والدین اغلب از خود میپرسند: «چرا کودک من تنبل است؟»، اما در حقیقت، بیشتر بچههای تنبل واقعاً اینطور نیستند و دلایل پنهان زیادی برای تنبلی ظاهری کودک شما وجود دارد که البته میتوان آنها را برطرف کرد. روی این مقاله کلیک کنید تا با راه غلبه بر تنبلی با قصه کودکانه آشنا شوید.
به گزارش کودک پرس ، غلبه بر تنبلی با قصه کودکانه روشی است که اغلب به آن توجهی نمیشود، در صورتی که بعضی از داستانها میتوانند به کودک شما انگیزه بدهند و واقعاً در رفتار آنها تاثیر داشته باشند. پس به خواندن ادامه دهید تا ببینید که چطور تنبلی کودکان شما با قصه گفتن برای آنها میتواند برطرف شود.
کودک شما ممکن است بی حوصله، دلسرد و بی انگیزه باشد.
اغلب اوقات آنچه در کودکان از بیرون شبیه تنبلی به نظر میرسد، ممکن است در واقع نوعی کمبود انرژی درونی باشد. در این حالت، کودک شما ممکن است علاوه بر خستگی جسمی، بی حوصله، دلسرد و بی انگیزه نیز باشد. پس قبل از هر چیز باید علل این علائم را جستجو کنیم. البته در این مقاله، تنها به دلایلی میپردازیم که روش قصه گفتن در موردشان فایده داشته باشد. این علل تنبلی در کودکان عبارتند از:
بسیاری از کودکانی که تنبل به نظر میرسند، در سکوت با ناتوانیهای یادگیری ناشناخته خود سروکار دارند. مطالعهای که توسط دانشگاه فناوری کوئینزلند در استرالیا انجام شد، ۲۰ کودک ۷ تا ۱۰ ساله را که توسط والدین و معلمان خود تنبل تلقی میشدند مورد ارزیابی قرار داد.
بررسیهای دقیق نشان داد که ۱۷ کودک از ۲۰ کودک تنبلی که در این آزمایش شرکت داشتند، دارای طیف وسیعی از مشکلات یادگیری و اختلال توجه بودند. همین مشکلات یادگیری باعث شد که این کودکان نسبت به یادگیری بی علاقه شوند و انگیزه خود را از دست بدهند. در واقع، والدین و معلمان به اشتباه فکر میکردند که این بچهها تنبل هستند و نیازهای ویژه آنها را نمیشناختند.
اختلال کمبود توجه و بیش فعالی (ADHD)، یکی از شایعترین اختلالات رشدی عصبی است که کودکان مبتلا به آن در امر تمرکز مشکل دارند. همچنین، علائم بی توجهی درمان نشده میتواند بر توانایی و انگیزه کودک برای یادگیری تأثیر بگذارد. ADHD سه زیرگروه دارد که عبارتند از:
در هر سه زیرگروه، کودکان دچار مشکلات تمرکز هستند. با این حال، کودکان عمدتاً بی توجه به ندرت مشکلات رفتاری قابل تشخیص نشان میدهند. این کودکان ممکن است در بزرگسالی به اشتباه شبیه افراد تنبل دیده شوند. علاوه بر این، ADHD در دختران نیز بدون تشخیص است، زیرا نوع علائمی که تجربه میکنند متفاوت است. به هر حال، حرف اصلی این است که ADHD میتواند کودک شما را بی انگیزه و تنبل نشان دهد.
اگر علت تنبلی، مشکلات یادگیری یا تمرکز مانند ADHD باشد، قصه خواندن میتواند تا حد زیادی به آموزش کودک شما کمک کند. در واقع، تحقیقات نشان میدهد که قصه گویی به میزان قابل توجهی درک کودک را هنگام خواندن برای خود بهبود میبخشد. از این رو، در ادامه شما را با چند راهکار در این زمینه آشنا میکنیم تا بتوانید آنها را در خانه با فرزند خود به کار بگیرید:
غلبه بر تنبلی با قصه کودکانه برای کودکانی مناسب است که تنبل در نظر گرفته میشوند، در صورتی که دچار مشکلات یادگیری هستند. در واقع، دنیای قصه و داستان میتواند تمرکز کردن را در کودک شما تقویت کند تا تنبلی و بی انگیزگی از او فاصله بگیرد. فقط کافی است تا کمی حوصله به خرج دهید و روشهایی که در این مقاله گفتیم را امتحان کنید.
ارسال نظر