فرشید یزدانی گفت: وقتی صحبت از وجود کودکان زباله گرد میشود این مساله به ذهن متبادر میشود که چرا اصلا زباله به این شکل وجود دارد و چرا نظام جمع آوری زباله ما به این صورت است که عدهای نه فقط کودکان بلکه افراد بزرگسال دست به زباله گردی میزنند.
به گزارش کودک پرس ،فرشید یزدانی مدیرعامل پیشین انجمن حمایت از حقوق کودکان درباره ارزیابی عملکرد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در رابطه با کودکان زباله گرد گفت: این وزارتخانه در این مورد هیچ اقدامی نداشته که حالا بخواهد مطلوب یا نا مطلوب باشد. البته گاهی برخوردهایی که صورت گرفته و آسیبهای گوناگونی که برای این کودکان پیش آمده باعث ایجاد حساسیتهایی شده است. از این جنبه در سازمان بهزیستی ایدههایی را مطرح کردند، اما هیچ اتفاقی نیفتاد و هیچ کاری نتوانستند بکنند. در کنار این شهرداری هم اقداماتی را امسال و سال گذشته داشته است. اما هیچ نوع مکانیسم نظارتی نیرومندی برای این موضوع وجود ندارد. به خاطر اینکه حجم گردش مالی زیادی که در این حوزه هست باعث شده تا در بدنه مدیریت شهری تمایلی برای حل مساله به صورت جدی وجود نداشته باشد. ولی به طور مشخص وزارتخانه تعاون کار و رفاه اجتماعی به طور جدی وارد این موضوع نشده و رها شدگی و بی مسوولیتی کامل در این حوزه اتفاق افتاده است.
وی در واکنش به انتقادها از شهرداری برای واگذاری مدیریت پسماندها به بخش خصوصی که عامل اصلی بهره کشی از کودکان زباله گرد شده گفت: چنین بحثی به هر حال وجود دارد. یعنی وقتی صحبت از وجود کودکان زباله گرد میشود این مساله به ذهن متبادر میشود که چرا اصلا زباله به این شکل وجود دارد و چرا نظام جمع آوری زباله ما به این صورت است که عدهای نه فقط کودکان بلکه افراد بزرگسال دست به زباله گردی میزنند. وقتی نگاه منافع محور بر مدیریت پسماند حاکم بشود آن هم نه منافع عمومی بلکه منافعی که در حوزه خصوصی شکل میگیرد چنین فضایی حاکم میشود. به این ترتیب چند پیمانکار کار را دست میگیرند و مدیریت زبالههای شهری به صورت عمده در اختیار آنهاست و بخش بزرگی از سود مرتبط با جمع آوری زباله را هم این مجموعه و حلقههای مرتبط با این مجموعه به دست میآورد.
ارسال نظر