موقعیت فعلی شما : خانه/رشد/فرزند
240716
۲۴ مهر ۱۴۰۰

اثربخشی موسیقی در درمان اوتیسم

موسیقی درمانی در کودکان اوتیسم از روش‌های موثر در درمان مشکلات کودکانِ در خودفرومانده است که تأثیرات بسیار زیادی در کاهش علائم و بهبود روابط اجتماعی آن‌ها می‌گذارد.

به گزارش کودک پرس ،به طرز جالبی علاقه به موسیقی در اغلب کودکان اوتیسم دیده می‌شود به همین دلیل اگر موسیقی درمانی به صورت مداوم برای این کودکان صورت بگیرد می‌تواند به توان‌بخشی آن‌ها کمک کند. موسیقی درمانی باید توسط شخصی متخصص و با تجربه صورت بگیرد تا نتایج و تبعات ناخوشایندی نداشته‌باشد. برای کمک به کودک اوتیسم خود بهتر است همواره با مشاور روانشناس در ارتباط باشید.

انواع روش موسیقی درمانی برای کودکان اوتیسم
موسیقی درمانی با دو روش فعال و غیر فعال برای بیماری‌های مختلف مورد استفاده قرار می گیرد. در روش فعال کودک به طور مستقیم با آلت موسیقی کار می‌کند؛ در این روش حس های مختلف کودک اوتیسمی تحت تاثیر قرار می‌گیرند. اما در روش غیر فعال کودک تنها به موسیقی گوش می‌دهد و مربیان با نت‌های مختلف سعی در تاثیر بر روان او دارند. مسلما برای کودکان مبتلا به طیف اوتیسم استفاده از روش فعال کاربرد بیشتری دارد.

تاثیراتی که موسیقی درمانی در کودکان اوتیسم دارد
۱ـ در کودکانی که قدرت تکلم وجود ندارد یا این که به صورتی صحبت می‌کنند که قابل درک و فهم نیست، این درمان می‌تواند باعث صحبت کردن آن‌ها یا بهبود در نوع صبحت کردنشان بشود به طوری که کودک با شنیدن وادار به سخن گفتن می‌شود.

۲ـ استعدادی که بیشتر در کودکان طیف اتیسم دیده میشود استعداد موسیقی است .اگر کودک شما این مهارت را بیاموزد به دلیل یادگیری مهارت و نمایان شدن این استعداد اعتماد به نفس او افزایش پیدا می‌کند.

۳ـ موسیقی وسیله ای است که به صورت مستقیم می‌تواند بر روی عواطف تاثیر بگذارد و آن را تقویت کند. عواطف که در کودکان اوتیسم به صورت ضعیفی دیده می‌شود می‌تواند با این درمان بهبود پیدا کند.

۴ـ کودک بعد از انجام موسیقی درمانی از دنیای درونی خود خارج می‌شود و با دنیای بیرونی ارتباط بیشتری برقرار می‌کند. همین موضوع به کاهش انزوا و گوشه‌گیری در کودک اوتیسم کمک می‌کند.

۵ـ موسیقی بیشتر از هر چیزی می‌تواند حس های متفاوت را در کودک تقویت کند. در این درمان گاه از حواس مختلف به صورت هماهنگ و همزمان استفاده می‌شود.

۶ـ نواختن موسیقی توسط کودک اوتیسم از حرکات تکراری و کلیشه‌ای او می‌کاهد. در حقیقت نواختن جایگزین رفتارهای متناوب و تکراری کودک میشود.

۷ـ کودکان اوتیسم اغلب نمی‌توانند تمرکز کنند اما موسیقی به عنوان یک محرک جدید می‌تواند تمرکزش را جلب کند و این مهارت را در او تقویت کند.

۸ـ وقتی کودک در گروه های موسیقی قرار می‌گیرد ارتباط با دیگران او تقویت می‌شود و موجب افزایش روابط اجتماعی در او می‌شود.

