهوری و بهزیستی در سطح مدارس برای دانش آموزان و اولیا دارد اما باید به شکل سیستماتیک و منسجم، همه نهادها و تشکیلات برای زیرمجموعه های خود بودجه ای را تخصیص دهند و سازمانی در کشور متولی شود تا بسته های آموزشی مناسب شامل فیلم های کارتونی و سریال ها با محوریت آسیب های اجتماعی تهیه شود.
منبع: طنین یاس
ارسال نظر