رقیه نوری پور لیاولی روانشناس و مشاور خانواده برخی از آسیبهای تربیتی تکفرزندی را برای والدین بر شمرد.
به گزارش کودک پرس ، رقیه نوری پور لیاولی روانشناس و مشاور خانواده درباره آسیبهای تک فرزندی اظهار کرد: صاحبان نظر همیشه گفته اند وقتی فرزند اول به نحو احسن تربیت شود، فرزندان دیگر به صورت خودکار از فرزند اول الگو گیری میکند.
این روانشناس با بیان اینکه کودکی که تک فرزند است جز والدین سرمشق دیگری ندارد، افزود: از آسیبهایی که گریبان گیر تک فرزندان است میتوان به احساس تنهایی که آنان در زندگی تجربه میکنند، اشاره کرد.
وی بیان کرد: والدین این کودکان توقع زیادی از تنها فرزند خود دارد و در مسائل تحصیلی، شغلی و اجتماعی انتظار والدین نسبت به آنها بالا است.
نوری پور لیاولی ادامه داد: والدین این فرزندان به هنگام پیری نیز دلبستگی زیادی به آنان دارند و به همین دلیل با آسیبهای روانی، عاطفی، اجتماعی مواجه میشوند.
این مشاور خانواده گفت: کودک در مهدکودک با همسالان خود تعامل دارد، اما در خانه شرایطی که بتواند با همسال خود یک پیوند عاطفی برقرار کند وجود ندارد و مهد کودک جای خواهر و یا برادر را نمیگیرد.
وی افزود: اگر کودک، خواهر و برادری از جنس مخالف خود نداشته باشد و فقط دنیا را از دیدگاه جنس خود ببیند در آینده، برای ارتباط با جنس مخالف با مشکلاتی روبه رو خواهد شد.
این روانشناس اظهار کرد: والدین اگر اشتباهاتی در رفتار با تک فرزند خود داشته باشند، این مسئله تا بزرگسالی کودک ادامه پیدا میکند.
نوری پور لیاولی گفت: هنگامی که والدین کودکان تک فرزند پا در دوره میانسالی و پیری میگذارند فرزند از طرف والدین و اطرافیان، تحت فشار قرار میگیرد و برای مراقبت از والدین خود باید تمام تلاش خود را کند؛ در صورتی که اگر خواهر یا برادری داشت این مسئولیت تقسیم میشد.
این روانشناس با بیان اینکه اولین شوک تک فرزندها زمانی است که وارد مدرسه میشوند، افزود؛ همیشه به آنها القا شده که تو بهترین هستی و کانون توجه بودند؛ هنگامی که وارد مدرسه میشوند با همسالان شبیه به خود روبه رو میشوند به همین دلیل در دوست یابی با مشکلاتی روبه رو خواهند شد.
وی بیان کرد: این کودکان همدلی کمتری با همسالان خود دارند چرا که همیشه ارتباط آنها محدود به ارتباط با والدین بوده است و ارتباط با والدین بسیار متفاوت از ارتباط با خواهر و برادر است همدلی با همسنهای خود را خیلی تجربه نکردند.
این روانشناس گفت: کودکان تک فرزند توقعات بالایی دارند؛ چرا که همیشه والدین به دلیل تک بودن توقعات آنها را برآورده کرده و ممکن است از دیگران نیز توقعات بالایی داشته باشند و این مسئله مشکلاتی برای آنها در ارتباط با دیگران به همراه دارد.
نوری پور با بیان اینکه در شرایط فعلی اکثر خانواده به سمت تک فرزندی سوق پیدا میکنند و این مسئله بسیار نگران کننده است، خاطرنشان کرد: علی رغم اینکه جامعه ما نیاز به نیروی جوان در کار، تحصیل، ایجاد شغل و… دارد؛ در آینده شاهد جمعیت پیر خواهیم بود که این مسئله برای کشور خطراتی را به دنبال خواهد داشت.
ارسال نظر