اهمیت استفاده از موسیقی درمانی در کودکان اوتیسم
قطعا دیده‌اید که کودک اوتیسم شما به پخش شدن موسیقی علاقه‌ی خاصی نشان می‌دهد. پس بسیار مناسب است که از آن به عنوان روش موثری برای درمان استفاده کنید. کودک اوتیسم علاقه کمی به برقراری ارتباط های کلامی دارد و موسیقی درمانی جایگزین مناسبی برای درمان‌های بی‌نتیجه است. موسیقی به دلیل این که درمانی غیر کلامی ست می‌تواند تاثیرات بیشتری داشته باشد و حتی مشکلات کلامی کودک را بهبود ببخشد.

ممکن است به عنوان خانواده‌ی یک کودک اوتیسم هزینه‌های زیادی برای کلاس‌های مختلف و کاهش علائم اوتیسم کرده‌باشید که نتیجه‌ی مطلوبی نیز نداشته‌ باشند؛ اما کلاس های موسیقی درمانی علاوه بر رشد نوعی مهارت می‌تواند به درمان کودک نیز کمک کند.

روش انجام موسیقی درمانی در کودکان اوتیسم
۱.در ابتدا کودک به موسیقی اطرافش خوب گوش می‌دهد و به تدریج نسبت به درمانگرش اطمینان پیدا می‌کند.

۲.در مراحل بعدی کودک، خود مهارت‌های موسیقی را یاد می‌گیرد و او را با مرتبط کردن مفاهیمی مثل رنگ، عدد و نشانه که از نظر او مختلف یا شبیه هستند درگیر می‌کنند.

۳.کودک باید چیزهایی را که یاد می‌گیرد در گروه‌ها بکار بگیرد. (لازمه این مرحله همکاری اعضای گروه است)

۴.در این مرحله کودک آموخته‌های خود را در موسیقی به بقیه جنبه‌های مختلف زندگی تعمیم می‌دهد و از آن در ارتباطاتش استفاده می‌کند. در اینجا روان‌درمانگر باید از موسیقی هایی استفاده کند که به شرایط زندگی کودک شباهت بیشتری داشته باشند.

موسیقی درمانی برای کودکان اوتیسم در چه سنی موثر است؟
موسیقی درمانی به عنوان یک روش درمانی می‌تواند در تمام سنین مورد استفاده قرار بگیرد. مهم نیست فرد در چه سنی باشد؛ موسیقی درمانی در زندگی فرد مبتلا به اختلال اوتیسم می‌تواند تا بزرگسالی ادامه پیدا کند. این رویکرد درمانی با هدف کنترل، تقویت و کاهش علائم اوتیسم می‌تواند در هر مقطعی تأثیرگذار باشد.

چه کسی صلاحیت انجام موسیقی درمانی را دارد ؟
همانطور که موسیقی درمانی می‌تواند اثر های مثبتی برای درمان طیف اوتیسم داشته باشد اگر به صورت درستی انجام نشود مخرب است. در صورتی که نوع موسیقی مناسب نباشد و یا وسیله موسیقی ای که قرار است توسط کودک نواخته شود اشتباه انتخاب شود ممکن است به نتیجه عکس برسد و رفتارهایی که قصد کاهش آن را داشتید افزایش پیدا کنند. همینطور نحوه‌ی آموزش موسیقی برای کودکان اوتیسم از اهمیت بسیاری برخوردار است. به همین دلیل لازم است تا فردی متخصص در زمینه‌ی اوتیسم این کار را انجام دهد. روانشناسی که علاوه بر آگاهی کامل از اختلال اوتیسم و روش‌های درمانی بر موسیقی نیز تسلط داشته‌باشد.

به اشتراک بگذارید :

ارسال نظر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

نظر:
نام:
ایمیل:

این سایت از اکیسمت برای کاهش هرزنامه استفاده می کند. بیاموزید که چگونه اطلاعات دیدگاه های شما پردازش می‌شوند.